Rusland's Expansie

Gestart door ARM-WAP, 30/07/2007 | 13:26 uur

Huzaar1

Citaat van: DvdW op 16/10/2013 | 10:01 uur
Onzin. Je denkt dat twee russen gewoon uit zichzelf zeggen, kom we breken bij die kerel in, binden hem vast, slaan wat meubilair stuk en gaan met lipstick kleuren (homo gerelateerde teksten ook nog), toeval? En dat binnen 2 weken nadat in Nederland een Russische diplomaat is 'aangevallen'?

Zucht... ja dat weet ik ook wel. Dat weet iedereen, dat weet de hele wereld. Maar het is nog steeds heel wat anders dan wat hier is gebeurd en daar kan dan niemand zijn excuses voor aanbieden.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

dudge

Even getwijfeld of ik eea in dit topic moest plaatsen. De NL-Russische spanningen zijn niet persee onderdeel van de Russische expansie. Maar aangezien de 'rel' hier grotendeels is besproken hier er maar bijgezet.


Citaat van: DvdW op 16/10/2013 | 10:01 uur
Onzin. Je denkt dat twee russen gewoon uit zichzelf zeggen, kom we breken bij die kerel in, binden hem vast, slaan wat meubilair stuk en gaan met lipstick kleuren (homo gerelateerde teksten ook nog), toeval? En dat binnen 2 weken nadat in Nederland een Russische diplomaat is 'aangevallen'? En er is verder niets buitgemaakt (voor zover wij weten) o.i.d.? Het is je reinste intimidatie. Nu staat het weer 1-1. Ik zou het juist omdraaien. Nederland had het recht en de verplichting om die Rus aan te houden terwijl in Rusland nu de ouderwetse heksenjacht weer van stal wordt gehaald.

Blaas dat hele feest van Rusland-Nederland maar af, kan de Koning ook lekker thuisblijven. Die russen moeten ons niet, basta.

Is natuurlijk best mogelijk dat het OMON of FSB oid lieden waren. Maar vergeet niet dat er in Rusland ook nog genoeg extremistische elementen zijn die zeer zeker in staat zijn om dit te doen, zonder daar door de regering in aangespoord te moeten worden. Mogelijk gedoogd, dat wel.

Daarbij kunnen we wel weer stellen dat we de Russel wel buiten kunnen sluiten, maar we hebben ze nodig. En ondanks dat de Russen een lastig volkje zijn, kan ik er niet omheen om te stellen dat de NL houding ook gewoonweg hypocriet is. Laat de koning maar gaan, met slechte betrekkingen is niemand gebaad.

dudge

Heeft Timmermans geen adviseurs die hem beschermen tegen zijn hoogmoed?

door Hala Naoum Néhmé 15 okt 2013

De minister van Buitenlandse Zaken gedraagt zich niet bepaald diplomatiek. Zodra Rusland ter sprake komt, verandert hij in een wilde activist. Tegelijkertijd rept hij geen woord over alle misstanden rond het WK voetbal in Qatar.

Waar is minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) mee bezig, en heeft de man geen adviseurs die hem beschermen tegen zijn luidruchtige hoogmoed?

Eerst geeft hij een vraaggesprek aan de propagandazender van de koninklijke familie van Qatar, Al-Jazeera, zonder ook maar een half kritiekwoord over de bemoeienis van dat oliestaatje in het Syrische conflict.
VN-Veiligheidsraad

Vervolgens bekritiseert hij het achterhaalde systeem van en het oneigenlijke gebruik van vetorecht in de VN-veiligheidsraad, waar Nederland in 2017 lid van wil worden. De Nederlandse kandidatuur is hiermee, vooral bij de vijf permanente leden, bepaald niet bevorderd.

Weken later ziet Timmermans het afhaken van het CDA bij de begrotingsonderhandelingen als het opsteken van een 'middelvinger' naar het kabinet. Na ophef bij collega-bewindspersonen, reageert hij tegenover de pers: 'U kent mij, ik ben niet vies van straattaal'.
Achterstand

Straattaal? De chef van de Nederlandse diplomatie, die publiekelijk toegeeft straattaal te bezigen? Is de prachtige Nederlandse taal, de taal van Vondel, Vestdijk en Hermans, ontoereikend om woede of teleurstelling uit te drukken?

