Wildwest op de A2

Gestart door KapiteinRob, 29/06/2011 | 10:22 uur

Cigarz

Deze mannen kunnen in elk geval weer uit het SBK...

Oorlogsvis

Gewapende special daarvoor opgeleide mensen, dat is de oplossing volgens mij.

Nikehercules

Citaat van: Ace1 op 12/04/2012 | 19:50 uur
Volgens mij zijn het dezelfde daders als bij Brinks in Amsterdam, men maakt weer gebruik van Audi´s als vluchtauto´s blazen weer een deur en gebruiken veel geweld. En volgens de radio vanmorgen was het zicht te slecht vanwege mist en konden er geen helicopters worden ingezet dat was bij de achtervolging op de A2 vanwege slecht weer toen ook niet mogelijk.

Mwa, deze club zou natuurlijk ook geïnspireerd kunnen zijn door de vorige. Als je dan toch een dikke bak uitkiest die ook nog een beetje rap is kom je toch al snel uit bij Audi/BMW/Mercedes, en geen rekening houden met het weer zou gewoon dom zijn.
Ook zonder explosieven kom je niet ver bij dergelijke objecten.

Ace1

#173
Volgens mij zijn het dezelfde daders als bij Brinks in Amsterdam, men maakt weer gebruik van Audi´s als vluchtauto´s blazen weer een deur op en gebruiken veel geweld. En volgens de radio vanmorgen was het zicht te slecht vanwege mist en konden er geen helicopters worden ingezet dat was bij de achtervolging op de A2 vanwege slecht weer toen ook niet mogelijk.

Nikehercules

Opzich is het natuurlijk ook wel een heel klein beetje vreemd dat er op dit soort locaties geen enkele vorm van gewapende beveiliging aanwezig is.

Mogelijk is lang geredeneerd dat het zetten van een kraak genoeg tijd oplevert om politie ter plaatsen te krijgen. Bleek bij het vorige incident zo te zijn (met weinig succes) hier niet.
Tja ik ben er nog niet over uit...

Ace1

Overvaller geldtransportbedrijf nog spoorloos

UTRECHT -  De overvallers van een geldtransportbedrijf in Nieuwegein zijn donderdagmiddag nog spoorloos. Zij overvielen het bedrijf, G4S, donderdag in de vroege ochtend. De politie vraagt getuigen van de gebeurtenis, die tegen half vijf aan de Grote Wade plaatsvond, zich te melden. De politie is in het bijzonder op zoek naar mensen die de twee vluchtauto's, Audi's, ergens hebben zien rijden.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/11897221/__Overvaller_nog_spoorloos__.html

Ace1

Overvallers G4S mogelijk gefilmd

NIEUWEGEIN -  In de jacht op de daders van de gewelddadige overval op geldtransportbedrijf G4S in Nieuwegein, bestudeert de recherche beelden van de bewakingscamera's langs de A27. Mogelijk zijn de overvallers daar tijdens hun vlucht gefilmd.

De daders zijn er in twee snelle Audi's vandoor gegaan, geholpen door de dichte mist, In de buurt van Gorinchem verloor de politie ze uit het oog. De kleur van de auto's en het type is op het moment nog in onderzoek. Ook over het kenteken zegt de politie nu geen uitspraken te kunnen doen. Mogelijk begint het kenteken van een van de wagens met 10-RNR, zo liet de politie eerder op de ochtend weten.

Op Twitter komen ondertussen veel meldinen binnen van mensen die de Audi's mogelijk hebben gezien. De politie onderzoekt deze tips.

De overval gebeurde rond half vijf vanochtend. De daders bliezen met een explosief de zijdeur van het bedrijfspand op. Ze zouden gewapend zijn geweest met automatische wapens.

Personeel van G4S wist zichzelf in veiligheid te brengen. Er is niemand gewond geraakt. Een woordvoerster van G4S zei dat de medewerkers zijn opgevangen. RTV Utrecht plaatste op zijn site een foto waarop te zien is hoe groot de schade is aan het pand.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/11895247/__Overvallers_mogelijk_gefilmd__.html


Ace1

G4S wereldspeler in beveiliging

AMSTERDAM -  G4S is een bedrijf dat zijn oorsprong heeft in Denemarken. Het begon daar ruim 110 jaar geleden als beveiligingsbedrijf. In 2004 fuseerde het bedrijf met het Britse Securicor tot een wereldspeler in de beveiligingsbranche. Het is actief op alle continenten. In Nederland is het bedrijf voortgekomen uit diverse fusies en overnames. Voorgangers van G4S waren onder meer Randon Beveiliging, Group4 Securicor, Geldnet en Muntcentrale Holland.

