Marineduikers helpen brandweer

Gestart door Lex, 05/03/2010 | 17:38 uur

Lex

Den Helder – De Duik- en Demonteergroep van de marine staat vanaf aanstaande maandag 24 uur per dag, zeven dagen in de week klaar om de brandweer in de Kop van Noord-Holland bij te staan. De Koninklijke Marine en Veiligheidsregio Noord-Holland Noord tekenen maandag 8 maart een overeenkomst in Den Helder, die deze civiel-militaire samenwerking bezegelt.

De duikers van de Duik- en Demonteergroep zijn gespecialiseerd in het onder water onschadelijk maken van explosieven. Maandag nemen ze een nieuwe taak op zich. Bij waterongevallen in de Kop van Noord-Holland rukken ze uit op verzoek van de brandweer. Daartoe staan ze in contact met de civiele meldkamer van de veiligheidsregio. De Duik- en Demonteergroep is binnen de veiligheidsregio een van de drie hulpverlenende duikteams; de andere twee zijn ondergebracht bij de brandweer Heerhugowaard en de brandweer Hoorn.

Voor de marine biedt de samenwerking gelegenheid om meer te betekenen op het gebied van civiele hulpverlening. Voor de veiligheidsregio is de overeenkomst een kans om te profiteren van de expertise van de Duik- en Demonteergroep, die ook een rol gaat spelen op het gebied van coördinatie van brandweerduikteams.

De overeenkomst wordt 8 maart getekend door de directeur operaties van het Commando Zeestrijdkrachten, brigadegeneraal Rob Verkerk en regionaal commandant Robin Burgering van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Den Helder Actueel
Gepubliceerd op 5 maart 2010