Academielezing NLDA

Gestart door Nikehercules, 29/11/2010 | 20:36 uur

Nikehercules

Is de derde wereldoorlog al begonnen?    

Landen over de hele wereld zijn langzaam bezig om de maritieme middelen die zij voor hun legers hebben, uit te breiden. Wouter van Straten, die hier onderzoek naar deed, vraagt zich tijdens de tweede Avansacademielezing af wat deze ontwikkeling te betekenen heeft.

De volgende academielezing van Avans vindt plaats op 20 april. De gastspreker voor de tweede editie van dit evenement is docent Integrale Veiligheid in Breda Wouter van Straten, die tot voor kort docent maritieme strategie bij de Nederlandse Defensie Academie was. De docent deed onderzoek naar de alsmaar toenemende militaire activiteiten in het water. Daarom is de titel van zijn lezing: 'Is de derde wereldoorlog al begonnen?'.

Oorlog dichtbij

Volgens van Straten hebben in Nederland veel mensen het idee dat oorlog iets is dat hier niet meer voorkomt. Nederland neemt echter deel in veel verschillende missies en de hoeveelheid wapens die op de wereld in omloop is, neemt toe.

Van Straten besteedt tijdens zijn lezingen veel aandacht aan conflicten die zich dichtbij Nederland afspelen en conflicten die in de buurt van Nederland zouden kunnen ontstaan. Hij had het tijdens eerdere lezingen bijvoorbeeld over de machtsstrijd rond Cyprus en andere problemen die zich in de Middellandse Zee voordoen.

De lezing is op 20 april van 19.30 uur tot 21.00 uur in HD001 op de Hogeschoollaan in Breda. Inschrijven voor de lezing kan via de website van Avans. [IB]

Bron: Avans Hogeschool

Inschrijven: https://www.formdesk.nl/omnismart/Academielezing2

Nikehercules

#8
Avans adopteert academielezingen    

Wat de Koninklijke Militaire Academie (KMA) kan, kan Avans ook. Daarom wordt op 23 maart de eerste in een reeks Avans-academielezingen gegeven.

Sinds 2007 hield de KMA maandelijks een lezing om belangrijk nieuws vanuit de academie naar buiten te brengen. De initiatiefnemer van dit evenement was Avansdocent Integrale Veiligheid, Dick Bosch, die destijds bij de KMA werkte. Toen de KMA besloot te stoppen met het geven van academielezingen, besloot Avans, samen met Bosch, het stokje van de KMA over te nemen. Daarom trapt Avans op 23 maart in Breda dit maandelijks terugkerende evenement af.

Openheid
Met de academielezingen wil Avans alle belangstellenden laten zien wat er binnen de muren van de hogeschool gebeurt. De lezingen zijn vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden uit de omgeving van Breda. Aanmelden voor de lezing kan via de website van Avans.

Bron: Punt Avans

HM

Citaat van: cabez op 30/11/2010 | 03:22 uur
Jammer dames HET KORPS viert zijn verjaardag niet op 8 December maar op 10 december.
Dus  op 10 December wordt het 345 jarige bestaan gevierd,overal ter wereld QPO.

Zoals Rob al aanhaalt is de lustrum viering de 11e geweest. En in Doorn en Den Helder is de 8e de verjaardag op de kazerne gevierd.

Natuurlijk is 10 december wel de officiele datum!
Alleen berusting kan ons verslaan

KapiteinRob

Citaat van: cabez op 30/11/2010 | 03:22 uur
Dus  op 10 December wordt het 345 jarige bestaan gevierd,overal ter wereld QPO.

Helaas Cabez, je zit er naast!

Het COM viert de lustrumverjaardag op 11 december in Rotterdam, net als de vereniging van officieren der mariniers. Verder kun je in de Alle Hens van september 2010 op bladzijde 36 lezen dat het defile op de Coolsingel en de lustrumviering in de Ahoy zullen plaatsvinden op...... 11 december 2010.  ;)

cabez

Jammer dames HET KORPS viert zijn verjaardag niet op 8 December maar op 10 december.
Dus  op 10 December wordt het 345 jarige bestaan gevierd,overal ter wereld QPO.

KapiteinRob

Citaat van: HM op 29/11/2010 | 23:33 uur
Hmm en dat is de datum dat de korpsverjaardag in Doorn word gevierd. Zonde  ;D

Opvallend dat overste BD Bosch dat verjaardagspartijtje overslaat.....

HM

Hmm en dat is de datum dat de korpsverjaardag in Doorn word gevierd. Zonde  ;D
Alleen berusting kan ons verslaan

Nikehercules

#2
Op woensdag 8 december houdt Overste BD Dick Bosch een lezing over het Korps Mariniers. Voor meer informatie kijk op de website van de NLDA.

Wie belangstelling heeft, kan zich voor deze lezing opgeven bij mw. Patrick of mw. Doove-van Ingen op 076-5273226 of per email academielezingen@nlda.nl. De lezing vindt plaats in de Sassenzaal op het terrein van het Kasteel van Breda aan de Kraanstraat.

De gratis bijeenkomst begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Om 21.00 uur is de lezing afgelopen. Het aantal plaatsen is beperkt, vandaar dat aanmelden verplicht is. Aangemelde deelnemers dienen zich met een geldig identiteitsbewijs te melden bij de wacht aan de Kraanpoort (de hoofdingang van het complex).


Bron: NLDA

Nikehercules

Geregeld worden er in het kasteel van Breda (KMA) academielezingen gehouden, deze worden verzorgt door experts op een bepaald gebied en gaan over een variëteit aan onderwerpen.
De lezingen zijn openbaar en kosten niets, de capaciteit is beperkt dus opgave vooraf is vereist.

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat deze lezingen erg de moeite waard zijn.
Nieuwe lezingen zal ik in dit topic posten (mits ik hier zelf op geattendeerd wordt.)