Weet Timmermans niet dat driekwart van de Nederlanders rond straattaal een smoor van achterstand en verloedering vindt hangen? Heeft hij geen voorlichters die behendig ingrijpen of weten we beter na de affaire Vogelaar-PowNews?

In 2010 zei toenmalig PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen: 'We willen een partij zijn voor zowel de hoogleraar in Tilburg, als Fatima in Slotervaart, een brede volkspartij die een brug slaat tussen de onderkant van de samenleving, de middengroepen en de intellectuele elite.'

Scherp merkte NRC-columnist J.L. Heldring op dat Ploumen 'Fatima' kennelijk als symbool voor de 'onderkant' beschouwt, maar dit terzijde. Belangrijker is de vraag: gebruikt Timmermans straattaal om ook 'Fatima' te bereiken?

Kort na beide flaters komen de krampachtige verhoudingen van Timmermans met Rusland volop in zicht. Eerst het vasthouden van de Greenpeace-activisten, later de aanhouding van de Russische diplomaat en het Facebook-incident met Edith Piaf en 'Non, je ne regrette rien'. En daarvoor uiteraard de Russische steun aan Syrië en de homowetgeving.
Wilde activist

Wat daarbij al langer opvalt is hoe Timmermans, wars van enig diplomatiek expressiemoeite, in een wilde activist verandert wanneer Rusland ter sprake komt. Dit gebeurt niet, zoals sommigen suggereerden, omdat hij weet dat Moskou softe taal als een zwaktebod ziet, maar omdat zijn gevoel voor machtsverhoudingen onvoldoende is ontwikkeld.

Rusland is 's werelds grootste gasproducent, bezit een permanente VN-veiligheidsraadzetel, is de zevende wereldeconomie, het grootste land op aarde en 455 keer zo groot als Nederland. Dit maakt haar plaats in de internationale orde onvergelijkbaar met die van Nederland.
Russische ziel

Het kan natuurlijk ook zijn dat Timmermans de Russische mentaliteit niet begrijpt. Dat hij zich ergert aan de Russische ziel, treffend omschreven door de Russische filosoof Berdjajev: 'Het landschap van de Russische ziel beantwoordt aan het landschap van het Russische land. Dezelfde grenzeloosheid, vormeloosheid, drang naar het eindeloze, weidsheid.'

Die grenzeloosheid irriteert Timmermans ontzettend. Dat maakt hem blind voor het machtsrealisme van Rusland en de Russische houding jegens kleine of middelgrote landen: Go back to your size. Oftewel, ken je plaats.
Dubbele standaard

Ook van dubbele standaarden zijn de Russen niet gediend. Als men een wereldmacht de maat neemt, dan mag een dwergstaat als Qatar niet telkens de dans ontspringen. Wat moet dat staatje nog meer doen om kritiek te verdienen?

Timmermans is stil over het geld en de wapens die Qatar naar Syrië stuurt. Volgens The Stockholm International Peace Research Institute, zijn er alleen al tussen april 2012 en maart 2013 meer dan 70 militaire vrachtvluchten uit Qatar via Turkije in Syrië beland.

Timmermans is stil over de in de woorden van The Guardian 'moderne slavernij' die de overheid van Qatar bedrijft met de arbeidsmigranten om nieuwe stadions voor het WK van 2022 te bouwen. Er overlijdt dagelijks een arbeider aan de mensonterende werkomstandigheden - de rijke Qatari's laten de werknemers zelf betalen voor het water dat zij onder werktijd in de woestijn drinken. 4.000 arbeidskrachten zullen zijn omgekomen in 2022.

De kers op de taart is de 'homotest' die de Golfstaten expats willen laten afleggen bij het binnentreden van de regio om zo homo's te detecteren. Zijne Excellentie is stil, idem dito de homobelangengroepen en de schijnheilige Nederlandse opiniemakers. Oproepen om het WK te boycotten? Zeker niet. It is (only) Qatar stupid.
Schandpaal

Onze manende doch selectieve domineesvinger maakt dat onze natie bij identieke feiten het ene land aan de schandpaal nagelt en het andere een algehele zwijghouding en dus instemming schenkt.

