Echtgenote wijst staatssecretaris de deurJack de Vries op straat gezet

Gestart door KapiteinRob, 11/05/2010 | 01:46 uur

KapiteinRob

Citaat van: Enforcer op 18/05/2010 | 19:44 uur
"De meest eervolle wijze". Dat klinkt wel heel erg overtrokken.

Niet alleen dat; dit m.i. ook wel:
Citaat van: De Rijksvoorlichtingsdienst volgens het ANP op 18/05/2010 | 14:01 uur
voor de vele en gewichtige diensten door hem aan Haar en het Koninkrijk bewezen

Enforcer

"De meest eervolle wijze". Dat klinkt wel heel erg overtrokken.

Lex

Koningin ontslaat en bedankt Jack de Vries

DEN HAAG - Koningin Beatrix heeft Jack de Vries ontslagen als staatssecretaris van Defensie. De Vries had daarom gevraagd, nadat vorige week zijn buitenechtelijke affaire met zijn vrouwelijke adjudant in de publiciteit was gekomen.

De koningin heeft hem ''op de meest eervolle wijze dit ontslag verleend, onder dankbetuiging voor de vele en gewichtige diensten door hem aan Haar en het Koninkrijk bewezen'', stelde de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag in een korte verklaring.

De Vries maakte vrijdag zijn aftreden bekend. Ook kondigde de CDA-politicus aan zich terug te trekken uit de actieve politiek.

De campagnestrateeg van de christendemocraten stond vijftiende op de kandidatenlijst van zijn partij voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni.

Demissionair minister Eimert van Middelkoop van Defensie neemt voorlopig de taken van De Vries waar.

© ANP 
Uitgegeven: 18 mei 2010 13:10

KapiteinRob

Citaat van: boekje_pienter op 17/05/2010 | 15:18 uur
Subtiel hoor :silent: Zo hoor je niet te praten over een lid van het Koninklijk Huis, zeker niet over een dode, indachtig "over de doden niet dan goeds".

En ik moet me wel heel sterk vergissen (sic!) als er in 1946 al sprake zou zijn van, zoals jij dat noemt, "notoir schuinsmarcheren" 8)

Ik heb geen behoefte om hier een PB-discussie op te starten; gebruikte alleen hem als voorbeeld van iemand die m.i. breed erkend een scheve schaats heeft gereden (of wil je dat ontkennen) en (minimaal) een Koninklijke onderscheiding heeft gehad.

En ik doe niet mee aan "over de doden niets dan goeds". Ik weet nog wel een paar doden op te noemen waarvan n.a.w. zelfs de paus zal durven stellen dat die ronduit verdorven waren.....   :devil:


A.J.

Kortom, volgens de psychologe kan de huidige regelgeving bij defensie overboord...

boekje_pienter

Citaat van: Kapitein Rob op 17/05/2010 | 13:26 uur
een (naar men "wel eens" leest) notoire schuinsmarcheerder die zelfs een Militaire Willemsorde toegekend heeft gekregen...

Subtiel hoor :silent: Zo hoor je niet te praten over een lid van het Koninklijk Huis, zeker niet over een dode, indachtig "over de doden niet dan goeds".

Iedereen weet dat je hier Z.K.H. Prins Bernhard bedoelt, die op 20 juni 1946 op het militaire vliegveld Soesterberg uit handen van zijn schoonmoeder Koningin Wilhelmina de versierselen ontving behorende bij Ridder Militaire Willems-Orde der 2de klasse (Commandeur). Volgens Wikipedia volgde Hare Majesteit "daarmee de traditie dat de commandant van een legerkorps, in zijn geval de Binnenlandse Strijdkrachten, deze onderscheiding na een behaalde overwinning ontvangt."

En ik moet me wel heel sterk vergissen (sic!) als er in 1946 al sprake zou zijn van, zoals jij dat noemt, "notoir schuinsmarcheren" 8)

KapiteinRob

Citaat van: Lex op 17/05/2010 | 13:14 uur
Zal hij de Koninklijke onderscheiding waar hij recht op heeft (minimaal 1 jaar in dienst als STAS) daadwerkelijk krijgen?

Natuurlijk; ons Koningshuis kende, ook niet zo lang geleden, een (naar men "wel eens" leest) notoire schuinsmarcheerder die zelfs een Militaire Willemsorde toegekend heeft gekregen......

