STASDEF De Vries: Meer uniformen op straat

Gestart door Lex, 06/03/2008 | 21:53 uur

mikemans

Citaat van: Kapitein Rob op 07/03/2008 | 16:37 uur
Citaat van: Ton de Zwart op 07/03/2008 | 16:19 uur
was het t/m de rang van korporaal verplicht om altijd in uniform te lopen, ook in het weekend waar dan ook.

Meteen weer invoeren!!  :D

Jaaah! Dan kunnen we lekker elke dag 's morgens in de krant lezen wat die vermadelijke militairen de avond ervoor hebben uitgevreten. En mischien kunnen we dan op maandag een extra katern krijgen over het weekend.

KapiteinRob

Citaat van: Ton de Zwart op 07/03/2008 | 16:19 uur
was het t/m de rang van korporaal verplicht om altijd in uniform te lopen, ook in het weekend waar dan ook.

Meteen weer invoeren!!  :D

Ton de Zwart

Het zal de wat jongere forumleden overkomen als een grapje, maar in mijn tijd als praktiserend militair, de eerste 15 jaar ongeveer, was het t/m de rang van korporaal verplicht om altijd in uniform te lopen, ook in het weekend waar dan ook. Er werd streng op toegezien door zowel Kon. Mar als door de MP.  Het is inmiddels wel ff geleden, maar ik heb er nog onder geleden.....

Ros

Citaat van: Kapitein Rob op 07/03/2008 | 14:20 uur
Citaat van: de Telegraaf op 06/03/2008 | 21:53 uur
Staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) wil meer militaire uniformen zien in het dagelijkse straatbeeld in Nederland.

In De Telegraaf van vandaag spreekt de STASDEF zelfs de hoop uit"dat militairen hun uniform weer aanhouden als ze in hun vrije tijd de straat op gaan."

Het moet niet gekker worden......

Op de vrije zaterdag naar de Lidl of zo...........zeer indrukwekkend  :D

Lex

Het is niet te hopen dat er dan hetzelfde gaat gebeuren, zoals in het VK.
Zie bijgevoegd bericht van de BBC:

Brown condemns abuse of uniforms

Gordon Brown has condemned reports that RAF personnel from a Cambridgeshire base have been told not to wear uniform in public after being verbally abused.
He said armed forces members should be "encouraged to wear their uniform in public and have the respect and gratitude of the British people".
The decision not to wear uniform was taken by the station commander at RAF Wittering near Peterborough.
Defence minister Derek Twigg blamed "a tiny minority" for the abuse.
It has been claimed that verbal abuse has been directed at service personnel by people opposed to UK involvement in Afghanistan and Iraq.
Cambridgeshire police said they did not know of any abuse reported in the city.
But the city's Conservative MP, Stewart Jackson, said he believed the order should be rescinded and that the ban amounted to using a "sledgehammer to crack a nut".
"The police don't have records of any serious problems. My understanding is that it's a small number of incidents of verbal abuse.
"I think it should be rescinded and I've written to the Defence Secretary asking him to consider that," he said.
The Mayor of Peterborough, Marion Todd, said the decision not to wear service uniforms was a "sad day for the city".
'Great shame'
Mr Twigg condemned the incidents of abuse "on the day we've got 184 members of the armed forces being honoured for their courage and bravery".
Shadow Defence Secretary Liam Fox said: "I think that the majority of our public would be appalled to hear that there are no-go areas for our Armed Forces, even in their own country."
A government review of the public's perception of the military is currently being carried out.
It has been suggested as part of the review that soldiers may be encouraged to wear their uniforms off-duty to boost their popularity.
Speaking on Thursday, Defence Secretary Des Browne said it was "a great shame that some individuals in this community don't respect our forces".
He added: "I hope that by working closely with Peterborough City Council and the local police, service personnel at RAF Wittering will soon be able to wear their uniforms freely about the town with the support of the local people."
RAF Wittering was established in 1916 and more than 2,000 servicemen and women are based at the station.

BBC News,
Last Updated: Friday, 7 March 2008, 10:07 GMT 

KapiteinRob

Citaat van: de Telegraaf op 06/03/2008 | 21:53 uur
Staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) wil meer militaire uniformen zien in het dagelijkse straatbeeld in Nederland.

In De Telegraaf van vandaag spreekt de STASDEF zelfs de hoop uit"dat militairen hun uniform weer aanhouden als ze in hun vrije tijd de straat op gaan."

Het moet niet gekker worden......

Maristo1958

Citaat van: Ros op 06/03/2008 | 23:30 uurVraag de gemiddelde militair met een gezonde kijk op de organisatie eens om 5 punten op te noemen waarom trots te zijn op Defensie als werkgever............
Ik zal mij daar het weekend eens over buigen ;) Ik weet er al één ;) De invoering van DIDO.

mikemans

#7
Precies. Ik denk dat de meeste militairen het wel uit hun hoofd laten om in uniform te reizen. De militair wordt tegenwoordig nauwlettend in de gaten gehouden door burgerij en media. Dagelijks wordt er gespeurd of er niet weer eens een lekker stukje geschreven kan worden teneinde nog wat krantjes te verkopen of om politiek te bedrijven over de rug van de militair.

