Waarnemers stelen van marineschip

Gestart door Lex, 11/06/2008 | 09:58 uur

KapiteinRob

Citaat van: mikemans op 11/06/2008 | 11:16 uur
Het is meer een hotel dan een oorlogsschip.  ::)

Inmiddels wordt het ook al ingezet voor popconcerten. Alles voor de PR, wat een land....... :'(

mikemans

De gehele bemanning kan zo bij van der valk aan het werk. Het is meer een hotel dan een oorlogsschip.  ::)

Lex

DEN HELDER - Internationale defensiewaarnemers hebben vorige week aan boord van het Nederlandse amfibisch transportschip Hr. Ms. Rotterdam objecten als spiegels, dekbedhoezen en kussenslopen gestolen.

Maritieme experts uit tientallen landen, variƫrend van de VS tot India, waren door de Koninklijke Marine uitgenodigd aan boord van het schip dat tijdens de onderzeebootoefening Bold Monarch als commandocentrum fungeerde. Gedurende de training bood de voor de Noorse kust gestationeerde Rotterdam onderdak aan honderden gasten. Nadat de laatste waarnemers afgelopen weekeinde waren vertrokken, bleek uit een inventarisatie dat de nodige roerende goederen aan boord waren verdwenen.

Complete spiegels bleken uit de gastenverblijven gesloopt. Ook het beddengoed was flink in trek als souvenir bij de buitenlandse gasten. Volgens marinezegsman Richard Keulen wordt er wel vaker gestolen aan boord van marineschepen. "Dat gebeurt dan bij open dagen, maar nu waren we wel erg verbaasd, gezien de achtergrond van de gasten aan boord." Volgens de overste is de schade niet groter dan bij een gemiddelde publieksopenstelling tijdens bijvoorbeeld de Vlootdagen in Den Helder.

Omdat er zo veel mensen aan boord zijn geweest, heeft de marine geen idee in welke richting ze de 'diplomatieke dieven' moeten zoeken. De gastvrijheid was ook niet altijd even bevorderlijk voor de riolering van het transportschip. Omdat veel gasten handdoekjes mee spoelden in de chemische toiletten, waren er diverse verstoppingen.

Telegraaf, wo 11 jun 2008, 05:30