Nieuws van de Kmar

Gestart door X-Sollic, 07/07/2007 | 14:56 uur

X-Sollic

Proef met innovatieve 'Self service Grenspassage'

28 jun 2007:  Amsterdam Airport Schiphol is samen met de Koninklijke Marechaussee een proef, 'Self service Grens', gestart waarbij reizigers sneller de grens passeren door zelf hun paspoort te scannen.

Tijdens de proef, die loopt tot eind november 2007, wordt de technische betrouwbaarheid van het systeem getoetst. Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar de gebruiksvriendelijkheid van deze wijze van grenspassage.
De proef maakt onderdeel uit van een innovatief programma om in de toekomst meer passagiers door dezelfde vertrekprocessen te leiden zonder dat de wachtrijen langer worden.   In dit kader heeft Schiphol eerder samen met KLM 'Self service Check-in' en 'Self service Transfer' geïntroduceerd.

De proef wordt gehouden bij de grensdoorgang in Vertrekhal 2. Deelname is op vrijwillige basis en kan alleen met een Europees reisdocument en een Nederlandse nationale identiteitskaart. Passagiers moeten op een scherm van een zuil de pagina met hun foto en persoonlijke gegevens aanbieden. Gedurende de proefperiode moet het paspoort ook nog worden getoond bij de balie van de Koninklijke Marechaussee. Introductie van de 'Self service Grens' op andere locaties op Amsterdam Airport Schiphol hangt af van de resultaten van de proef.