Defensie organiseert beroepen-informatiedagen

Gestart door Lex, 05/10/2009 | 17:15 uur

Lex

De luchtmacht houdt op 8 en 9 oktober op Vliegbasis Leeuwarden informatiedagen voor vliegerfuncties bij de luchtmacht.

Ook op 8 oktober is er op de Van Ghentkazerne in Rotterdam een informatiedag voor functies bij het Korps Mariniers. De landmacht organiseert het hele jaar door informatiedagen voor de diverse eenheden.

Luchtmacht
De vlieger-infodagen zijn voor jongeren tussen de 17 en 25 jaar om hen te interesseren voor het beroep van militair vlieger. Er is informatie over de keurings- en selectieprocedure, de militaire opleiding in Nederland, de praktijkopleiding in de VS en het werk als militair vlieger.

Op Vliegbasis Leeuwarden komt een static display met verschillende vliegtuigtypes van de luchtmacht. Daar zijn ook vliegers aanwezig om ervaringen te delen en vragen te beantwoorden. Daarnaast verstrekken beroepsvoorlichters informatie over opleidingsmogelijkheden en contracten binnen de luchtmacht en het aanbod aan vacatures. Het F-16 solo display team geeft op beide dagen tussen 12.30 en 13.00 uur een demonstratie.

Korps Mariniers
Doel van de informatiedag van het Korps Mariniers is om jonge mannen tot en met 30 jaar, te interesseren voor een baan als marinier. Deze militairen kunnen overal ter wereld, onder alle omstandigheden, worden ingezet.

Bezoekers krijgen informatie over de opleiding tot marinier of officier der mariniers, de werkzaamheden, de eisen waar men aan moet voldoen en de bijbehorende keuring. Deelnemers ervaren in Rotterdam de militaire skills & drills, leren alles over uitrusting, wapens en voertuigen. Ook kunnen ze in een container de nightvision goggles (nachtkijkers) uitproberen en er worden diverse demonstraties gehouden.

Landmacht
De Koninklijke Landmacht organiseert het hele jaar door informatiedagen voor het Korps Commando Troepen, de Gemechaniseerde Brigades, de Luchtmobiele Brigade, de Koninklijke Militaire School, de Koninklijke Militaire Academie, de Militair Geneeskundige Diensten, maar ook voor specialistische functies bij luchtdoelartillerie of de verbindingsdienst.

MINDEF, 5 oktober 2009, 16.24 uur