Marechaussee vindt buit ladingdiefstal Schiphol

Gestart door RobSlotboom, 08/02/2008 | 16:26 uur

RobSlotboom

HEERHUGOWAARD (ANP) - De marechaussee Schiphol heeft donderdagochtend bij een inval in een loods in Heerhugowaard een buit van ladingdiefstal op de luchthaven teruggevonden. ,,De informatie hierover kwam bij toeval terecht bij het rechercheteam dat de diefstallen onderzoekt''.

Dat vertelt woordvoerder Rob Stenacker. Het gaat volgens hem om consumentenelektronica. De afgelopen maanden werden vrachtwagens op Schiphol verschillende keren van hun ladingen beroofd.

De dag voor Kerstmis vorig jaar vond de marechaussee het zelfs noodzakelijk de bedrijven op en rond Schiphol nog voor het gevaar van overvallen op de luchthaven te waarschuwen. Dat gebeurde na een aantal incidenten, waaronder een gewapende overval in december op een overslagbedrijf op Schiphol-Zuidoost.

Bij de inval van donderdag werden ook verschillende voertuigen en andere goederen in beslag genomen voor onderzoek. Van welke diefstal(len) de elektronica afkomstig zijn, wil de marechaussee niet vertellen.

Video http://www.telegraaf.nl/video/video_binnenland/3247005/Marechaussee_vindt_buit_ladingdiefstal_Schiphol.html?videoid=3247005
The more you sweat in training, the less you bleed in combat.