Gelukkig neemt het land van Dostojevski, Toergenjev en Gontsjarov mensen die straattaal gebruiken amper serieus. Voor de vastzittende Greenpeace-activisten kan dit zowel een vloek als een zegen betekenen.

http://www.elsevier.nl/Politiek/blogs/2013/10/Heeft-Timmermans-geen-adviseurs-die-hem-beschermen-tegen-zijn-luidruchtige-hoogmoed-1390077W/

dudge

PvdA en D66 willen Ruslandjaar bevriezen

De viering van de betrekkingen tussen Nederland en Rusland moeten vanwege de mishandeling van een Nederlandse diplomaat in Moskou worden stopgezet. Dat vinden D66 en de PvdA.

"Dit is een incident dat past in een te lange reeks", twittert D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma. Hij wijst onder meer op de omstreden wetgeving die 'propaganda van niet-seksuele traditionele relaties' verbiedt en de entering van een Nederlands schip van Greenpeace door de Russische kustwacht.

Sjoerdsma heeft een spoeddebat aangevraagd met minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA). "Feit is: een Nederlandse diplomaat is mishandeld in Moskou. En dat nadat een Russische politicus tot geweld opriep." Hiermee verwijst Sjoerdsma naar een demonstratie van de rechts-populistische leider Vladimir Zjirinovski, zaterdag voor de Nederlandse ambassade in Moskou. "Wat D66 betreft betekent dit het einde van het Nederland-Ruslandjaar."

Ook het bezoek van koning Willem-Alexander aan Rusland dat op 9 november staat gepland moet volgens het D66-Kamerlid worden uitgesteld. "De slingers moeten van de muur worden gehaald, er is geen reden meer voor een feestje", zei hij op Radio 1. "Het is een rampjaar geworden."

PvdA-Kamerlid Michiel Servaes vindt ook dat de vieringen 'on hold' kunnen. Hij wil dat eerst opheldering wordt gegeven en dat de veiligheid van Nederlandse diplomaten wordt gegarandeerd.

Onno Elderenbosch, de tweede man van de ambassade, werd dinsdagavond mishandeld. Twee mannen die zich voordeden als elektriciens zouden rond 19.00 uur achter de thuiskomende Elderenbosch de woning binnen zijn gegaan. Daar smeten ze hem tegen de vloer. Nadat ze hem hadden vastgebonden, haalden ze volgens Russische media alles overhoop. Ze zouden een hart met daarop de afkorting LGBT op een spiegel hebben geklad, waarmee internationaal lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders worden aangeduid.

Timmermans heeft de Russische ambassadeur laten ontbieden. De betrekkingen met Rusland worden dit jaar gevierd met onder meer hoge bezoeken, economische missies en culturele en maatschappelijke activiteiten.

Bron: Novum


DvdW

#155
Citaat van: Huzaar1 op 16/10/2013 | 09:34 uur
Waarvoor zou Putin zijn excuses aan moeten bieden?
Dat een Rus ingebroken heeft?

Bij ons was het een overheidsorgaan wat een Russische diplomaat uit zijn toko haalde; nam . de politie. Totaal niet te vergelijken.
Onzin. Je denkt dat twee russen gewoon uit zichzelf zeggen, kom we breken bij die kerel in, binden hem vast, slaan wat meubilair stuk en gaan met lipstick kleuren (homo gerelateerde teksten ook nog), toeval? En dat binnen 2 weken nadat in Nederland een Russische diplomaat is 'aangevallen'? En er is verder niets buitgemaakt (voor zover wij weten) o.i.d.? Het is je reinste intimidatie. Nu staat het weer 1-1. Ik zou het juist omdraaien. Nederland had het recht en de verplichting om die Rus aan te houden terwijl in Rusland nu de ouderwetse heksenjacht weer van stal wordt gehaald.

