Voor Islamabad schrijft nog niemand cheques

Gestart door Ace1, 11/08/2010 | 19:38 uur

Elzenga

Citaat van: Lex op 28/08/2010 | 19:07 uur
Het gaat daar voor de kust weer erg druk worden. Ook de Kearsarge ARG is en route naar het gebied om zich te voegen bij USS  Peleliu.
zo meteen twee LHA/LHD's (ARGs) vlak bij de Perzische Golf...interessante ontwikkeling  :angel:

Lex

Het gaat daar voor de kust weer erg druk worden. Ook de Kearsarge ARG is en route naar het gebied om zich te voegen bij USS  Peleliu.

andré herc

Ook Australië was al op 15 augustus een van de eerste Landen die hulpgoederen overvlogen naar Pakistan. :cute-smile:

http://www.youtube.com/watch?v=tkH7yc5bJpk&feature=channel
Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.

Elzenga

Citaat van: Kapitein Rob op 28/08/2010 | 18:56 uur
Nou, waar blijven die Amerika-critisasters?  :P
hoezo? is er een verband dan met de reden of aanleiding van die kritiek?

Maar misschien moet je eens een strategische analyse maken over het hoe en waarom van deze steun....Of wil je de illusie creëren dat die alleen humanitair is...;)

KapiteinRob

Nou, waar blijven die Amerika-critisasters?  :P

andré herc

#60
More U.S. Helicopters to Deploy for Pakistan Relief
American Forces Press Service

WASHINGTON, Aug. 27, 2010 – Defense Department officials announced today the deployment of 18 additional helicopters to Pakistan as part of the expanding U.S. contribution to flood-relief efforts there.

The aircraft include 10 CH-47 Chinook and eight UH-60 Black Hawk helicopters from the 1st Battalion, 52nd Aviation Regiment, 16th Combat Aviation Brigade, based at Fort Wainwright, Alaska. The unit will operate alongside the Pakistani military throughout flood-affected areas.

These helicopters are expected to begin flood-relief efforts in Pakistan in mid-September, officials said.

This is the latest in a series of deployments in response to Pakistan's urgent request for flood-relief assistance. About 15 U.S. military helicopters and three C-130 Hercules aircraft already supporting flood-relief efforts in Pakistan have transported more than 2 million pounds of humanitarian assistance supplies and rescued more than 7,000 people.

Today, helicopters transported more than 750 people and delivered more than 160,000 pounds of food and supplies. C-130s delivered 6,000 pounds of food and supplies.

Since the floods began July 29, the United States has provided $150 million to support immediate relief efforts and has allocated an additional $50 million to assist with re-establishment of communities impacted by the floods, according to Defense Department reports.

defense.gov
Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.

Tanker

Moslimbroeders op de penning voor
Pakistan...
Vanavond staan alle politiek-correcte Hilversumse hoofden tijdens de Nationale Actie in een plechtige Pakistan-plooi. Maar hoeveel doneren de bevriende islamstaten aan hun moslimbroeders in Pakistan? 925 lanceert de 'Pompen voor Pakistan'-index. De conclusie mag duidelijk zijn: christenen zijn vrijgeviger dan islamieten.
Tja, zo'n girootje naar 555 kan er natuurlijk even bij inschieten tussen het bommen leggen, moskeeën bouwen en sharia doorvoeren. Na een maand springvloed blijken Westerse landen aanzienlijk meer bij te dragen aan de nood van vijftien miljoen natte pakken in Pakistan dan de bevriende naties in de regio.
Tussenstand
Van de ruim $643 mijoen aan binnengekomen giften komt $155 miljoen van de VS, $65 miljoen uit Engeland en propt de Europese Commissie ook nog eens $54 miljoen in het potje.
Het schuldarme en olierijke Saoedi-Arabië stort een respectabele $74,5 miljoen, maar de emir van Koeweit draagt niet meer dan $5 miljoen aan de collecte bij. Andere moslimbroederstaten laten het bij giften in natura, lees medicijnen over de datum en overtollige medische apparatuur.
925's 'Pompen voor Pakistan'-index
Om te zien wat de donaties van de verschillende moslimlanden nu precies betekenen, is hier de 'Pompen voor Pakistan'-index. In onderstaande tabel leest u - naast de toegezegde bedragen - de hoeveelheid oliedollars die de bijbehorende naties dagelijks uit de grond slurpen.
Via een ingewikkelde wiskundige formule is bovendien berekend met hoeveel minuten aan oliepompen sinds het uitbreken van de ramp deze hulp per land overeenkomt.
   Donaties   
(in mln)    Olieproductie per 
dag (in mln)    Minuten
olieproductie
           
