Personeelsbeleid KM bagger

Gestart door -Peter-, 14/05/2007 | 21:06 uur

KapiteinRob


-Peter-

De bemanning van M-fregat Hr.Ms. Van Nes heeft eind april aan de bel getrokken bij de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht. In hun 'noodkreet' maken ze duidelijk dat het personeel aan boord het vertrouwen in de P&O-organisatie heeft verloren.

De bemanning stelt onder meer de volgende klachten aan de orde:

Er is onvrede over het feit dat personeel niet wordt uitgenodigd voor een gesprek na een interne sollicitatie.
Aanvragen voor opleidingen worden niet gehonoreerd.
De onduidelijkheid die er is over toekomstige plaatsingen, zelfs op het moment dat de plaatsingstermijn op de huidige functie vervalt.
De onvrede omdat men bijna 'niet meer van boord komt'. Er zijn te weinig walplaatsingen beschikbaar.
Dat heeft volgens het personeel ook te maken met het feit dat bij de logistieke dienst (administratie, verzorging, geneeskundige dienst) veel functies aan de wal in deeltijd worden vervuld. Mensen met voltijdscontracten komen daardoor nauwelijks aan bod. Op dit punt is er grote onvrede met het 'genderbeleid'.
De geluiden klinken ook aan boord van andere schepen zoals de bevoorrader Hr.Ms. Amsterdam en LCF Hr.Ms. Evertsen. Het vertrouwen in de gehele P & O-organisatie is totaal verdwenen.

Blijkbaar is er een groot verschil tussen het oordeel van het personeel over de P&O-organisatie en het zelfbeeld bij die organisatie.

De Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV is op dit moment de klachten aan het inventariseren.

Uit andere bron heeft de VBM|NOV vernomen dat de KM naar eigen zeggen verzoeken tot verlenging van contracten van KV-militairen (de BBT'ers bij de KM) die in 2008 aflopen niet in behandeling kan nemen. Dat getuigt van weinig respect voor de militair. De verzoeken kunnen opnieuw worden ingediend nadat het nieuwe FPS is ingevoerd.

Een aantal van de klachten - functietoewijzing en opleidingskansen - heeft de Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV al in het overleg aan de orde gesteld.

Uiteraard zal de Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV de gerapporteerd klachten binnenkort in het overleg met de marineleiding opnieuw aan de orde stellen.

Wij houden u op de hoogte!

[bron: www.vbmnov.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...