Acht jaar cel en tbs voor doodslag Steegmans

Gestart door -Peter-, 26/04/2003 | 09:48 uur

Thor

Wij hebben in Nederland een grondwettelijke scheiding tussen 'kerk' en 'staat'. Mijn inziens zou dit moeten zijn; tussen godsdienst en politiek. Iedereen mag geloven wat'ie wil, maar het besturen van een land dient op basis van rationaliteit te gebeuren. Als er in de politiek geen godsdienstige invloeden zijn, kan er ook geen enkele godsdienst achter gesteld worden.

D819

Tja, de sharia geldt alleen voor moslims...

Maar omdat de SGP ook koppig aan haar beginselen vasthoudt,
maakt de AEL ook nog wel een kans ;)
Hoezo alle Nederlanders voor de wet gelijk ?



Thor

Las vandaag toevallig in de PS (weekend bijlage van het Parool) een interview met de voorzitter van het AEL (Arabisch Europese Liga). Deze wil lijfstraffen in onze maatschappij invoeren (als onderdeel van de 'Sharia').
Dat moet de "heer" Khalid L. toch aanspreken, volgens de normen en waarden van z'n eigen cultuur bestraft worden.

-Peter-


Uitgegeven: 25 april 2003 12:02

ROERMOND - De rechtbank in Roermond heeft Khalid L. vrijdag wegens doodslag op René Steegmans veroordeeld tot acht jaar celstraf en tbs met dwangverpleging.

Khalid kreeg 22 oktober vorig jaar ruzie met de 22-jarige Steegmans en begon er op los te slaan. Het overlijden van de student, twee dagen later, veroorzaakte veel opschudding in Nederland. De officier had tegen L. tien jaar celstraf en tbs geëist.

De 19-jarige medeverdachte Silvio R. kreeg twaalf maanden jeugddetentie opgelegd, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De rechtbank achtte bewezen dat hij de 18-jarige Khalid aanmoedigde toen die Steegmans in elkaar sloeg en dat hij zich niet van het geweld distantieerde. De rechtbank is van oordeel dat beide verdachten verminderd toerekeningsvatbaar waren.

Minderjarigenstrafrecht

R. is volgens het minderjarigenstrafrecht veroordeeld, gezien zijn zwakbegaafdheid. Hij komt over elf dagen vrij, aldus zijn advocaat M. Heuvelmans. R. zit namelijk al enkele maanden in voorlopige hechtenis.

De rechtbank acht bewezen dat L. René Steegmans heeft geschopt en geslagen, ook toen het slachtoffer op de grond lag. "U heeft willens en wetens de kans aanvaard dat Steegmans daardoor zou overlijden", hield rechtbankpresident F. Oelmeijer hem voor.

'Kwetsbaar zelfbeeld'

Gedragsdeskundigen hebben vastgesteld dat L. een beginnende narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft die ook van invloed is geweest op de gebeurtenissen op 22 oktober. Oelmeijer: "U voelde zich gekrenkt en vernederd, vooral toen u aan uw haar werd getrokken." Hij had het verder over een uiterst "kwetsbaar zelfbeeld".

De officier van justitie L. Ummels had twee jaar jeugddetentie geëist tegen R., wegens medeplegen van doodslag. De rechtbank achtte dat echter niet bewezen, maar oordeelde wel dat R. hoewel hij zelf niet heeft geslagen of geschopt, "openlijk en in vereniging geweld heeft gepleegd".

De rechtbank vond dat de aanmoedigende woorden van R. het gewelddadig handelen van zijn vriend heeft ondersteund, maar gaat er niet van uit dat de woorden van R. hebben bijgedragen aan het geweld van L. De president van de rechtbank noemde hem zwakbegaafd. "Iemand die moeilijk de consequenties van zijn handelen kan voorzien."

L. moet de familie Steegmans ruim 2500 euro betalen voor de begrafeniskosten. Tegen R. was hetzelfde geëist, maar dit wees de rechtbank af.

[bron: www.nu.nl]


Het is toch gewoon niet te geloven he  >:( Voor doodslag slechts 8 jaar en tbs.... Er moet zo onderhand toch echt wat gaan gebeuren aan het rechtsysteem hier in Nederland!!! Want de straffen die wij hier kennen zijn over het algemeen veel te laag!  >:(
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...