Saudi-Arabië        $74.45    $738.00    145
           
Koeweit   $5.00    $188.14    38
           
Oman   $5.00    $51.43    140
           
UAE   $1.52    $212.26    10
           
Indonesië   $1.00    $75.17    19
           
Maleisië   $1.00    $54.27    27
           
Iran   $0.75    $290.38    4
           
Qatar   $0.40    $81.00    7
           
Egypte   $0.25    $47.81    8

Vier minuten
Los van het totale ontbreken van olierijke broederlanden als Algerije, Irak en Jemen, mag duidelijk zijn dat de $74.45 miljoen van Saudi-Arabië bij nader inzien niet zo heel indrukwekkend is. Dat ze in de vier weken na de ramp nog geen tweeënhalf uur van hun pompcapaciteit aan hulp hebben besteed, is niks om over naar huis te schrijven.
Om nog maar te zwijgen over de totale ver-van-mijn-spijkerbedshow die lijkt te heersen in buurland Iran met hun whopping vier minuten. Zij steken hun geld liever in het ontwikkelen van kernenergie kernwapens, iets dat Pakistan tot nu toe ook prioriteit gaf boven het bouwen van dijken.
Ramadan
Helemaal pijnlijk worden de bovenstaande cijfers wanneer je bedenkt dat we op de dit moment midden in de ramadan zitten. In deze periode van kuisheid en naastenliefde is de zogenaamde zakat (het geven aan hulpbehoevenden, een van de vijf zuilen van de islam) extra belangrijk.
En al weet de rechtgeaarde moslim natuurlijk best dat voor deze zakat hetzelfde opgaat als voor onze Moederdag (en hij dus eigenlijk iedere dag zou moeten gelden), dat men nog niet eens de indruk probeert te wekken bij de problematiek betrokken te zijn is op z'n minst opvallend.
Give salaam a chance
Of we het erg moeten vinden dat de moslims niet massaal opstaan, en of we eigenlijk wel in een wereld zouden moeten willen leven waarin humanitaire hulp alleen wordt uitgedeeld door degenen die toevallig hetzelfde opperwezen aanbidden, is weer een heel andere discussie.
Nood is nood, een mens is mens, en ook al verklaarde onze eigen minister Van Middelkoop nog niet zo lang geleden dat hij ook liever nette christelijke kindjes in Afrika redde, dan losgeslagen heidenen in de Oost, het lijkt er bijna op dat broederstaat Pakistan nauwelijks de gemoederen bezighoudt.
En al zwemmen ook niet alle moslimslanden in de oliedollars, een blijk van goede wil is toch niet zo heel veel gevraagd. Zo moeilijk moet het bijvoorbeeld niet zijn om een sponsorloop rond de ka'aba, een all-you-can-eat iftar voor het goede doel of Miss Wet Burqa-contest te organiseren.
Geen discussie
Voorlopig blijft het netste jongetje van de klas het land waarvan je zou verwachten dat ze voorlopig liever niets met de moslimwereld van doen hebben. Zonder aarzeling stuurden de VS daags na de overstroming hun chinooks naar het rampgebied om persoonlijk de eerste hulppakketten bij de slachtoffers af te leveren (zou Obama dan toch...).
Zo kritisch als de geluiden in the States ook mogen zijn, bij deze humanitaire ramp was discussie overbodig. Hulp werd geboden, en maar liefst $155 miljoen is inmiddels toegezegd. En het mooist is daarbij bovendien dat er totaal geen strings attached zijn. Mocht het water straks weer zijn gezakt en de Pakistani besluiten een moskee op de rampplek te gaan bouwen, dan mogen ze lekker hun gang gaan

Bron: www.925.nl

HermanB

Helaas wordt veel van de noodhulp gedistribueerd door radicaal islamitische organisaties. Met alle hulp die wij sturen vergroten we dus de populariteit van deze organisaties.

Lex

Taliban wil hulpverleners Pakistan aanvallen

WASHINGTON - De radicaalislamitische Talibanbeweging bereidt aanslagen voor op buitenlandse hulpverleners in het door een watersnood getroffen Pakistan. Dat meldde een Amerikaanse regeringsfunctionaris woensdag.

''Volgens informatie die de regering van de Verenigde Staten heeft ontvangen, is Tehrik-e Taliban bezig met het plannen van aanslagen op buitenlanders die meedoen aan de hulpoperatie in Pakistan'', zei de functionaris op anonieme basis.

De overstromingen in Pakistan hebben meer dan 17 miljoen mensen in meer of mindere mate getroffen. Zeker acht miljoen mensen zijn afhankelijk van humanitaire hulp om te overleven.

Extremisten

Tot nog toe zijn er geen berichten geweest van hulpverleners die werden aangevallen door extremisten.

De Taliban strijdt al lange tijd tegen de autoriteiten in Pakistan en Afghanistan. De beweging pleegt in Afghanistan vrijwel dagelijks aanslagen op militairen van de internationale troepenmacht en is fel gekant tegen de invloed van de Amerikaanse regering in Kabul en Islamabad.