Ikzelf kijk ook wel beter uit, elke neuspeutering, scheet of ongenuanceerde uitspraak, elke gezichtsuitdrukking of lichaamsstand is mits geuniformeerd opeens nieuws. En met onze nieuwe wettelijk verplichte leefregels kan elke onschuldige overtreding genadeloos bestraft worden.

Ros

Goede beurt voor de STASDEF. Kennis van zaken straalt er af  :-\

De maandelijkse Defensie onderzoek naar de stand van zaken met betrekking tot de kijk van de burger op Defensie zeker niet gelezen. Demonstratief in het tenue naar huis, waarvan de meerderheid met de auto, zal zeker bijdragen tot een meer positieve kijk op Defensie.

Wil hij met deze PR achtige actie scoren zal hij er eerst voor moeten zorgen dat de (bijna) dagelijkse berichtgeving in de pers en op de TV eerst wat positiever worden. Vraag de gemiddelde militair met een gezonde kijk op de organisatie eens om 5 punten op te noemen waarom trots te zijn op Defensie als werkgever............

Lex

Citaat van: Telegraaf op 06/03/2008 | 21:53 uur
DEN HAAG -  Staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) wil meer militaire uniformen zien in het dagelijkse straatbeeld in Nederland.
Misschien dat hij op afzienbare termijn zijn zin krijgt, als de nieuwe AVW onderhandelingen starten, of als gevolg van de "Verkenningen."  :angel:
Maar dat is een ander topic.

KapiteinRob

Citaat van: Enforcer op 06/03/2008 | 22:07 uur
Nu moet je in burger tenue met het OV

Dit is nieuw voor me. Ik weet niet beter of je mag in uniform met het OV als het WWV betreft; ben je op dienstreis dan moet je in beginsel gewoon in uniform. Bij de KM betekent dit in het nette DB-tenue, terwijl de KL-KLu in hun bloemetjespak mogen reizen. Dus ook daar ligt er nog een schone taak voor de STASDEF, want dit verschil in uniform draagwijze slaat nergens op! Voor de rest kan ik me helemaal vinden in eerdere opmerkingen dat defensie eerst maar eens moet zorgen een bedrijf te zijn om trots op te zijn. Dan gaat de huis-tuin-en-keuken-PR door de gemiddelde militair ook vanzelf wel weer beter lopen.

Enforcer

Hij heeft wel gelijk. Het lijkt nu wel maatschappelijk "not done" om met je uniform buiten de poort te lopen. Dat was in de tijd van de dienstplichtige gelukkig anders. Nu moet je in burger tenue met het OV, tenzij het anders niet kan.

Die uitwisseling kan ik vooral goed begrijpen met medisch personeel. Maar iemand die aan een Leo sleutelt wisselen met een Nukubu die aan Hummers sleutelt, of juist bezig is met bv kraanwagens op rupsbanden?!

Inderdaad wat Lex zegt. Aantrekkelijk zijn als werkgever betekent zorgen dat er vanuit de politiek een goed opbouwend beleid gevoerd dient te worden. En niet wat we sinds 1989 zien.

Lex

Citaat van: Telegraaf op 06/03/2008 | 21:53 uur
Staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) wil meer militaire uniformen zien in het dagelijkse straatbeeld in Nederland. ,,Met het zichtbaar maken van het uniform laat je zien trots te zijn op het bedrijf. Daarmee creëer je draagvlak."
Dan heeft de STASDEF waarschijnlijk nog niet gezien in wat voor "aftandse" en "niet aan de regels geldend" soorten tenues men tegenwoordig buiten militaire objecten tegenkomt.
Citaat van: Telegraaf op 06/03/2008 | 21:53 uur
Dat stelt de staatssecretaris in de Defensiekrant van donderdag. ,,Defensie moet weer een solide beeld uitstralen."
Als Defensie een solide beeld wil uitstralen, dan moet deze organisatie ervoor zorgen dat zij een aantrekkelijke werkgever wordt.


Lex

DEN HAAG -  Staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) wil meer militaire uniformen zien in het dagelijkse straatbeeld in Nederland. ,,Met het zichtbaar maken van het uniform laat je zien trots te zijn op het bedrijf. Daarmee creëer je draagvlak."
Dat stelt de staatssecretaris in de Defensiekrant van donderdag. ,,Defensie moet weer een solide beeld uitstralen."

De Vries vindt dat er meer moet gebeuren aan de zichtbaarheid van Defensie voor de werving van personeel. Hij heeft de indruk dat het beroep van militair meer leeft in Nederland sinds de uitzendingen. ,,Er is meer waardering voor onze militairen en veteranen." Als andere opties om personeel te werven, behouden en terug te laten keren, noemt hij meer loopbaanbegeleiding en uitwisseling van personeel met het bedrijfsleven.

Telegraaf,
do 06 mrt 2008, 21:37