Defensie is de weg kwijt, militairen moeten financieel bijdragen aan begroting.

Gestart door mikemans, 14/12/2007 | 11:43 uur


Apies

Ooit gehoord, gezien of gelezen dat de benzine goedkoper wordt en daarmee de prijs van een auto ook?

Natuurlijk gaat het enkel op de centen! Het gaat altijd om de centen.

Vette hap, zoals drank en sigaretten mega-duur maken. Prijzen, behalve van brandstof gaan namelijk nooit omlaag. Get real!




sgt Rob

Citaat van: Kapitein Rob op 02/01/2008 | 21:26 uur
Ik vind het prima dat vet eten en drank duurder zijn dan gezonde produkten. Maar waarom moet het altijd 1 kant op, dus duurder maken? Je kan ook die gezonde produkten goedkoper maken. Maar ja, daar gebeurt niet. Oftewel, het gaat ordinair om de centen.....
Joh?

sgt Rob

Kan iemand mij vertellen wat een sausijzenbroodje gaat kosten, of dat het sausijzenbroodjesappèl helemaal naar de benzinepompen verplaatst wordt?

KapiteinRob

Citaat van: Maxell op 02/01/2008 | 21:58 uur
Je wilt toch ook niet dat je salaris lager wordt wanneer het eten goedkoper wordt?

Iets met een tang en een varken.......

Apies

Je wilt toch ook niet dat je salaris lager wordt wanneer het eten goedkoper wordt?


KapiteinRob

Ik vind het prima dat vet eten en drank duurder zijn dan gezonde produkten. Maar waarom moet het altijd 1 kant op, dus duurder maken? Je kan ook die gezonde produkten goedkoper maken. Maar ja, daar gebeurt niet. Oftewel, het gaat ordinair om de centen.....

Apies

Buiten dat het niet door gaat, eindelijk hebben de bonden eens goed werk verricht, is het toch allemaal belachelijk voor woorden.

Vet eten mag best duurder zijn dan gezond eten. Net zo goed dat alcohol en sigaretten (overigens een hele smerige gewoonte) onbetaalbaar duur behoren te zijn mag ongezond eten ook best wel duur worden/zijn, zeer zeker voor de militair waar het Nederlandse volk en, m.i., terecht van mag verwachten dat deze een gezonde geest in een gezond lichaam heeft zitten!


Enforcer

Ongeveer 1000 personen is in het algemeen een wetenschappelijk verantwoord aantal mensen om een representatief onderzoek van te maken. (tenzij men natuurlijk alleen 1000 man bij een Snackbar gaat ondervragen).

Het feit dat men het eten bij Paresto flink wil(de) gaan verhogen, valt niet in lijn met het verbeteren van het personeelsbeleid. Dit voelt de gemiddelde militair elke dag in zijn portomonnee. Nog een extra druppel voor de volle emmer......

Apies

1000 Nederlanders op bijna 17 miljoen inwoners en daarmee ruim 7 miljoen volwassenen. Wat een onderzoek  >:(


mikemans

bron: www.telegraaf.nl

Nederlander wil geen snacktaks

AMSTERDAM -  Maatregelen zoals extra belasting op ongezonde voeding of een verhoging van de zorgpremie voor mensen met veel overgewicht zijn zinloos. Dat vindt bijna zestig procent van de Nederlanders.

Marktonderzoeksbureau BrainJuicer en public relations-adviesbureau Porter Novelli deden onderzoek naar de beeldvorming over voeding. Maatschappelijke organisaties en de overheid hebben volgens de onderzoekers nauwelijks invloed op Nederlanders wanneer zij iets kopen in de supermarkt. Maar een voedselbesmetting met salmonella of een gezondheidslogo zoals 'ik kies bewust' zou wel effect hebben.

Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) liet vorig jaar weten dat hij bekijkt of het zin heeft om ongezonde voeding duurder te maken. Behalve de 59 procent van de ondervraagden die in dit soort maatregelen geen heil ziet, twijfelt ruim een vijfde van de ondervraagden of ze nut hebben.

Het onderzoek is uitgevoerd onder duizend Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar die over de dagelijkse boodschappen gaan.

Lex

Citaat van: Dr_pepper op 28/12/2007 | 12:49 uur
dus de verhogingen zijn nu van de baan 
Nee. Goed lezen, dan weet je dat de (jaarlijkse) indexering WEL wordt doorgevoerd.  ;)

Dr_pepper


Lex

Op 12 december 2007 heeft Defensie een verhoging van de prijzen in de bedrijfsrestaurants en kantines van Paresto aangekondigd. De prijsstijging heeft voor een deel te maken met de gebruikelijke indexering in verband met de hogere kosten voor voeding. Daarnaast was de prijsstijging voor een deel het gevolg van het verminderen van de bijdrage van Defensie in de kosten van Paresto, zoals was vastgelegd in de hoofdlijnennotitie. De prijsstijging zou ingaan op 1 januari 2008.

Op 24 december heeft overleg plaatsgevonden tussen Defensie en de Centrales van Overheidspersoneel. Vastgesteld is dat er onder het defensiepersoneel onbegrip is voor de wijze waarop de prijsstijging wordt doorgevoerd. In het overleg is daarom afgesproken om per 1 januari 2008 vooralsnog alleen de gebruikelijke indexering van de prijzen in verband met de hogere kosten voor voeding in rekening te brengen. De prijsstijging in verband met het verminderen van de bijdrage van Defensie in de kosten van Paresto zal nog niet per 1 januari 2008 worden ingevoerd. Over de wijze waarop de verlaging van de bijdrage van Defensie wordt doorberekend naar de prijzen van de verschillende producten van Paresto, zal in de komende periode eerst overleg plaatsvinden tussen Defensie en de Centrales van Overheidspersoneel.

28-12-2007 12:00   
MINDEF