Militairen mogelijk ook dupe van ontslagrechtplan kabinet

Gestart door Lex, 31/08/2007 | 19:05 uur

Demian

Er zijn er heel veel zoals ik.
Die het van hun handen moeten hebben en niet heel veel papieren hebben.
Vaak dat soort lui gaan helemaal op in hun werk doen er alles voor.
En staan straks mischien op straat met niks...
Jah ze kunnen goed schieten kijken wat de burger baas ermee kan je hebt de rode baret dus....
Ooit werd er gezecht dat we een burger opleiding konden doen(bij de banenwinkel)bijna een gerantie...
Maar voor de druke lui is niet eens een curces mogelijk..
dingen die onze jongens/dames doen voor het land zijn gewoon top daarom bestaat onze natie al een tijd.
Laten we dat niet vergeten want ooit zal de regering het niet zonder deze helden reden!!!!!
Het is landmachtbloed wat er zo nu endan vloeit in Uruzgan en dat voelen wij ook onze broeders!!
Harde jongens maar elke keer is het een harde klap in het gezicht.

Demian.

KapiteinRob

Ik meen begrepen te hebben dat onze staatssecretaris (oud vakbondsman, dus weet hij wat goed is voor de gewone man/vrouw.....) e.e.a. al in de nieuwe slavenambtenarenwet op heeft genomen. Dus de laan uitvliegen doen we toch al als het defensie zo uitkomt.

Demian

Hmm zal wel uitkomen als er weer bezuinigd moet worden..
Als eenheden overtollig zijn.

Demian.

Lex

Het zal u uit de media wellicht niet ontgaan zijn: er broeit voor dit najaar een stevig conflict tussen de verzamelde vakbeweging enerzijds en het kabinet en de werkgevers anderzijds. Dit roept wellicht herinneringen op aan de herfst van 2004 toen immers het Museumplein in Amsterdam helemaal volliep in verband met plannen van het toenmalige kabinet Balkenende om de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken drastisch te beperken. Inzet van het huidige geschil: de door de werkgevers vurig bepleite versoepeling van het (burgerlijk) ontslagrecht.
De afgelopen weken is hierover in de Stichting van de Arbeid al een behoorlijk robbertje gevochten tussen de werknemers- en de werkgeversvertegenwoordigers. Er is dan ook inmiddels een verdeeld STAR-advies aan het kabinet gepresenteerd. In de tussentijd heeft het kabinet met betrekking tot het ontslagrecht al een blauwdruk gepresenteerd waar in rond Nederlands de honden geen brood van lusten. In de kabinetsplannen zal de toetsing van een door een werkgever aangevraagd ontslag door het Centrum voor Werk en Inkomen (het voormalige Gewestelijk Arbeidsbureau) tot het verleden behoren. Daarnaast verdwijnt de mogelijkheid om ontslagkwestie door de kantonrechter te laten beslechten. Dat komt er per saldo op neer dat een toe te kennen vergoeding aan een ontslagen werknemer drastisch wordt afgetopt. Daarnaast dreigen werknemers die ten gevolge van een reorganisatie op de keien komen te staan geheel met lege handen achter te blijven aangezien in de kabinetsplannen voor die groep helemaal niet voorzien is in een ontslagvergoeding.
Géén ver-van-mijn-bed-show...
Wellicht zult u als Defensieambtenaar in de veronderstelling verkeren dat u bij deze verslechteringen sowieso buiten schot blijft aangezien uw rechtspositie met inbegrip van de mogelijkheid tot ontslag immers wordt geregeld in hetzij het AMAR dan wel het BARD en de mogelijkheid om een ontslag aan te vechten plaatsvindt conform het procesrecht van de Algemene Wet Bestuursrecht. Voor de korte termijn is dat zeker waar maar als het aan datzelfde kabinet ligt heeft deze aparte rechtspositie van een (Defensie-)ambtenaar, die ook wel bekend is als de zogenaamde 'ambtelijke status', zijn langste tijd gehad en worden ook (Defensie-)ambtenaren waar het betreft hun rechtspositie voortaan behandeld als reguliere werknemers met inbegrip van het bijbehorende ontslagrecht....
Voor de goede orde: de ACOM is al sinds jaar en dag een fel tegenstander van het onder die randvoorwaarden afschaffen van de ambtelijke status en heeft deze opvattingen al herhaaldelijk op diverse niveaus kenbaar gemaakt. Dat betekent echter niet dat wij in het kader van de huidige strubbelingen rondom het civiele ontslagrecht rustig achteruit kunnen leunen en de ontwikkelingen op ons gemak gadeslaan.
Geenszins. Hetgeen kabinet en werkgevers momenteel van plan zijn is niet minder dan het aantasten van de een van de fundamenten van het Nederlandse arbeidsrecht dat werknemers behoort te beschermen tegen willekeur en (al te grote) onzekerheid omtrent zijn of haar toekomstige inkomenspositie. Integendeel, de uiterste waakzaamheid is geboden en de ACOM kan zich dan ook volledig verenigen met de opstelling die onze vakcentrale CNV inmiddels met betrekking tot de voorgenomen aantasting van het ontslagrecht heeft ingenomen, namelijk dat die absoluut onaanvaardbaar is. Zusterbonden buiten het CNV denken er overigens net zo over zodat ons naar alle waarschijnlijkheid een buitengewoon heet najaar wacht indien het kabinet niet bereid mocht zijn om op zijn onzalige plannen terug te komen en de werkgevers onverminderd hun poot stijf blijven houden.

ACOM-journaal
31 augustus 2007