VS-raketten naar Taiwan

Gestart door Lex, 29/01/2010 | 21:22 uur

andré herc

Citaat van: Lex op 30/01/2010 | 22:25 uur
Om duidelijkheid te verschaffen, hiebij een overzicht van het materrieel waar het om gaat:

PROPOSED ARMS SALE
114 Patriot missiles ($2.81bn)
60 Black Hawk helicopters ($3.1bn)
Communication equipment ($340m)
2 Osprey mine-hunting ships ($105m)
12 Harpoon missiles ($37m)

Bron: BBC News.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8489301.stm
(WASHINGTON, January 29, 2010)
Today DSCA notified Congress of a possible Foreign Military Sale to the Taipei Economic and Cultural Representative Office in the United States of OSPREY Class Mine Hunting Ships

(WASHINGTON, January 29, 2010)
Today DSCA notified Congress of a possible Foreign Military Sale to the Taipei Economic and Cultural Representative Office in the United States of Multifunctional Information Distribution Systems Low Volume Terminals (MIDS/LVT-1)

(WASHINGTON, January 29, 2010)
Today DSCA notified Congress of a possible Foreign Military Sale to the Taipei Economic and Cultural Representative Office in the United States of ATM-84L and RTM-84L HARPOON Block II Telemetry missiles

(WASHINGTON, January 29, 2010)
Today DSCA notified Congress of a possible Foreign Military Sale to the Taipei Economic and Cultural Representative Office in the United States of UH-60M BLACK HAWK helicopters

(WASHINGTON, January 29, 2010)
Today DSCA notified Congress of a possible Foreign Military Sale to the Taipei Economic and Cultural Representative Office in the United States of PATRIOT Advanced Capability (PAC-3)Firing Units, Training Unit, and Missiles

bron: dsca.mil



Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.

GvdB

Hier zullen we de komende tijd nog wel meer van gaan horen...

Elzenga

China boos op VS wegens wapenverkoop Taiwan
PEKING/WASHINGTON -  China heeft zaterdag de militaire samenwerking met de Verenigde Staten opgeschort en andere sancties aangekondigd. De communistische regering in Peking protesteerde daarmee ongekend fel tegen het Amerikaanse plan om voor miljarden wapens aan Taiwan te verkopen.

Peking reageerde prompt ,,gezien de ernstige schade en het weerzinwekkende effect van de wapenverkoop aan Taiwan", aldus het Chinese ministerie van Defensie. De wapenleveranties zullen een zeer negatief effect hebben op de samenwerking tussen China en de VS, dreigde het ministerie van Buitenlandse Zaken. Peking riep de Amerikaanse defensieattaché in China op het matje.

China ziet de wapendeal met Taiwan, dat door Peking als een opstandige provincie wordt beschouwd, als een ,,grove inmenging in China's binnenlandse zaken", zo stelde een woordvoerder van de Chinese ambassade in de Verenigde Staten. China dreigt geen zaken meer te doen met Amerikaanse bedrijven die wapens aan Taiwan verkopen. De samenwerking op andere gebieden zal worden heroverwogen, aldus Peking.

Het conflict voert de spanningen tussen China en de VS verder op. De landen liggen al in de clinch over onder meer vrije handel, mensenrechten in onder meer de Chinese provincie Tibet en de vrijheid op het internet. Washington zocht daarnaast steun bij Peking om de nucleaire ambities van Iran en Noord-Korea aan te pakken.

De Amerikaanse regering verdedigde zaterdag haar plannen, die vrijdag waren voorgelegd aan het parlement. De wapenverkopen zullen helpen bij het handhaven van veiligheid en stabiliteit in de regio, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Washington wil voor 6,4 miljard dollar onder meer Patriotraketten en Black Hawk-helikopters leveren. Het gaat om de eerste wapenverkopen van de regering van president Barack Obama aan Taiwan.

