Homo's mogen in leger VS uitkomen voor hun geaardheid

Gestart door irma, 18/12/2010 | 22:18 uur

KapiteinRob

Citaat van: dudge op 18/12/2010 | 23:12 uur
Mooi zo, is de wereld er weer een stukje beter op geworden.

En de toegevoegde waarde van "er voor uitkomen" is....? En waarom is de wereld er dan beter op geworden? Krijgt de homo nu ook aparte sanitaire voorzieningen en slaapverblijven?

irma

Homoseksuelen in het Amerikaanse leger mogen voortaan uitkomen voor hun geaardheid. De Senaat in Washington heeft daar zaterdag mee ingestemd.

Eerder had het Huis van Afgevaardigden de maatregel al goedgekeurd. Het wetsvoorstel gaat nu naar president Barack Obama, die er zijn handtekening onder moet zetten.

De afgelopen maanden is in de Verenigde Staten veel te doen geweest om de maatregel. Republikeinen en enkele topmilitairen verzetten zich fel tegen het Democratische plan de zogeheten 'don't ask, don't tell'-regel af te schaffen. Die bepaalt dat homo's en lesbiennes alleen in het leger mogen dienen als ze hun geaardheid voor zich houden.

'Don't ask, don't tell' (niets vragen, niets zeggen) was in 1993 ingevoerd onder de toenmalige president Bill Clinton. Sindsdien hebben naar schatting 13.000 militairen het Amerikaanse leger moeten verlaten nadat ze hun geaardheid naar buiten hadden gebracht.

bron: http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2010/12/homos_mogen_in_leger_vs.html
Privacy....ik heb niets te verbergen maar dat hoeven ze niet te weten ....  (Loesje)