© ANP 
Uitgegeven: 25 augustus 2010 23:11

IPA NG

Natuurlijk wel, publiek private samenwerking is ook politiek correct.
Militaire strategie is van groot belang voor een land. Het is de oorzaak van leven of dood; het is de weg naar overleven of vernietiging en moet worden onderzocht. --Sun Tzu

andré herc

Citaat van: IPA op 24/08/2010 | 23:43 uur
Citaat van: andré herc op 24/08/2010 | 23:09 uur
Ace1 als Nederland dat van plan is,zijn we al weer een paar weken veder en wie weet wel te laat
Daar heb je het alweer, als Nederland geen eigen C-17['s]in haar bezit heeft dan heb je bij dit soort rampen een probleem :(

Zelf kopen kan echt niet, dat is niet politiek correct genoeg.
Internationale samenwerking dit, NAVO zus, Europa zo.

Is het dan wel politiek correct om jaar in jaar uit bakken met geld te betalen voor het inhuren van Civiele vrachtvliegtuigen, en die zijn nog niet eens overal inzetbaar ook,zoals eerder vermeld laat OSW maar mee betalen bij de aanschaf van transportvliegtuigen, maar ja nu ga ik of topic. :hrmph:
Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.

IPA NG

Citaat van: andré herc op 24/08/2010 | 23:09 uur
Ace1 als Nederland dat van plan is,zijn we al weer een paar weken veder en wie weet wel te laat
Daar heb je het alweer, als Nederland geen eigen C-17['s]in haar bezit heeft dan heb je bij dit soort rampen een probleem :(

Zelf kopen kan echt niet, dat is niet politiek correct genoeg.
Internationale samenwerking dit, NAVO zus, Europa zo.
Militaire strategie is van groot belang voor een land. Het is de oorzaak van leven of dood; het is de weg naar overleven of vernietiging en moet worden onderzocht. --Sun Tzu

Ace1

Citaat van: andré herc op 24/08/2010 | 23:09 uur
Citaat van: Ace1 op 24/08/2010 | 22:53 uur
Citaat van: Lex op 24/08/2010 | 22:43 uur
Citaat van: andré herc op 24/08/2010 | 22:10 uur
De Verenigde Naties hebben dinsdag om minstens veertig zware helikopters extra gevraagd voor het vervoer van hulpgoederen naar mensen die door de watersnood in Pakistan getroffen zijn.
Heeft NL er ook nog niet een aantal in de "buurt" staan?  :angel:

Lex, breng ze niet op het idee om de 500 uur van de C17 pool te gebruiken om heli´s naar pakistan te sturen. :crazy:

Ace1 als Nederland dat van plan is,zijn we al weer een paar weken veder en wie weet wel te laat
Daar heb je het alweer, als Nederland geen eigen C-17['s]in haar bezit heeft dan heb je bij dit soort rampen een probleem :(

Eerlijk gezegd sta ik helemaal niet te springen om noodhulp te geven aan Pakistan, ik kan me Tv Beelden uit Pakistan nog herinderen toen de Tsunami had plaats gevonden in Zuid Oost Azie, men riep toen in Pakistan dat is de wil van Alah. Zelf zie ik het dan zo dat het de wil van Alah is dat Pakistan voor een groot deel onderwater staat.

KapiteinRob

Citaat van: President Asif Ali Zardari volgens De Telegraaf op 24/08/2010 | 23:12 uur
,,Enige traagheid in deze context kan extremisten de kans geven om hun destructieve agenda te promoten door het exploiteren van de ellende van burgers."

Zardari weet als een Pakistaanse Abraham ook al waar "de terroristenmosterd" gehaald wordt. Wat een goedkope doorzichtigheid!

andré herc

Nieuwe overstromingen dreigen in Pakistan HYDERABAD -  In het zuiden van Pakistan dreigt de rivier de Indus buiten zijn oevers te treden. De komende twee tot drie dagen worden kritiek. Dat heeft een bestuurder in de zuidelijke provincie Sindh dinsdag gezegd.

Het water bedreigt onder meer de stad Hyderabad, met bijna 1,6 miljoen inwoners een van de grotere steden in Pakistan. De autoriteiten in Hyderabad en omgeving proberen meer dan een half miljoen mensen te bewegen om hoger gelegen gebieden op te zoeken. Veel Pakistanen verlaten hun huizen echter niet vrijwillig, uit angst voor plunderingen.

De autoriteiten werken met man en macht om de dijken in de regio te versterken. In het noorden van het land, dat het eerst werd getroffen door overstromingen, trekt het water langzaam weg.

Miljoenen mensen zijn ontheemd door de watersnoodramp in Pakistan, die bijna een maand geleden begon en die een gebied zo groot als Italië blank heeft gezet. Het officiële dodental staat op circa 1500, maar de vrees bestaat dat dit aantal zal oplopen als gevolg van uitbraken van besmettelijke ziekten.

President Asif Ali Zardari zei dinsdag in een interview met de Britse krant The Independent dat de wederopbouw van zijn land minstens drie jaar gaat duren. Premier Yousuf Raza Gilani benadrukte de noodzaak van noodhulp door de internationale gemeenschap. ,,Enige traagheid in deze context kan extremisten de kans geven om hun destructieve agenda te promoten door het exploiteren van de ellende van burgers."

telegraaf.nl
Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.