Marco Kroon wordt compagniecommandant in Oirschot

Gestart door jurrien visser (JuVi op Twitter), 17/01/2012 | 12:53 uur

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Marco Kroon wordt compagniecommandant in Oirschot

OIRSCHOT - Marco Kroon uit Den Bosch wordt compagniecommandant van het 17e pantserinfanterie bataljon in Oirschot. Dat heeft de legerbasis maandag bevestigd. De drager van de Militaire Willemsorde gaat volgende maand al aan de slag binnen het bataljon.

Zaterdag vertelde Kroon in zijn voorlopig laatste tv-optreden in het programma 'Paul!' dat hij binnen zijn nieuwe functie leiding gaat geven aan tweehonderd collega's.

Cursussen
Voor dat hij zijn functie als compagniecommandant officieel kan uitvoeren, moet Kroon eerst een aantal cursussen volgen. De officiƫle commando-overdracht vindt aan het einde van dit jaar plaats. Kroon is nu nog kapitein bij het Corps Commandotroepen.

Eind april liet Kroon in het tv-programma Pauw en Witteman al doorschemeren dat hij graag bij Defensie wilde blijven werken en compagniecommandant wilde worden bij het 17e pantserinfanterie bataljon.

Uit de publiciteit
Omdat Kroon een nieuwe functie binnen het leger gaat bekleden, verdwijnt hij wat meer naar de achtergrond. Hij zal niet meer in de media verschijnen om zijn verhaal te vertellen. Marco Kroon kwam in opspraak nadat hij werd verdacht van drugsgebruik. Hij werd daar van vrijgesproken, maar kreeg wel een boete.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/1680481053/Marco+Kroon+wordt+compagniecommandant+in+Oirschot.aspx