Blaas dat hele feest van Rusland-Nederland maar af, kan de Koning ook lekker thuisblijven. Die russen moeten ons niet, basta.
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

dudge

Citaat van: DvdW op 16/10/2013 | 00:23 uur
En nu maar wachten totdat Poetin met hangende pootjes zijn excuses aanbiedt  :devil:

Rusland onderzoekt mishandeling Nederlandse diplomaat
Rusland heeft een strafrechtelijk onderzoek geopend naar de mishandeling van een Nederlandse diplomaat in Moskou. Dat meldt het Russische persbureau Interfax woensdag.
Foto:  ANP

Het onderzoek is geopend omdat er bewijs is dat in de woning van de diplomaat is ingebroken en geweld is gebruikt, aldus de onderzoekscommissie.

Volgens Russische media kwam de 60-jarige Onno Elderenbosch dinsdagavond rond 19.00 uur aan in zijn appartementencomplex in het centrum van Moskou.

Twee mannen, verkleed als elektriciens, stonden in de hal van het gebouw te sleutelen aan een elektriciteitskast. Zij zouden de diplomaat daarna in zijn woning hebben vastgebonden en zijn woning overhoop hebben gehaald.

Opheldering

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft de Russische ambassadeur in Nederland ontbonden. "Nederland vraagt opheldering van de Russische autoriteiten over dit incident." De diplomaat maakte het volgens Timmermans goed.

Verschillende Tweede Kamerleden hebben inmiddels opheldering gevraagd aan Timmermans. D66 heeft een debat aangevraagd en wil bovendien dat het Nederland-Rusland jaar beëindigd wordt.

Opzet

Volgens PvdA-Tweede Kamerlid Michiel Servaes zit er opzet achter de mishandeling. ''Het lijkt een doelgerichte, goed voorbereide aanval wat hier is gebeurd'', zei hij tegen de NOS. ''Hier zit meer achter. De link met de antihomowetgeving is veelzeggend.''

In juni tekende de Russische president Vladimir Poetin een anti-homowet, die het maken van 'propaganda' voor homoseksualiteit strafbaar stelt. Met de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji in zicht, brengt de nieuwe wetgeving veel onrust met zich mee.

Servaes noemt de zaak verder ''heel ernstig en zorgwekkend''. ''Ik kan me niet herinneren dat zo iets eerder is gebeurd.'' Het Kamerlid vindt dat het Nederland-Ruslandjaar tijdelijk moet worden stilgelegd en dat er eerst een diepgravend onderzoek moet komen.

Excuses

De relatie tussen Rusland en Nederland stond de afgelopen weken al onder druk. Na de arrestatie van de Russische diplomaat Dmitri Borodin in Den Haag bood Timmermans onder druk van Poetin excuses aan.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen op 9 november een bezoek aan Moskou om het Nederland-Ruslandjaar af te sluiten.

http://www.nu.nl/binnenland/3603148/rusland-onderzoekt-mishandeling-nederlandse-diplomaat.html

Huzaar1

Citaat van: DvdW op 16/10/2013 | 00:23 uur
En nu maar wachten totdat Poetin met hangende pootjes zijn excuses aanbiedt  :devil:

Waarvoor zou Putin zijn excuses aan moeten bieden?
Dat een Rus ingebroken heeft?

Bij ons was het een overheidsorgaan wat een Russische diplomaat uit zijn toko haalde; nam . de politie. Totaal niet te vergelijken.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Harald

Citaat van: DvdW op 16/10/2013 | 00:23 uur
En nu maar wachten totdat Poetin met hangende pootjes zijn excuses aanbiedt  :devil:

Dat gebeurt niet !
misschien wel in opdracht van ...  :crazy: ... oog om oog , tand om tand ...  :hrmph:

DvdW

Citaat van: Ace1 op 15/10/2013 | 23:35 uur
Nederlandse diplomaat mishandeld in Moskou

Timmermans ontbiedt Russische ambassadeur

Een Nederlandse diplomaat is dinsdagavond mishandeld in zijn woning in Moskou. Twee mensen waren zijn huis binnen gedrongen en hebben de inrichting beschadigd. Dat meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De diplomaat raakte lichtgewond, maar maakt het inmiddels goed.
Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft de Russische ambassadeur laten ontbieden.