In Nederland heeft het bedrijf twee hoofdkantoren, in Amsterdam en Utrecht. Het houdt zich bezig met 'de veiligheid van mensen, geld- en waardetransport en beveiliging van gebouwen', staat op de website. G4S is actief in de publieke sector, gezondheidszorg, bij havens en luchthavens, financiële instellingen en detailhandel. Ook beheert het alarmcentrales.

Wereldwijd werken er bij G4S ruim 650.000 mensen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/11893791/__Overvallen_G4S_wereldspeler__.html

Ace1

NIEUWEGEIN -  Het geldtransportbedrijf G4S aan de Grote Wade in Nieuwegein is donderdagochtend rond 04.45 uur overvallen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Wat de daders hebben buitgemaakt, is nog niet bekend.

Grote zoekactie overval geldtransport

De daders hebben met een explosief de zijdeur opgeblazen. Personeel van het bedrijf wist zichzelf in veiligheid te brengen. Er is niemand gewond geraakt. Een woordvoerster van G4S zei dat de medewerkers zijn opgevangen. Ze wilde niet zeggen hoeveel medewerkers tijdens de overval in het pand aanwezig waren.

Getuigen hebben twee snelle Audi's in zuidelijke richting zien wegrijden. De snelwegen in de regio werden afgezet. Ook wordt er met een helikopter gezocht naar de daders. De politie in het hele land is gealarmeerd. Er zijn controles op snelwegen. De politie laat via Twitter weten dat de vluchtauto's het laatst zijn gezien bij Gorinchem. Het kenteken van een van de wagens begint met 10-RNR.

Tegen half acht heeft de politie de afzetting van op- en afritten van snelwegen in de omgeving van Nieuwegein opgeheven. Ook de afzetting van een aantal (snel)wegen is opgeheven. In en om het gebouw van G4S aan de Grote Wade is nog steeds veel politie aanwezig.

Vorig jaar juni werd in Amsterdam het depot van geldtransporteur Brink's overvallen. Ook toen gingen de overvallers er in snelle auto's vandoor. Een van de wagens crashte ter hoogte van Waardenburg op de A2. De verdachten ontkwamen in een ter plekke gekaapte, andere auto.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/11893523/__Overval_geldtransport__.html


bergd

De politie moet zijn eigen boontjes doppen.
Ze hebben 8 heli's, dan is het toch niet moeilijk met wat technische aanpassingen minimaal 2 heli's 24/7 standby te houden voor heel Nederland. Als je de middelen hebt maak er dan ook gebruik van.

SMI de Boer

PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

onderofficier

Citaat van: SMI de Boer op 02/07/2011 | 21:24 uur
Top van een apache ligt zo rond de 360 kmh. vanuit Gilze dus binnen 45 min in elke hoek van het land incl het fries/groningse aanhangsel.
Vergeet je niet een paar dingen?
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

SMI de Boer

Citaat van: Kapitein Rob op 02/07/2011 | 20:58 uur
Citaat van: www.defensie.nl op 02/07/2011 | 20:55 uur
Minder bekend is dat de Apache ook ter ondersteuning van het Ministerie van Justitie is ingezet. Hierbij moet u denken aan het ondersteunen van de politie bij het zoeken naar vermiste personen en het achtervolgen van criminelen (bankovervallers).

Het verzoek aan het gilde der bankovervallers is dan ook om hun doelwitten louter in de regio Zuid-West Nederland te kiezen of, indien net daarbuiten, de vluchtroute in de richting van Gilzen-Rijen in te plannen.

Top van een apache ligt zo rond de 360 kmh. vanuit Gilze dus binnen 45 min in elke hoek van het land incl het fries/groningse aanhangsel.
PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

KapiteinRob

Citaat van: www.defensie.nl op 02/07/2011 | 20:55 uur
Minder bekend is dat de Apache ook ter ondersteuning van het Ministerie van Justitie is ingezet. Hierbij moet u denken aan het ondersteunen van de politie bij het zoeken naar vermiste personen en het achtervolgen van criminelen (bankovervallers).

Het verzoek aan het gilde der bankovervallers is dan ook om hun doelwitten louter in de regio Zuid-West Nederland te kiezen of, indien net daarbuiten, de vluchtroute in de richting van Gilzen-Rijen in te plannen.