Lex

Zal hij de Koninklijke onderscheiding waar hij recht op heeft (minimaal 1 jaar in dienst als STAS) daadwerkelijk krijgen?

Ros

Eindelijk een STASDEF die zich "hard" maakt voor het personeel..............is het nog niet goed  :lol:

Citaat
De Vries deed wat veel Nederlanders doen: vreemdgaan. "Meer dan de helft van de stellen maakt het een keer mee", zegt Plomp. "We zouden het dus normaal moeten vinden, maar we doen alsof het uitzonderlijk is

Vreemdgaan tot daar aan toe. Met de beste vriendin van zijn vrouw, de kantinejuf van de tennisclub......prima, maar niet als "baas" van een departement met een werknemer. Bij een beetje bedrijf word je vierkant de keien op gekniikkerd als je dit dit flikt.


KapiteinRob

O.m. deze CDA-stemmers begrijpen iets niet. Ze mogen wat mij betreft hun eigen normen en waarden verkwanselen/goedpraten, maar de heer de Vries heeft de regels van zijn eigen organisatie overtreden. Regels die hij als STASDEF natuurlijk ook dient te respecteren en uitvoeren.

En waarop psychologe Jolet Plomp baseert dat de heer de Vries ontzettend goed in zijn vak is, is mij een raadsel. In ieder geval m.b.t. het vak "staatssecretaris van defensie" ben ik het volkomen oneens met haar.

Enforcer

Hoezo een stelletje schijnheiligen bij het CDA met hun normen en waarden?!


Jack de Vries had best aan mogen blijven van CDA- stemmers

maandag 17 mei 2010 | 08:11 | Laatst bijgewerkt op: maandag 17 mei 2010 | 08:41
BN De Stem


Samen met premier Balkenende en de Canadese minister-president Stephen Harper herdacht Jack de Vries onlangs de bevrijding van Bergen op Zoom. Een van zijn laatste plichtplegingen als staatssecreatris van Defensie.

DEN HAAG - CDA'er Jack de Vries had van de meeste mensen politiek actief mogen blijven, ook al heeft hij een buitenechtelijke affaire met een ondergeschikte.

Dit blijkt uit een peiling van Maurice de Hond, gehouden vóórdat De Vries vrijdag opstapte als staatssecretaris van Defensie.

De Vries maakte toen ook bekend dat hij zijn Tweede Kamerzetel niet zal innemen na de verkiezingen. Hij staat vijftiende op de CDA-kandidatenlijst.

In de peiling van De Hond van afgelopen woensdag vond 23 procent van de ondervraagden dat De Vries zou moeten vertrekken als staatssecretaris, zeventig procent vond dat hij kon aanblijven. Eveneens 23 procent vond dat hij zich moest terugtrekken als CDA-kandidaat voor de Kamer, 69 procent vond dat niet nodig.

Onder de CDA-stemmers vond negen procent dat De Vries moest vertrekken als staatssecretaris maar vond 88 procent dat hij kon blijven. Van de CDA-stemmers oordeelde veertien procent dat hij van de CDA-lijst af moest tegen 83 procent die vond dat hij gewoon in de Kamer kon gaan zitten.

Dat hoge percentage geeft aan dat de meeste Nederlanders vinden dat de prijs die De Vries betaalt te hoog is. "Hij is alles kwijt", zegt ook psychologe Jolet Plomp. "En dat staat in geen enkele verhouding tot wat er gebeurd is."

Ze wijst er op dat de voormalig staatssecretaris en spindoctor van het CDA ontzettend goed in zijn vak is. De Vries deed wat veel Nederlanders doen: vreemdgaan. "Meer dan de helft van de stellen maakt het een keer mee", zegt Plomp. "We zouden het dus normaal moeten vinden, maar we doen alsof het uitzonderlijk is."

In het bedrijfsleven is het vrijwel nooit een probleem. Niemand hoeft weg, tenzij er seksuele intimidatie in het spel is. "Met hard oordelen help je niemand", stelt Caroline van den Kommer. Ze is onder meer coach en auteur van 'Over liefde en spel', een boek over trouw en ontrouw in langdurige relaties. "Het is een zwakte van de mens, waar we ten onrechte nog altijd heel ingewikkeld over doen. De mens is van nature niet monogaam."

