Buitenlanders voor bij marine

Gestart door ronjhe, 23/04/2007 | 11:46 uur

maxell

YEP, het is gekker geworden. Eerst gaan de Portugezen de opleiding in en, wanneer de KM-scholen tijd en zin(?) hebben zal er voor het eigen KM-personeel een opleiding opgestart worden!?  ???


marc66

Let op!..., het gaat nog gekker worden! Het heeft een naam: positieve discriminatie!

^^^^^^^

 >:( :( veel gekker moet het niet worden volgens mij ;)

KapiteinRob

Let wel; deze ellende komt nog eens een keer boven op het feit dat je vandaag de dag eigen initiatief op o.m. opleidingsgebied moet tonen om verder te komen, waarbij een substantieel deel van de commandanten niet meewerkt omdat dit dan opleidingen voor door jou geambieerde functies betreft waar hij niets aan heeft en waar hij je dus niet voor vrij wil maken.

ronjhe

door Roy Klopper
DEN HELDER - Militairen van de Koninklijke Marine moeten maanden wachten op noodzakelijke opleidingen omdat buitenlandse studenten voorrang krijgen bij interne cursussen.

Veel varende manschappen beschikken momenteel niet over de benodigde papieren om hun taak aan boord uit te mogen voeren. Het gaat hierbij onder meer om technisch personeel dat aan de geavanceerde wapensystemen moet sleutelen. Zij moesten hun beloofde plekje in de schoolbanken afstaan aan marinemensen uit landen waaraan defensie onlangs overtollig materieel verkocht.

Wegwijs

Bij deze transacties is de aankopende landen beloofd dat Nederlandse instructeurs hun militairen wegwijs zouden maken op de marineoccasions.

Daarop gingen in rap tempo Orion-vliegtuigen naar Duitsland, mijnenjagers naar Letland en fregatten naar Chili en Portugal. Het gevolg is dat de interne opleidingen momenteel worden overspoeld door buitenlandse studenten. De marine erkent dat 30 tot 40 procent van de cursussen voor de eigen mensen er momenteel bij in schiet. " Het aantal opleidingen is inmiddels wel vergroot, maar enige vertraging is niet te voorkomen", aldus zegsman M. Verheul.

Hij benadrukt dat iedereen die uitvaart wel de benodigde kennis op gebied van veiligheid en brandpreventie heeft. De militaire vakbond VBM/NOV krijgt veel klachten over de achterblijvende opleidingen. "Sommige taken moeten steeds worden afgeschoven op collega's, wat tot irritatie leidt. Voorts raakt personeel zonder verdere scholing gedemotiveerd en kiest sneller voor een baan buiten de marine", aldus vakbondsman S. Stassen.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/62407691/Buitenlanders_voor_bij_marine.html?p=7,1