NAVO ziet geen dooi in relatie met Rusland

Gestart door Cobra4, 21/10/2008 | 17:08 uur

Elzenga

Goh, wat een verrassing...NOT.... natuurlijk zal de NAVO de relatie niet ontdooien...men reageerde met ongekend scherpe Koude Oorlog retoriek op de gebeurtenissen in Georgië (niet toevallig omdat de belangrijkste en dominante NAVO-lidstaat partij was bij dit conflict) en dan kan je nu niet opeens weer terug krabbelen. Koude Oorlog-denken is blijkbaar voor een aantal landen en politici nog een zeer toepasselijk denkkader. En dat vind ik bijzonder treurig. Want we hebben de afgelopen jaren gezien tot welke ellende dit soort conflictdenken leidt.

Cobra4

NAVO ziet geen dooi in relatie met Rusland

BRUSSEL - De NAVO is niet van plan de relatie met Rusland te ontdooien. Een ontmoeting tussen de militaire top van de Verenigde Staten en die van Rusland, dinsdagmorgen, verandert daar niets aan. Dat zei een NAVO-woordvoerder dinsdag in Brussel.

De relatie tussen de NAVO en Rusland is bijzonder gespannen sinds Rusland en Georgië op 7 augustus in oorlog raakten in de afvallige Georgische regio Zuid-Ossetië. In september bevroor de NAVO het officiële overleg met Rusland.

Dinsdagochtend onmoette De Amerikaanse voorzitter van de chefs van staven, Michael Mullen, zijn Russische tegenspeler in Finland. Doel was volgens de Amerikanen om de relatie met Rusland weer op de rails te krijgen. ,,Ik denk dat het, strategisch gezien, belangrijk is om in dialoog te zijn met Rusland'', aldus een Amerikaanse militaire woordvoerder.

bron: www.ad.nl
Peloton 3 602 Sqn