Defensie-instructeurs trainen in jungle

Gestart door Lex, 18/08/2010 | 14:44 uur

SMI de Boer

Tss, Je hebt toch genoeg aan de video's van Bear Grylls en het SAS handboek. En dat heb je allemaal niet nodig als je zorgt dat de batterijen van je GSM vol zijn
PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

cabez

Niet nieuw,er werd daar al vaker getrained.
Denk wel dat het idd wat meer gaat worden daar,mits genoeg knoeten.

Laurens

en een nieuw oefengebied, heb zo het gevoel der verdere trainingen in Suriname niet meer mogelijk zijn.

Enforcer


Lex

41 Nederlandse militairen beginnen vandaag in Belize met een Britse opleiding tot jungle-instructeur. Na deze 7 weken durende International Jungle Warfare Course kunnen zij collega's lesgeven in het bewegen en tactisch opereren in het oerwoud.

De militairen van het Korps Mariniers, het Korps Commandotroepen en de Luchtmobiele Brigade krijgen in het voormalig Britse Honduras onderricht in spoorzoeken, het bouwen van een bivak met natuurlijke materialen en het beoefenen van tactische gevechtsscenario's. Aan de opleiding nemen ook 39 Britse en Noorse militairen deel.

Belize
Belize ligt aan de Midden-Amerikaanse kust ingeklemd tussen Mexico en Honduras. Bijna de helft van het land bestaat uit oerwoud, waarvan een derde militair oefenterrein is. Belize is sinds 1981 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk, maar bleef wel onder bescherming van een Brits garnizoen. Dit legeronderdeel vormde de basis van de British Army Training Support Unit Belize, de eenheid die ook de International Jungle Warfare Course verzorgt.

Inzetbaar
Om wereldwijd en in internationaal verband inzetbaar te zijn, oefenen Nederlandse eenheden regelmatig met buitenlandse partners onder uiteenlopende omstandigheden.

MINDEF,
18 augustus 2010, 11.10 uur