Militair vermist in Meinweggebied

Gestart door Lex, 11/09/2011 | 17:36 uur

Lex

Hof doet uitspraak over gedode militair Fritz 

DEN BOSCH -
Jos van D., die ervan wordt verdacht dat hij beroepsmilitair Laurens Fritz in september vorig jaar heeft gedood, hoort dinsdag wat het gerechtshof in Den Bosch voor straf voor hem in petto heeft. Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat de rechters hem 12 jaar gevangenisstraf opleggen voor doodslag op de militair.
 
De 30-jarige Fritz is in september 2011 in de Limburgse plaats Herkenbosch omgekomen door grof geweld, zo zegt het OM. Hij zou ruzie hebben gehad om de verbouwing van zijn huis. De aanklager meent dat Van D. de militair tegen zijn hoofd heeft geslagen en gewurgd. Daarna heeft hij het lijk van Fritz achtergelaten in een maïsveld achter diens woning.

Wat er precies is gebeurd, is tijdens de rechtszaak tegen Van D. niet bekend geworden, omdat de verdachte zich op zijn zwijgrecht beroept. Toch denkt justitie dat ze genoeg bewijs heeft waarop Van D. veroordeeld kan worden. ,,Verdachte is de laatste die het slachtoffer in leven heeft gezien en er is in het huis van verdachte veel bloed van het slachtoffer gevonden", aldus het OM.

Van D. kreeg van de rechtbank in Roermond eerder al 10 jaar celstraf opgelegd. Tegen die straf is hij in hoger beroep gegaan.

Telegraaf,
di 20 aug 2013, 06:31   

Lex

Beroep tegen straf voor dood militair Fritz

ROERMOND - De 48-jarige Jos van D. uit Roermond heeft hoger beroep ingesteld tegen zijn veroordeling tot 10 jaar cel voor de dood van Limburgse beroepsmilitair Laurens Fritz. Zijn advocaat Harrie Hilkens heeft dat maandag gezegd.

Fritz werd met grof geweld gedood in zijn huis in Herkenbosch. Na zijn dood was hij twee maanden vermist totdat zijn lichaam werd gevonden in een maïsveld achter de woning van Van D, zijn klusjesman.

De verdachte heeft tijdens de rechtszaak geen enkele vraag van de rechtbank en aanklager beantwoord. Hij houdt vol dat hij onschuldig is.

Zijn raadsman legde maandag uit dat de rechtbank in haar vonnis geen aandacht heeft besteed aan een aantal tegenstrijdige verklaringen. En hoewel er geen compleet beeld is ontstaan over de dood van Fritz was er volgens de rechtbank wel voldoende bewijs. De verdediging weerspreekt dat.

Telegraaf,
ma 21 jan 2013, 09:49

Lex

10 jaar cel voor moord op militair

De rechtbank in Roermond heeft een man voor de moord op militair Laurens Fritz veroordeeld tot 10 jaar cel. Volgens de rechtbank heeft de verdachte, Jos van D., de militair in het najaar van 2011 met grof geweld om het leven gebracht op het bungalowterrein in Herkenbosch waar de twee woonden.

Aanleiding zou een langlopend financieel conflict tussen beide mannen zijn. De dader was de klusjesman van Fritz. Zijn lichaam werd pas twee maanden later gevonden in een maïsveld achter de woning van de man die nu is veroordeeld.

Onschuldig

De straf valt twee jaar lager uit dan Justitie had geëist. Volgens de rechtbank is er geen overtuigend bewijs voor moord, daarom is de verdachte veroordeeld voor doodslag. Er is nooit een moordwapen gevonden. Ook is niet achterhaald waaraan Fritz precies is overleden. Van D. houdt vol dat hij onschuldig is.

NOS.nl,
vrijdag 4 jan 2013, 17:15

onderofficier

#66
OM eist 12 jaar cel voor dood militair Fritz

Voor het Openbaar Ministerie (OM) staat vast dat Jos van D. militair Laurens Fritz op 9 september 2011 in Herkenbosch in zijn woning op een bungalowpark om het leven heeft gebracht. Aanklager Ineke Meijer eiste daarom vrijdag een gevangenisstraf van 12 jaar voor doodslag.

Het lichaam van de 30-jarige Fritz werd op 16 november, na een uitgebreide zoekactie, gevonden in een kuil in een maïsveld achter de woning van de verdachte. De 48-jarige verdachte, een werkloze klusjesman, weigerde vrijdag bij de rechtbank in Roermond bij iedere vraag antwoord te geven
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3327199/2012/10/05/OM-eist-12-jaar-cel-voor-dood-militair-Fritz.dhtml
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

Lex

Uitvaart met militaire eer voor Laurens Fritz

HERKENBOSCH - Honderden mensen bezochten zaterdag de uitvaartdienst voor de om het leven gebrachte militair Laurens Fritz in de Sebastianuskerk van Herkenbosch (Limburg).

Onder de vele deelnemers waren ook tientallen collega-militairen van de landmacht.

Na afloop van de eucharistieviering werd het stoffelijk overschot van Fritz door een erehaag van militairen het crematorium in Baexem ingedragen.

Fritz werd vorige week dood in een maisveld gevonden na maanden vermist te zijn geweest.

© ANP
26 november 2011 13:46

Lex

Honderden herdenken vermoorde militair Fritz

HERKENBOSCH -  Enkele honderden mensen hebben woensdagavond meegelopen in een stille tocht in Herkenbosch (Limburg) ter nagedachtenis aan de om het leven gebrachte militair Laurens Fritz. De tocht, georganiseerd door bewoners van vakantiepark Reewoude, was bedoeld om de familie een hart onder de riem te steken.

