Aanslagen in Noorwegen

Gestart door VandeWiel, 22/07/2011 | 15:58 uur

VandeWiel

Even een snelle speculatie : Vergelding door Ghadaffi?

VandeWiel

AMSTERDAM – In de omgeving van een regeringsgebouw in de Noorse hoofdstad Oslo heeft zich vrijdagmiddag rond half vier een zware explosie voorgedaan. Er zijn meerdere gewonden gevallen, aldus getuigen.

Dit meldt Reuters vrijdag. Volgens het persbureau zijn er tenminste acht gewonden gevallen. Sommigen van hen zouden hevig bloeden.
De meeste ramen zijn weggeblazen uit het gebouw dat ook het kantoor huisvest van premier Jens Stoltenberg. Op een foto is de explosie ook te zien.

Volgens de Noorse krant Aftenposten was de explosie in grote delen van de stad te horen. Op de plek van de aanslag is het een grote chaos.

http://www.nu.nl/buitenland/2572053/explosie-bij-overheidsgebouw-oslo.html

VandeWiel

Explosion in Oslo damages buildings


OSLO, Norway (AP) — A loud explosion has shattered windows and led to evacuations of office buildings near the government headquarters in downtown Oslo.

An AP reporter says newspaper offices in the area are also damaged and smoke is drifting in the streets. He saw a young man with a bleeding leg being helped away from the area. It wasn't immediately clear whether there were other injuries or exactly where the explosion happened.

Copyright © 2011 The Associated Press


http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5gziz__p81ziRruVOR_gRXuAuyx0g?docId=d380f6763e4b4e88a16436c393a2d91d