Belgische militairen krijgen 'intelligente' vesten

Gestart door andré herc, 25/12/2010 | 10:19 uur

SMI de Boer

PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

Piranha

Leuke afkortingen, dat wel. Van de conclusie wordt een mens dan weer niet vrolijk. Toch bedankt voor de aanvulling en toelichting.
Piranha, een vriendelijk visje met echte tandjes

SMI de Boer

De NEST en LUST zullen de uitvoeringen voor Nederland en Luxemburg worden...

We zullen niet meer dan 40 vesten en 5 voertuigmodificaties nodig hebben  :annoyed:
PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

Enforcer

#2
Citaat van: andré herc op 25/12/2010 | 10:19 uur
Belgische militairen krijgen 'intelligente' vesten

De aankoop kadert in het programma 'Belgian Transformation Soldier', kortweg BEST, in samenwerking met Nederland en Luxemburg.

standaard.be

Belgische logica? Of zijn de vesten "intelligenter" dan de schrijver van het stuk?

andré herc

Belgische militairen krijgen 'intelligente' vesten
vrijdag 24 december 2010, 22u03Bron: belga Auteur: jns Aanraden 3 Delen Bewaar Corrigeer E-mail Print De ministerraad heeft vrijdag groen licht gegeven voor de modernisering van de individuele uitrusting van Belgische militairen in het buitenland. Minister van Defensie Pieter De Crem mag een 'voorreeks' van veertig ultramoderne vesten kopen en vijf systemen die op voertuigen gemonteerd worden. Dat heeft het ministerie van Defensie laten weten.
De aankoop kadert in het programma 'Belgian Transformation Soldier', kortweg BEST, in samenwerking met Nederland en Luxemburg. Het doel is de individuele uitrusting van de militairen te verbeteren.

De nieuwe 'intelligente' vesten (Smartvest) bieden de soldaat onder meer de mogelijkheid om gegevens te raadplegen (de positie van collega's, informatie op een digitale kaart) en om gegevens in te voeren (bijvoorbeeld korte tekstberichten sturen, een schets maken en doorsturen).

Defensie geeft geen details over de kostprijs van de aanschaf van de vesten. Na de aankoop van de 'voorreeks' zullen de nodige operationele testen uitgevoerd kunnen worden. Voor deze voorreeks zullen een aantal ontwikkelingen moeten gebeuren, voornamelijk op het vlak van software en de aanpassingen aan de voertuigen. Na een positieve testfase zal voorgesteld worden om over te gaan tot de aankoop van de serie

standaard.be
Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.