Darwin schreef in de negentiende eeuw al dat polygamie een belangrijke voorwaarde is voor een gunstige evolutie van de soort. Van den Kommer verwijst naar een Amerikaans onderzoek waarvoor verliefden onder een MRI-scan gingen. Daaruit bleek dat verliefdheid een activiteit is in het primitieve brein. Die primitieve driften spelen geregeld op, vooral ingegeven door het oerinstinct dat de soort moet overleven. "Het rationale brein is soms in staat dat tegen te houden", zegt Van den Kommer. Maar vaak lukt dat niet en komen er in de hersens stoffen vrij waaraan je verslaafd raakt. Ook stabiele relaties zijn daar lang niet altijd tegen bestand. Van den Kommer stelt dat verliefde mensen min of meer ontoerekeningsvatbaar zijn, omdat de ratio op tilt slaat. "Kijk naar Jack de Vries. Onder normale omstandigheden toch een slimme en verstandige man." Edit: heeft hij bij defensie dan nooit normaal gedaan?!

Enforcer

Jack de Vries uit kazerne

Uitgegeven: 17 mei 2010 09:08
Laatst gewijzigd: 17 mei 2010 09:08

DEN HAAG - Jack de Vries, die vrijdag aftrad als staatssecretaris van Defensie, heeft afgelopen weekeinde de kazerne in Den Haag verlaten waar hij tijdelijk verbleef. Dat heeft een woordvoerster van het ministerie maandag gezegd.
De Vries stapte vrijdag op nadat eerder in de week zijn buitenechtelijke affaire met zijn vrouwelijke adjudant in de publiciteit kwam.

Volgens de woordvoerster heeft hij in het weekeinde ,,op eigen initiatief'' zijn spullen gepakt en de kazerne verlaten.

De Vries sliep daar nadat hij enkele weken geleden de echtelijke woning had verlaten. Omdat zijn woonplek aan hoge veiligheidseisen moest voldoen, kon De Vries niet zomaar elders terecht.

© ANP 

KapiteinRob

Citaat van: andré herc op 16/05/2010 | 22:14 uur
Tja Van Middelkoop had net zo goed af moeten treden

Hoezo? Omdat zijn staatssecretaris een scheve schaats rijdt? Onzin. Omdat zijn staatssecretaris tegen de voorschrfiten in heeft gehandeld? Daarvoor had hij 'm disciplinair moeten straffen, schorsen, voor mij part ontslaan. Maar zelf aftreden? Vergezocht wat mij betreft. Dat de minister bij eerdere gelegenheden al op had kunnen (moeten?) stappen en zich ook in deze van een slappe kant heeft laten zien, is een tweede......

andré herc

Citaat van: Enforcer op 16/05/2010 | 21:05 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 16/05/2010 | 20:16 uur
Citaat van: NOS.nl op 14/05/2010 | 18:02 uur
Minister Van Middelkoop noemt het aftreden van zijn staatssecretaris een pijnlijke, maar verstandige beslissing.

Als Van Middelkoop het een verstandige beslissing noemt, betekent dat m.i. dat hij zich realiseert dat De Vries zijn b(r)oekje te buiten is gegaan. En dus had-ie hem zelf al disciplinair aan moeten pakken i.p.v. te uiten dat er "onvoldoende redenen zijn om niet door te gaan"......
Citaat van: De Telegraaf op 13/05/2010 | 09:58 uur
Naaste collega minister Van Middelkoop (Defensie) vindt dat er ,,onvoldoende redenen zijn om niet door te gaan" voor De Vries. ,,We moeten het niet groter maken dan het is."

Slapjanus!
Tja, ligt geheel in lijn met zijn functioneren in de afgelopen jaren..... Gebrek aan visie, daadkracht, enzovoorts.
Tja Van Middelkoop had net zo goed af moeten treden ,maar dan blijven er nog maar een paar bewindslieden over in dit op zijn laatste benen lopende kabinet,of minister Verhagen had defensie er nog bij moeten nemen?
Het zal mij niks verwonderen dat na de verkiezingen, als er een nieuw kabinet is, de functie van staatssecretaris van defensie niet meer bestaat :hrmph:

Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.