Mijlpaal voor bestseller

Gestart door Ace1, 14/11/2011 | 17:45 uur

Ace1

Een mijlpaal: in juli vond de twintigste Factory Acceptance Test (FAT) voor een Smart-S Mk2 plaats. Na twee voor Denemarken, vier voor de Spaanse werf Navantia, drie voor Oman, drie voor Marokko, drie voor Colombia (getest in Limours), drie voor Canada en één voor Turkije, was dit de volgende overnametest voor onze 3D-radar. Ook ditmaal voor de Turkse klant.

Geen routineklus
Het was dan wel de twintigste keer voor dit 'serieproduct', het is toch geen routineklus. "Je moet er elke keer aandacht aan besteden, want elke keer is zo'n FAT weer anders. Dat maakt het toch telkens weer spannend, " zegt Jan van der Schouw (Program Manager Smart-S Mk2). Een delegatie van systeemintegrator Aselsan, het Turkse ministerie van Defensie (SSM) en de Turkse Marine was een week in Hengelo voor een visuele inspectie en een reeks van systeemtesten. Voor de betrokkenen bij het programma was het weer een spannende week.

Bewijs het maar!
De klant wil voor alle specificaties het bewijs zien. Is de configuratie juist en voldoet het product bijvoorbeeld aan de gestelde schokeisen? De eisen verschillen bovendien per klant. Testmanager Monique Kedde: "Bij alle eisen en standaarden zegt de klant: 'Laat het testrapport maar zien'." Dat was geen probleem voor het Thales-team en dus is ook deze overnametest prima verlopen."

http://thalesalerts.com/2011/sept-okt-nov/SMART-S%20Mk2%2020e%20FAT.doc/