Australië twee maanden zonder marine

Gestart door Lex, 18/11/2008 | 11:24 uur

Enforcer

Gaat niet gebeuren, want de NL politiek is bezig een WFP programma te ondersteunen als braafst jongetje/meisje van de klas. Dus de schepen blijven varen.

Mourning

Ik hoop niet dat onze "gerespecteerde" ( :-X) volksvertegenwoordigers dit ook lezen, maar ben bang dat vooral onze PvdA-schooljuf Angelique E. ook wel met een dergelijk idee zal komen...
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Lex

#1
SYDNEY - De Australische marine gaat vrijwel 'dicht' van 3 december tot 3 februari. De krant Sydney Morning Herald meldde dinsdag dat een groot tekort aan opgeleide marinemensen tot de drastische maatregel heeft geleid.
Het plan om de marine te sluiten is onderdeel van het initiatief 'Nieuwe Generatie Marine' dat de leegloop aan personeel moet stuiten.
Meer dan 10 procent van het personeel keert de marine ieder fiscaal jaar de rug toe. Het gaat vooral om mensen met kinderen die vinden dat hun gezinsleven veel te veel lijdt onder de werkwijzen en -tijden bij de Australische marine.
Alle schepen die niet op verre zeeën aan een missie meedoen, moeten in de thuishaven aanmeren. Zo veel mogelijk personeel kan dan naar huis. Naar schatting slechts vijfhonderd Australische marinemensen zijn met de kerst op zee. De marine overweegt sommige schepen in de havens enkel nog elektronisch te bewaken zodat alle opvarenden naar huis kunnen en niemand wacht hoeft te lopen.
De marine is tot overmaat van ramp ook slachtoffer geworden van de ondergang van een onderneming in de kinderopvang, ABC Learning. Deze gigant in de kinderopvang had 120.000 kinderen onder zijn hoede in Australië en Nieuw Zeeland en is door financiële problemen plotseling ingestort.
Veel marinemensen brengen hun kinderen naar centra van ABC Learning. De overheid houdt die nog tot de kerstvakantie open met een injectie van 22 miljoen Australische dollars (11 miljoen euro). Wat er daarna met de centra gebeurt, is onduidelijk. De schuldeisers van ABC Learning komen dinsdag bijeen, meldde de Sydney Morning Herald.

Telegraaf, di 18 nov 2008, 09:55