Lichaam soldaat Smeehuijzen maandag terug naar Nederland

Gestart door -Peter-, 18/06/2007 | 09:14 uur

-Peter-

Het lichaam van landmachtsoldaat Timo Smeehuijzen (20) van 42 Bataljon Limburgse Jagers komt naar verwachting maandagavond 18 juni aan op de vliegbasis Eindhoven. Smeehuijzen sneuvelde afgelopen vrijdag bij een aanslag in Tarin Kowt, Afghanistan.

In Tarin Kowt vindt zondagavond een afscheidsceremonie plaats. Daarna brengt een Engels vliegtuig het stoffelijk overschot over naar de Engelse basis Brize Norton. Een C-130 Hercules van de Koninklijke Luchtmacht vervoert de gesneuvelde militair maandag in de loop van de dag naar vliegbasis Eindhoven. Daar wordt het stoffelijk overschot tijdens een korte ceremonie overgedragen aan de nabestaanden. Acht militairen van de Koninklijke Landmacht dragen de kist, die bedekt zal zijn met de Nederlandse vlag. Een kleine delegatie, onder wie enkele militairen van het Bataljon Limburgse Jagers, zal het lichaam begeleiden naar Eindhoven. Defensie heeft na overleg met de familie een condoleanceregister geopend.

De situatie van de drie gewonde militairen is stabiel. Een van hen is ontslagen uit het ziekenhuis op Kamp Holland en terug bij zijn eenheid. Hij zal deel uitmaken van de delegatie die het stoffelijk overschot naar Eindhoven escorteert. De andere twee gewonden worden komende week terugverwacht voor een specialistisch onderzoek in het Centraal Militair Hospitaal te Utrecht.

[ bron: www.mindef.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...