anticumulatie onder druk?

Gestart door mikemans, 12/12/2007 | 11:32 uur

mikemans

bron:
http://www.defensie.nl/binaries/Beantwoording%20vragen%20benoeming%20voorzitter%20politieacademie_tcm15-79067.pdf

Antwoord 3 en 7:
Alhoewel aanpassing van de UGM op het punt van anticumulatie wenselijk zou zijn, is dit een onderwerp wat ten principale het overleg tussen sociale partners in de sector Defensie regardeert. Tot dusver hebben centrales aangegeven in dit kader eerder gemaakte afspraken niet te willen herzien. Ook onlangs, tijdens de arbeidsvoorwaardenonderhandelingen voor het akkoord voor de periode 1 maart 2007 – 28 februari 2009, hebben centrales van overheidspersoneel dit expliciet aangegeven.
Om volledige samenloop van een UKW-uitkering met salaris uit een betrekking bij Defensie te voorkomen is in 2003 voor dergelijke gevallen een norm van 130% van het laatstgenoten actieve inkomen ingevoerd. Met de andere overheidssectoren zal in overleg worden getreden over mogelijke rijksbrede invoering van de 130% voor militairen met een UKW-uitkering.

In 2001 overeengekomen als 'betaling' voor het ophogen van de UKW leeftijd. Nu leeft er bij mindef schijbaar het idee dat dit kleine stukje zoet best wel weer afgepakt kan worden, of dat er in ieder geval best nog een keer voor betaald mag worden. En dit terwijl de invoering van de ophoging nog niet eens compleet is.

Gelukkig zijn de bonden op dit punt vooralsnog resoluut.