Nederlandse militair omgekomen in Duitsland

Gestart door Lex, 03/06/2009 | 14:49 uur

fathinking

Citaat van: Lex op 03/06/2009 | 14:49 uur
DEN HAAG - 
Bij een schietoefening in Duitsland is woensdagochtend een Nederlandse militair omgekomen. Het is de 25-jarige soldaat der tweede klasse Tareq Ahmadi. Dat heeft het ministerie van Defensie woensdag bekendgemaakt. De familie van het slachtoffer is inmiddels geïnformeerd.

Het incident had rond tien uur woensdagochtend plaats tijdens een schietoefening op de schietbaan van het NAVO-oefenterrein Bergen-Hohne, niet ver van Hanover en Bremen. De militair overleed ter plekke, aldus Defensie. Tijd om hem nog naar een ziekenhuis te brengen was er niet.

De Koninklijke Marechaussee en de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoeken de toedracht. Soldaat Ahmadi is afkomstig van de 11de Luchtmobiele brigade. De marechaussee onderzoekt onder meer, zoals altijd bij incidenten, of nalatigheid dan wel verwijtbaar handelen heeft geleid tot het noodlottige incident.

ANP, wo 03 jun 2009, 15:05

Hij is nog niet vergeten!

sgt Rob

Citaat van: skual op 21/06/2009 | 13:39 uur
Citaat van: Sgt Rob op 21/06/2009 | 11:05 uur
was hier nog wat over bekend geworden?

Ik heb nergens meer iets gehoord of gelezen.

Bedankt... Wie nog meer niet?

skual

Citaat van: Sgt Rob op 21/06/2009 | 11:05 uur
was hier nog wat over bekend geworden?

Ik heb nergens meer iets gehoord of gelezen.

sgt Rob


KapiteinRob

Citaat van: Lex op 08/06/2009 | 12:06 uur
De gesneuvelde soldaat der tweede klasse

En bij MINDEF-PR zitten dan HBO-geschoolde "communicatie-specialisten"..... Sneuvelen betekent "breken" of "omkomen op het slagveld"; niet, hoe treurig ook, "door een ongeluk/incident om het leven komen tijdens een (schiet)oefening".

skual

Citaat van: Denniss op 08/06/2009 | 15:29 uur
L1 Teletekst meldt dat hij door ik geloof zes of zeven kogels in de rug is omgekomen...  :-\

Met wat voor een wapen is dit gebeurd dan? :-\

Denniss

L1 Teletekst meldt dat hij door ik geloof zes of zeven kogels in de rug is omgekomen...  :-\

Lex

De gesneuvelde soldaat der tweede klasse Tariq Ahmadi afkomstig van 11 Luchtmobiele Brigade is eveneens aangekomen in Nederland. Hij is overgedragen aan zijn familie. Soldaat Ahmadi overleed vorige week woensdag bij een schietincident op de schietbaan in het Duitse Bergen-Hohne. Tariq Ahmadi wordt overgebracht naar Afghanistan, het land van herkomst van de familie. Daar wordt hij door zijn dierbaren naar zijn laatste rustplaats gebracht. De uitvaart vindt op uitdrukkelijk verzoek van de familie van soldaat Ahmadi in besloten kring plaats.

MINDEF, 8 juni 2009, 11.21 uur

Helo

#30
Citaat van: Helo op 03/06/2009 | 21:57 uur
De noodzaak van een onderzoek naar de oorzaak is voor een ieder evident. Wellicht dat er zelfs een relatie zou kunnen bestaan tussen je eigen ervaring en het incident van vandaag.
Ik denk niet dat hier een relatie zou kunnen bestaan tussen mijn ervaring en dit incident.
Ik denk dat dit  een totaal andere ploeg is die deze week daar oefent en het kan ook op een totaal andere baan gebeurd zijn dan op de baan waar ik die week aanwezig was.