De 30-jarige Fritz had een huisje op Reewoude. Hij werd sinds 9 september vermist. Vorige week werd zijn ontzielde lichaam teruggevonden in een maisveld vlakbij Reewoude.

Telegraaf,
wo 23 nov 2011, 21:42

Lex

Militair Fritz stierf geen natuurlijke dood

ROERMOND - De vorige week in Herkenbosch dood gevonden militair Laurens Fritz is geen natuurlijke dood gestorven.

Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond maandag bekend over het resultaat van de sectie.

Het OM wilde niet zeggen hoe de militair om het leven is gekomen. Fritz werd begin september als vermist opgegeven en vorige week dood in een maisveld teruggevonden.

Een 47-jarige man die wordt verdacht van moord op de 30-jarige militair werd enkele weken na de verdwijning opgepakt.

© ANP
21 november 2011 14:51

Lex

Stille tocht voor vermoorde militair

HERKENBOSCH -  Om de vermoorde militair Laurens Fritz te herdenken wordt woensdag een stille tocht voor hem georganiseerd op bungalowpark Reewoude in Herkenbosch.

Ook de familie van Fritz zal aanwezig zijn, weet L1.

Het lichaam van de 30-jarige man, die al sinds begin september werd vermist, werd vorige week aangetroffen in een maisveld bij het bungalowpark.

Een 47-jarige man is aangehouden.

Telegraaf,
ma 21 nov 2011, 10:27

SMI de Boer

Citaat van: cabez op 20/11/2011 | 04:44 uur
Citaat van: SMI de Boer op 18/11/2011 | 16:30 uur
Als hij het gedaan heeft mag hij van mij dezelfde weg gaan... wil hem d'r nog bij helpen ook.
Wat de vermeende dader of het slachtoffer....de boer?
de dader...
PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

cabez

Citaat van: SMI de Boer op 18/11/2011 | 16:30 uur
Als hij het gedaan heeft mag hij van mij dezelfde weg gaan... wil hem d'r nog bij helpen ook.
Wat de vermeende dader of het slachtoffer....de boer?

onderofficier

Laat ik het voorop stellen dat het diep en diep triest is maar

voor de familie is het goed dat er nu duidelijkheid is 
en
hij is niet doorgedraaid en heeft zelfmoord gepleegd (waar ik bang voor was)

nogmaals het is en blijft dieptriest
hopelijk komt de vraag "waarom" ook nog eens boven water
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

SMI de Boer

Als hij het gedaan heeft mag hij van mij dezelfde weg gaan... wil hem d'r nog bij helpen ook.
PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

Lex

Gevonden lichaam is van vermiste militair

MAASTRICHT/HERKENBOSCH - De stoffelijke resten die woensdag in een gerooid maïsveld in Herkenbosch werden gevonden, zijn van de sinds 9 september vermiste militair Laurens Fritz.

Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht vrijdag bekend na forensisch onderzoek.

Vrijdag vindt sectie plaats op het lichaam om te achterhalen hoe de 30-jarige man om het leven is gekomen. De 47-jarige man die verdacht wordt van moord op Fritz verschijnt donderdag voor de Raadkamer in Maastricht.


© ANP
17 november 2011 10:00

Lex

#56
Lijk gevonden in Limburgs bungalowpark

HERKENBOSCH -  De politie heeft woensdag in bungalowpark Reewoude bij Herkenbosch menselijke resten gevonden. Onderzocht wordt of het gaat om de sinds begin september vermiste militair Laurens Fritz, maakte het Openbaar Ministerie bekend.

De resten zijn gevonden in de tuin van de eerder opgepakte 47-jarige man, die wordt verdacht van moord op Fritz. Eerder werden in zijn woning bloedsporen gevonden.

De 30-jarige in het Duitse Münster gelegerde militair verdween op 9 september. Zijn auto werd onbeheerd teruggevonden op een parkeerplaats bij Nationaal Park de Meinweg, vlakbij Reewoude. Fritz woonde in het Duitse grensplaatsje Elmpt, maar had een vakantiehuisje op Reewoude, net als de verdachte.

Al direct nadat de militair werd vermist, begonnen politie, familie en kennissen aan een grootscheepse zoektocht door het uitgestrekte bos-en heidegebied.

Telegraaf,
wo 16 nov 2011, 14:25

VandeWiel

ROERMOND - De politie heeft in een woning op vakantiepark Reewoude bij Herkenbosch bloedsporen gevonden van de sinds begin september vermiste militair Laurens Fritz.

De bloedsporen zijn gevonden in de woning van een eerder deze week opgepakte 47-jarige man, maakte het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekend.

De man wordt verdacht van moord of doodslag op Fritz. De rechtbank in Roermond verlengde vrijdag het voorarrest van de verdachte met 14 dagen op verdenking van doodslag.

De vondst van de bloedsporen sterkt justitie in de verdenking dat Fritz niet meer in leven is, zei een woordvoerder van het OM vrijdag.
De recherche rondt het forensisch onderzoek in drie woningen op Reewoude vrijdag af. De woordvoerder wilde niet zeggen of de verdachte een verklaring heeft afgelegd.

Zoektochten

Grootscheepse zoektochten naar Fritz door het bos- en heidegebied van Nationaal Park de Meinweg leverden de afgelopen maanden niets op. Reewoude ligt aan de Meinweg. Fritz had er een vakantiewoning die hij wilde opknappen.

Op 9 september verdween de 30-jarige Fritz. Zijn auto werd onbeheerd aangetroffen aan de rand van het voor verkeer afgesloten gedeelte van de Meinweg, op een parkeerplaats bij spoorlijn de IJzeren Rijn, niet ver van Reewoude.
Fritz was als Nederlands militair gelegerd in de Duitse stad Münster.

http://www.nu.nl/binnenland/2659439/politie-vindt-bloedsporen-vermiste-militair.html