Zware explosies in hotelbuurt Bagdad

Gestart door Elzenga, 25/01/2010 | 19:40 uur

Elzenga

Zware explosies in hotelbuurt Bagdad
ANP, AP, AFP op 25 januari '10, 14:13, bijgewerkt 25 januari '10, 16:25
Explosie nabij het Palestine Hotel in Bagdad. (AFP)

BAGDAD - In de Iraakse hoofdstad Bagdad hebben zich maandagmiddag kort na elkaar drie zware explosies voorgedaan. Daarbij vielen minstens 36 doden en 71 gewonden, aldus de Iraakse autoriteiten.

De eerste bom ontplofte op de parkeerplaatsen voor het Sheraton Hotel in de Abu Nawas Straat in Irak. Het hotel, waarin veel kantoren van internationale persbureaus zijn gevestigt, ligt aan de overkant van de Tigris, tegenover de zwaarbeveiligde Groene Zone, waar de regering en ambassades zijn gevestigd.

De andere ontploffingen deden zich voor bij het Babylon Hotel en het al-Hamra Hotel, waar veel westerse journalisten verblijven.

Een grote rookpluim hing boven de stad. Tv-beelden toonden hoe de verdedigingswal van betonblokken rond de ingang van het Sheraton Hotel als een reeks dominosteentjes in elkaar was gevallen.

De aanslagen komen na een relatief rustige periode. De laatste grote aanslag in Bagdad was op 8 december 2009. Toen kwamen door een reeks autobommen meer dan honderd mensen om het leven.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1341658.ece/Zware_explosies_in_hotelbuurt_Bagdad