Gozo

Citaat van: Kapitein Rob op 04/06/2009 | 16:14 uur
Citaat van: Gozo op 04/06/2009 | 15:40 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 04/06/2009 | 13:27 uur
Lezen blijkt soms erg moeilijk....

Wie leest er slecht, Rob?

Al die posters die roepen dat ik in dit topic specifiek op de Kmar loop te zeiken of de Kmar aan het kruis sta te nagelen.  ;)

Hahahaha. Zelfs niet een klein beetje wat er op lijkt.
Het zijn niet je beste vrienden; hoeft ook niet, maar afzeiken.........dat gaat wel te ver.

KapiteinRob

Citaat van: Gozo op 04/06/2009 | 15:40 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 04/06/2009 | 13:27 uur
Lezen blijkt soms erg moeilijk....

Wie leest er slecht, Rob?

Al die posters die roepen dat ik in dit topic specifiek op de Kmar loop te zeiken of de Kmar aan het kruis sta te nagelen.  ;)

Gozo


KapiteinRob


Ros

Een schietincident in de burgermaatschappij zal door de Politie worden onderzocht. Dezelfde procedure bij Defensie zal door de KMAR worden uitgevoerd.

Vreemd ?...................nee

Als uit het onderzoek blijkt dat er sprake is van opzet, onzurgvuldigheid o.i.d. zal het OM stappen ondernemen.

Vreemd ?.............weer niet.

Om nu dus hier de KMAR aan het kruis te nagelen...... :-\

Gozo

#24
Citaat van: Kapitein Rob op 04/06/2009 | 01:07 uur
Citaat van: Laurens op 03/06/2009 | 23:35 uur
Maar volgens mij kwam de opdracht om collega O. terug te brengen vanuit het OM, de Kmar voert die opdracht alleen maar uit.

Ik ga die zaak verder niet weer oprakelen, maar ik neem aan dat ook jij weet hoe die opdracht uitgevoerd is..... Ik weet het verder niet zeker, maar ik vermoed dat het OM de Kmar geen daadwerkelijke opdrachten kan geven. Dat zal jij beter weten.  ;)

Citaat van: Laurens op 03/06/2009 | 23:35 uur
Ik vind het niet typisch Nederlands dat er een onderzoek komt met als hoofddoel een 'de oorzaak/schuldige' te vinden, dat is typisch menselijk. Iedereen wil toch weten wat er is gebeurd op die schietbaan,

Dat iedereen wil weten wat er is gebeurd op die schietbaan is m.i. wat anders dan meteen (mede) te willen onderzoeken wie iets te verwijten valt. Ergo is het eerste (stantepede willen onderzoeken of iemand verwijtbaar heeft gehandeld) wat mij betreft niet automatisch het gevolg van het tweede (weten wat er gebeurd is).



Politie valt onder BZ, maar in het kader van opsporingsonderzoek ontvangt de politie opdrachten vanuit het OM dat onder Justitie valt.
KMAR valt onder DEF, maar in het kader van opsporingsonderzoek ontvangt de KMAR opdrachten vanuit het OM dat onder Justitie valt.
Zou dat een antwoord op de vraag zijn, Rob?

En is het niet zo dat er altijd gekeken zou moeten worden OF er sprake sprake is van verwijtbaarheid en vervolgens WIE is dat verwijt te maken.
Mij dunkt dat elk ongeval of misdrijf of overtreding etc. een onderzoek vergt omdat gekeken moet worden wat de toedracht is en als er sprake is van een ongelukkige samenloop van omstandigheden, tja dan is er niets aan de hand (in termen van verwijtbaarheid) en is er wel een verwijt te maken, dan gaat het erom wat je ermee doet (sepot, vervolging, schikking, etc.). Het kan ook rechtspositionele betekenis krijgen ook al is geen sprake van (strafrechtelijke) vervolging.
Onderzoek is dus juist heel nuttig maar bovenal noodzakelijk.