Veteranenanjers niet aan te slepen

Gestart door -Peter-, 05/06/2007 | 07:21 uur

calimero

Prima actie natuurlijk! Na (altijd) dat negative nieuws over defensie kan een beetje steun vanuit de samenleving naar deze mensen ook geen kwaad. Denk dat het daarnaast ook een goede steunbetuiging kan zijn naar nog dienende militairen.

CitaatOm de multiculturele samenleving te benadrukken worden anjers in verschillende kleuren uitgedeeld.

Alleen hier kan ik het even niet meer volgen. Moet nou overal onze (mislukte) mulitculturele samenleven bij getrokken worden?

Zijn ze weer bang dat anders onze allochtone medemens gediscrimineerd wordt door de kleur van een bloempje?  ::)
Het moet niet veel gekker worden.
Impossible only takes some minutes longer.

KapiteinRob

Maar goed dat actief dienende militairen niet de kwalificatie "veteraan" mogen hebben van de STASDEF  :-\ . Een anjer op je uniform is namelijk geen porem...... ;)

-Peter-

door Roy Klopper
AMSTERDAM - De anjeractie die eind deze maand haar primeur beleeft op de Nederlandse Veteranendag, is nu al een doorslaand succes.

Uit het hele land stromen de aanvragen voor de anjercorsages binnen bij de initiatiefnemers. De dragers kunnen hiermee op 29 juni, de verjaardag van wijlen prins Bernhard, hun waardering uiten voor de oud-strijders. Gemeenten, maatschappelijke instellingen en veteranenverenigingen staan in de rij voor de bloemen. Kwekers hebben toegezegd de bloemen tegen kostprijs te verstrekken. Alleen al op het Haagse Stationsplein delen leerlingen van het Leidse roc en veteranen op 29 juni ruim tienduizend gratis anjers uit. Ook op het Haagse Malieveld waar de grote publieksmanifestatie van Veteranendag wordt gehouden, worden bloemen uitgedeeld. Om de multiculturele samenleving te benadrukken worden anjers in verschillende kleuren uitgedeeld.

[bron: www.telegraaf.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...