EOD naar Leeuwarden om 'zeemijn' (1 april grap?)

Gestart door jurrien visser (JuVi op Twitter), 01/04/2012 | 16:47 uur

onderofficier

'Explosief' Westersingel Leeuwarden blijkt grap
LEEUWARDEN - Het object dat zondagmiddag in het water bij de Westersingel in Leeuwarden dreef, was niet gevaarlijk.

Het blijkt te gaan om een ,,buitenproportionele 1 aprilgrap'', aldus burgemeester Ferd Crone tijdens een persconferentie.

Wat het object wel was, is nog niet bekend. De 'bom' was waarschijnlijk gevuld met purschuim, zodat hij bleef drijven. Vanwege het onderzoek blijft het gebied afgezet.

Hulpdiensten en EOD rukten zondag manmachtig uit vanwege het mogelijke explosief. Crone zegt dat er alles aan gedaan wordt om de veroorzakers te pakken te krijgen. Zij kunnen flinke straffen tegemoet zien.

Direct bestond al het vermoeden dat het ging om een grap. ,,Maar we konden geen risico nemen'', aldus Crone. Omdat de EOD op basis van foto's een serieuze dreiging niet kon uitsluiten, werden er tientallen mensen van hulpdiensten ingezet.

http://www.lc.nl/friesland/regio/article14764323.ece/'Explosief'-Westersingel-Leeuwarden-blijkt-grap
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

Lex


jurrien visser (JuVi op Twitter)

EOD naar Leeuwarden om 'zeemijn'

Toegevoegd: zondag 1 apr 2012, 12:56
Update: zondag 1 apr 2012, 13:00

In het water van de Westersingel in Leeuwarden drijft een projectiel, dat lijkt op een zeemijn uit de Tweede Wereldoorlog.

De omgeving van de Westersingel is afgezet. Huizen in de omgeving hoeven niet ontruimd te worden, maar de gemeente sluit niet uit dat dat later alsnog moet gebeuren. Daarom wordt een evacuatie-operatie voorbereid.

1-aprilgrap?
De politie houdt er rekening mee dat het om een 1-aprilgrap gaat, maar neemt de zeemijn wel serieus.

Deskundigen van de Explosieven Opruimingsdienst zijn in Leeuwarden. EOD-duikers zullen kijken wat er met het projectiel moet gaan gebeuren.

Bron: NOS

Zie link voor de foto: http://nos.nl/artikel/357831-eod-naar-leeuwarden-om-zeemijn.html