Leiding Defensie vereffend openstaande rekening met IMG

Gestart door mikemans, 13/06/2008 | 12:43 uur

Enforcer

Dus: verkapte dicatatuur. Als we niet eerlijk kunnen winnen, zet je ze gewoon buiten spel. Dat is toch logisch..

Ros

Defensie zal er wel een andere uitleg voor hebben waarom deze wijziging is doorgevoerd. Dit riekt in ieder geval naar politieke manipulatie om de inspectie monddood te maken. Er bungelt ongetwijfeld ergens nog een Kolonel die men op deze functie neer zal schudden met de boodschap om zijn tijd daar uit te dienen en vooral zijn waffel dicht te houden, op straffe van.....

Beetje vergelijkbaar met het referendum over de Europese grondwet. Om te voorkomen dat de Nederlandse burgers weer tegen zullen stemmen, zoals Ierland, hebben de heren en dames politici maar besloten dat de mening van de Nederlandse burgers niet meer "nodig" is.

mikemans

Zo, dat probleem is ook weer opgelost. Een bezuiniging doorgevoerd en tegelijkertijd zekergesteld dat eventuele problemen niet meer boven komen zodat we net kunnen doen alsof ze niet bestaan.

Zo doen we dat bij Defensie.

mikemans

De ACOM en de FNV bonden voor militairen AFMP/FNV en MARVER/FNV constateren dat de politieke Defensieleiding de nog openstaande rekening heeft vereffend met de Inspectie Militaire Gezondheidszorg.
De Inspectie heeft circa twee jaar geleden forse kritiek geuit op de kwaliteit van de Nazorg die tot die tijd verleend was aan uitgezonden en ex-militairen. Die kritiek leidde tot erg veel ongenoegen bij de politieke leiding.

Daar waar sedert tenminste 1989 de rang van de Inspecteur Militaire Gezondheidszorg op het niveau van brigadegeneraal lag, zal de toekomstige Inspecteur een rang op het niveau van een kolonel hebben. De degradatie in rang van de functie van IMG zal niet in de minste plaats afbreuk doen aan de positie van de gehele Inspectie en bovendien zal het werk van de Inspectie er niet gemakkelijker op worden.

"Wij kunnen niet anders concluderen dan dat hier sprake is van pure rancune jegens de Inspectie", aldus ACOM-voorzitter Jan Kleian, "welke smoes Defensie ongetwijfeld zal hebben. Het was nu juist een organisatie die zonodig, onomwonden, kritiek durfde te hebben op de organisatie en die de organisatie graag een spiegel voor hield".

"De ACOM, AFMP/FNV en MARVER/FNV constateren dat deze Inspectie in de afgelopen jaren meer lef aan de dag gelegd dan de Inspecteur Generaal van de Krijgsmacht", aldus Wim van den Burg, voorzitter van de AFMP/FNV.