De Taiwanese president Ma Ying-jeou had bij de Amerikanen aangedrongen op de leverantie van nieuwe wapens. Hij wees erop dat zijn land op zijn hoede moet blijven gezien de sterke groei van de Chinese defensie-uitgaven.

De VS zijn de belangrijkste wapenleverancier van Taiwan, dat tot 1949 een deel van China was. Washington ziet zich sinds 1979 verplicht het land te helpen bij diens zelfverdediging. Die verplichting volgde op de officiële diplomatieke erkenning van China door de VS. Daardoor verloor Taiwan die erkenning, maar Washington wilde de regering in Taipei niet in de steek laten.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/5922856/__China_boos_op_VS__.html?p=12,2

Lex

Om duidelijkheid te verschaffen, hiebij een overzicht van het materrieel waar het om gaat:

PROPOSED ARMS SALE
114 Patriot missiles ($2.81bn)
60 Black Hawk helicopters ($3.1bn)
Communication equipment ($340m)
2 Osprey mine-hunting ships ($105m)
12 Harpoon missiles ($37m)

Bron: BBC News.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8489301.stm

Nikehercules

Dit was net ook een item in het rtl nieuws, hierbij liet men beelden zien van cobra helikopters m.i. een aardige fout als het in werkelijkheid alleen om transport heli's gaat.

Nikehercules

Citaat van: IPA op 30/01/2010 | 17:48 uur
Edit:
Ik bedenk me net dat als wij meer ballen gehad hebben en nieuwe onderzeeërs aan Taiwan verkocht hadden dat RDM mischien nog wel bestaa had.

Tja, helaas zijn we een klein land en hebben wij China harder nodig dan hun ons.

IPA NG

#4
Citaat van: dudge op 29/01/2010 | 21:38 uur
Ipa, grijp je kans, en schrijf een mooi scenario hoe dit over een jaar volledig uit de hand is gelopen.

Heeft toch niets met ons te maken neem ik aan?

Eindelijk durft de VS weer eens iets moderns aan Taiwan te leveren, een goede zaak.
Je gunt het de Taiwanezen toch niet om ingelijft te worden bij de volksrepubliek China?
(Taiwan is eigenlijk de republiek China.)


Edit:
Ik bedenk me net dat als wij meer ballen gehad hebben en nieuwe onderzeeërs aan Taiwan verkocht hadden dat RDM mischien nog wel bestaa had.
Militaire strategie is van groot belang voor een land. Het is de oorzaak van leven of dood; het is de weg naar overleven of vernietiging en moet worden onderzocht. --Sun Tzu

Enforcer

Waarom geen F16's?! Willen ze dat de Taiwanezen ook de F35's gaan kopen?

VandeWiel

Oef, dat gaat China niet leuk vinden. Ik ben benieuwd naar de "strafmaatregelen"...  :(

Lex

WASHINGTON - De regering van de Verenigde Staten wil voor 6,7 miljard dollar wapens aan Taiwan verkopen. Daartoe behoren Patriotraketten en Black Hawk-helikopters, maar niet de ook door Taiwan gewenste F-16 gevechtsvliegtuigen.

Dat heeft de regering laten weten aan het Congres, het Amerikaanse parlement. Het voorstel kan een kwade reactie uitlokken van de Chinese regering, die Taiwan als een opstandige provincie beschouwt.

Het gaat om 114 Patriotraketten, met een waarde van in totaal 2,81 miljard dollar, en zestig Black Hawk-helikopters, met een waarde van in totaal 3,1 miljard dollar. Verder zouden de Amerikanen de Taiwanezen voorzien van communicatieapparatuur voor de F-16's die de eilandstaat reeds bezit.

De Taiwanese president Ma Ying-jeou heeft bij de Amerikanen op de leverantie van nieuwe wapens aangedrongen. Hij wees erop dat zijn land op zijn hoede moet blijven gezien de sterke groei van de Chinese defensie-uitgaven. De Verenigde Staten zijn de belangrijkste wapenleverancier van Taiwan.

Telegraaf, vr 29 jan 2010, 20:51