Verhoging pensioenpremies

Gestart door Lex, 10/06/2009 | 14:17 uur

p.j

Das zuur ja...idd ???
Geef het niet graag toe, maar jullie reacties zijn nu wel te begrijpen... :o

Enforcer

Daar gaat je 1% salarisverhoging al weer.............  >:( >:( >:(

En dan afvragen waarom men cynisch wordt.  :o  >:(

Lex

Pensioenpremie burgerambtenaar gelijk, pensioenpremie militair stijgt

Het ABP-bestuur heeft besloten de pensioenen in 2009 niet te indexeren en de premies voor het ouderdoms- en nabestaandenpensioen (OP/NP) te verhogen met 1% op 1 juli 2009 en vooralsnog met nog eens 2% op 1 januari 2010. Onlangs heeft het bestuur van het VUT-fonds besloten de overgangspremie VPL (VUT, Prepensioen en Levensloop) te verlagen met 0,4%. Per saldo leiden de twee premiewijzigingen voor de burgerambtenaar met een bovenmodaal inkomen per 1 juli a.s. tot een heel klein effect in het netto salaris. De militaire ambtenaar zal wel worden geconfronteerd met die 1% OP/NP-premieverhoging omdat de militair geen FPU kent.

Onlangs heeft het bestuur van het VUT-fonds, dat is het fonds waaruit de FPU wordt betaald, besloten de overgangspremie VPL met 0,4% te verlagen naar 4%. Het VUT-fondsbestuur stelt dat de voornaamste reden daarvoor is dat het niet indexeren van de FPU-uitkeringen per 1 januari 2009 genoeg geld in het laatje heeft gebracht om de premieverlaging te rechtvaardigen.
De OP/NP-premie wordt dus met 1% verhoogd en de overgangspremie VPL met 0,4% verlaagd. De OP/NP-premie wordt geheven over het bruto salaris minus de AOW-franchise (2009: € 10.350,-) en de overgangspremie VPL wordt geheven over het totale bruto salaris. De OP/NP-premie wordt voor 70% betaald door de werkgever en voor 30% door de werknemer. De overgangspremie VPL wordt voor 40% betaald door de werkgever en voor 60% door de werknemer.

FVNO, 9 juni 2009