Ben u blij met de uitslag van de verkiezingen?

Gestart door -Peter-, 23/01/2003 | 13:20 uur

Ben u blij met de uitslag van de verkiezingen?

Ja, heel tevreden zelfs
1 (6.7%)
Ben wel tevreden
4 (26.7%)
Geen mening
1 (6.7%)
Ben niet echt tevreden
5 (33.3%)
Nee, absoluut niet
4 (26.7%)

Totaal aantal stemmen: 0

Thor

Groenlinks is inderdaad lekker sociaal! Paultje Rosenmoller komt uit een van de rijkste families van Nederland, die steen rijk is geworden over de ruggen van de sociaal zwakkeren in de samenleving. Woont in een kast van een villa. Heeft nooit ergens voor hoeven werken/knokken of gebrek aan gehad. En die probeerde (gelukkig verleden tijd, tegenwoordig) Nederland de les te lezen over alles delen en opkomen voor de sociaal zwakkeren??? Lekker makkelijk praten als je zoveel geld en best hypocriet ook >:(

Wout

Wat er zo leuk is aan de zogenaamde socialistische partijen is dat ze niet socialistisch zijn. Daarom noem ik de SP en PVDA niet socialistisch. GL is al wat meer aan de kant van het socialisme, maar nog niet echt dat je zegt "wauw". Wat ik bedoel is het simpele de grond in boren van de economie, geld geven aan mensen die het niet nodig hebben of niet verdienen waardoor mensen die het wel nodig hebben minder krijgen, duizenden extra overbodige ambtenaren aannemen ten koste van duizenden broodnodige militairen, het onderwijssysteem verneuken en zo kan ik nog wel even doorgaan. In plaats van het beste te doen voor de burger doen ze het tegenovergestelde.

Echt, hoe jij erbij komt dat de VVD naar het midden lijkt te gaan of zelfs conservatief is kan ik niet bevatten, ik raad je aan even het partijprogramma door te lezen of, als je dat al gedaan hebt, mij wat meer uit te leggen van je motivatie.

Verder is een Libertarier iets anders dan een Liberaal....

Cobra4

Ik zat er dus naast, maar bedankt voor het, hedendaags, politiek correcte antwoordt Wout!
Peloton 3 602 Sqn

Wout

GL en SP links, PVDA links van het midden, CDA midden neigt naar rechts, D66 en VVD liberaal (absoluut NIET conservatief, hoe kom je erbij?!) LPF vuilnisbakkenpartij.

Cobra4

Citaat van: D819 op 18/04/2003 | 12:32 uur

CDA, VVD conservatief.
PvdA Middenpartij.
D'66 Liberaal.
LPF Autoritair conservatief
SP Socialistisch


VVD conservatief ??? is altijd al een rechtse partij geweest!
PVDA middenpartij ??? Alleen Groenlinks is linkser!!
Peloton 3 602 Sqn

Wout

Citaat van: Ton de Zwart op 23/01/2003 | 21:36 uur
Een andere coalitie is niet echt democratisch te noemen omdat het links buiten spel zou zetten en dat willen de kiezers kennerlijk niet.

Niet mee eens, het is wel democratisch om een rechts kabinet te vormen. Tel maar eens alle "rechtse" zetels bij elkaar op, dan kom je uit op een stuk meer dan de helft. CDA is trouwens ook rechts. Dus een links kabinet zou niet democratisch zijn, omdat de linkse kiezers niet in de meerderheid zijn.

-Peter-

En met een beetje pech binnen een jaar weer met z'n allen richting de stembus  :-X
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...

Ton de Zwart

De verkiezingsuitslag geeft een heel moeilijke kabinetsformatie.
CDA/PvdA zijn nu tot elkaar veroordeeld, maar hebben bepaald geen goede onderlinge verhouding.  Een andere coalitie is niet echt democratisch te noemen omdat het links buiten spel zou zetten en dat willen de kiezers kennerlijk niet.
Wat nu?   Beste klus voor Balkenende....

-Peter-

Bent u tevreden met de uitslag van de verkiezingen op 22 jan. jl. of juist niet? Geef uw mening en laat ons weten waarom wel, of waarom juist niet!
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...