Voor Islamabad schrijft nog niemand cheques

Gestart door Ace1, 11/08/2010 | 19:38 uur

Tanker

En terecht, een regime met 2 agenda's: zogenaamd optreden tegen al qaeda en de taliban, zo profileren ze zich tenminste.
Maar aan de andere kant steunt de Pakistaanse geheime dienst de taliban en biedt ze zelfs onderdak.

Dat land is door en door corrupt en verpest, van mij krijgen ze niks, nakkes, nada.
Het heen en weer kunnen ze krijgen !

onderofficier

en er is nog economische crises..................   dus de mensen houden de hand op de knip
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

Laurens

Het artikel geeft het probleem al aan, mijn geld komt niet bij de Pakistaan terecht die het nodig heeft. Waarom zou je dan de moeite nog nemen om geld over te maken. Dan houden we nog geen rekening met de enorm hoge salarissen die de managers en directeuren van dit soort 'stichtingen' en 'weldoen organisaties' verdienen.

Ace1

VN vragen 354 miljoen euro voor Pakistan

De Verenigde Naties hebben woensdag een hulpoproep gedaan voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan. VN-hulporganisatie OCHA zegt 354 miljoen euro nodig te hebben om de komende drie maanden noodhulp te kunnen bieden.
Volgens de VN zijn veertien miljoen mensen in meer of mindere mate getroffen door de ongebruikelijk zware regenval in het Zuid-Aziatische land. Ruim 1600 mensen zijn omgekomen en ongeveer 300.000 woningen zijn verwoest.

,,In veel gebieden is de gehele oogst verloren gegaan en tienduizenden stuks vee zijn omgekomen'', verklaarde de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) woensdag. Volgens de FAO zijn de voedselprijzen al aan het stijgen.

Hulporganisaties hebben gewaarschuwd dat er nog veel meer mensen kunnen overlijden wanneer zuidelijke gebieden overstroomd raken als er niet snel meer hulp binnenkomt. Hulporganisatie Oxfam omschrijft de situatie als ,,een megaramp'' die om een ,,megarespons'' vraagt.

Volgens Oxfam is de respons tot nu toe langzaam in vergelijking met andere recente humanitaire rampen. De hulp van de internationale gemeenschap komt neer op ruim 2 euro per persoon. Na de aardbeving van 2005 in Pakistan was dit 54 euro per persoon en na de aardbeving van januari in Haïti was dit bedrag 384 euro.

http://www.depers.nl/buitenland/501215/VN-vragen-354-miljoen-euro-voor-Pakistan.html

Ace1

Donorgeld aan Islamabad laat op zich wachten. Niemand heeft vertrouwen dat het goed terechtkomt.

'De ramp in Pakistan is groter dan die op Haïti en dan de tsunami.' De chef van het VN-noodhulpfonds OCHA sprak gisteren in superlatieven om de internationale gemeenschap te overtuigen van de noodzaak vooral gul te geven aan het door overstromingen getroffen Pakistan.

De toegezegde noodhulp is tot nu toe mager; na ruim tien dagen bedraagt die amper 70 miljoen euro, waarvan slechts 14 miljoen daadwerkelijk is overgemaakt. Na de zware aardbeving op Haïti begin dit jaar zegde de internationale gemeenschap de bevolking binnen eenzelfde periode een dikke 1,7 miljard euro toe. Het Amerikaanse Rode Kruis alleen haalde in de VS binnen 24 uur bijna 5 miljoen euro op voor de Haitianen.

Voor Pakistan was door het Rode Kruis én de Rode Halve Maan wereldwijd gisteren in totaal nog geen 700.000 euro ingezameld. In Pakistan zijn ruim 13 miljoen inwoners dakloos geworden, op Haïti ging het om een miljoen mensen.

Het leeuwendeel van het aan Islamabad beloofde geld is afkomstig van de Wereldbank, de VN, Europa en de VS. Voor vooral de VS en de Europese landen speelt mee dat de in de overstroomde gebieden direct op gang gekomen noodhulp van fundamentalistisch islamitische organisaties tegenwicht krijgt. Islamitische overheden hebben nauwelijks gereageerd op de Pakistaanse oproep om noodfondsen. Alleen Koeweit, Saoedi-Arabië, Indonesië en Iran hebben vage beloftes gedaan over hulpgoederen.



Onbetrouwbaar
Pakistan is impopulair. De internationale gemeenschap beschouwt het land in toenemende mate als een 'failed state': de Pakistaanse regering is niet langer in staat besluiten te nemen, haar territorium te controleren, haar bevolking van basisdiensten te voorzien en geniet geen autoriteit. De recentelijk op Wikileaks gepubliceerde documenten over de opportunistische Pakistaanse rol in de strijd tegen Al-Qaida-achtige groeperingen en de taliban in Afghanistan, hebben Pakistans imago verder bezoedeld. De documenten bevestigden wat al langer werd vermoed: Islamabad is uiterst onbetrouwbaar.

Ook internationale hulporganisaties hebben minimaal vertrouwen dat steun aan Pakistan op de goede plaats terechtkomt. Niet alleen omdat de regering in Islamabad corrupt en incompetent is, maar ook omdat die simpelweg niet over een bestuurlijke infrastructuur beschikt het geld goed te besteden. Pakistan is straatarm en ligt sinds zijn onafhankelijkheid van India in 1947 feitelijk aan het beademingsapparaat van de internationale donorgemeenschap. De meeste financiële steun is in de vorm van leningen die het land nooit weet terug te betalen.

Het door het militaire apparaat gedomineerde Pakistan is vooral afhankelijk van de VS, die jaarlijks miljarden overmaken aan voornamelijk de Pakistaanse strijdkrachten. Sinds 2002 doneerde het Witte Huis in totaal 8,62 miljard dollar aan Islamabad.

Onder oud-president Bush ging van de jaarlijkse hulp tweederde naar militairen, onder Obama is dat aandeel gedaald naar zo'n 60 procent, opdat meer in Pakistans economie wordt gestoken. Het heeft weinig zin, Islamabad sluist het weg of weet het niet goed te besteden.

http://www.depers.nl/buitenland/501004/Pakistan-krijgt-geen-steun.html