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3527736/2013/10/15/Nederlandse-diplomaat-mishandeld-in-Moskou.dhtml
En nu maar wachten totdat Poetin met hangende pootjes zijn excuses aanbiedt  :devil:
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

Ace1

Nederlandse diplomaat mishandeld in Moskou

Timmermans ontbiedt Russische ambassadeur

Een Nederlandse diplomaat is dinsdagavond mishandeld in zijn woning in Moskou. Twee mensen waren zijn huis binnen gedrongen en hebben de inrichting beschadigd. Dat meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De diplomaat raakte lichtgewond, maar maakt het inmiddels goed.
Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft de Russische ambassadeur laten ontbieden.

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3527736/2013/10/15/Nederlandse-diplomaat-mishandeld-in-Moskou.dhtml

Huzaar1

Citaat van: Oorlogsvis op 14/10/2013 | 16:44 uur
Je haalt me de woorden uit mijn woord...links-elite gedrag...(daarbij reken ik Rutte ook tot links)

Definieer dat links-elite gedrag eens, ben benieuwd wat dat nu eigenlijk is.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Oorlogsvis

Citaat van: jurrien visser op 14/10/2013 | 15:54 uur
Wel nee, ons geitenwollensokkenland wordt dan simpelweg op het strafbankje geplaatst onder het motto kom maar weet terug als je groter bent knul....

Onze valkuil is het politiek (voor Nederland) correct gedrag ingegeven door mensen die over het algemeen weinig tot niets hebben mee gemaakt en van uit een HBO opleiding denken dat ze de wereld kunnen verbeteren en zie wat ze mondiaal bereiken....
Je haalt me de woorden uit mijn woord...links-elite gedrag...(daarbij reken ik Rutte ook tot links)

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Thomasen op 14/10/2013 | 15:45 uur
Ik zie nog niet hoe handel met Rusland onze geloofwaardigheid schaad, of hoe een boycot van Rusland ons geloofwaardiger zou maken. Laat staan dat het iets zou veranderen aan de situatie in Rusland.

Wel nee, ons geitenwollensokkenland wordt dan simpelweg op het strafbankje geplaatst onder het motto kom maar weet terug als je groter bent knul....

Onze valkuil is het politiek (voor Nederland) correct gedrag ingegeven door mensen die over het algemeen weinig tot niets hebben mee gemaakt en van uit een HBO opleiding denken dat ze de wereld kunnen verbeteren en zie wat ze mondiaal bereiken....

dudge

Citaat van: Elzenga op 14/10/2013 | 14:16 uur
Beter af en toe een order mislopen dan het fundament van je politieke systeem ondermijnen wat mij betreft. Want dat kost direct en indirect meer en dus win je er niks mee. En als wij zo graag democratie willen in andere landen..dan moeten we wel laten zien waarom ons systeem deugt...en...dat we er zelf ook nog in geloven (oeps...)...

Je kunt prima zaken doen met landen waarmee je het niet eens bent met de regering.

Een van Bin Ladens aanklachten tegen het westen, waren de sancties tegen Irak, een fout van ons die zij konden uitbuiten.

Ok, we liepen geld mis door Irak uit te sluiten, en ondertussen zijn er vele doden gevallen door de santies. De leiding in Iraq had er echter weinig last van. Waarom zouden wij ongeloofwaardig zijn als we handel drijven met landen waarin zich elementen bevinden die zich niet op ons ontwikkelingsniveau bevinden (want wij zijn natuurlijk het lichtend voorbeeld voor de hele wereld)?

Ik zie nog niet hoe handel met Rusland onze geloofwaardigheid schaad, of hoe een boycot van Rusland ons geloofwaardiger zou maken. Laat staan dat het iets zou veranderen aan de situatie in Rusland.

Oorlogsvis

Citaat van: jurrien visser op 14/10/2013 | 14:26 uur
Democratie vind ik de beste keuze uit slechte oplossingen.
klopt...trouwens Poetin is ook op democratische wijze aan de macht gekomen. :devil: