Verdachte motorboot aangehouden op Noordzee

Gestart door Lex, 27/04/2012 | 11:54 uur

Oorlogsvis

Ja denk het wel , is een makkelijke manier om de mercancia aan land te zetten vanuit een kottertje....vraag maar eens in Den oever !

Lynxian

Goh, dat lees je ook niet vaak. Weet iemand of zoiets als dit vaker voorkomt in de Noordzee?

Lex

Den Helder – Tijdens een reguliere Kustwacht patrouillevlucht werd door de bemanning van de helikopter een snelle motorboot aangetroffen die zich verdacht gedroeg. De vlucht vond afgelopen woensdag plaats boven de Noordzee, in het kader van 'Geïntegreerd Toezicht Buitengrens'. Bij de vlucht werd gebruik gemaakt van een helikopter van het Korps Landelijke Politie Diensten,

Door het Kustwachtcentrum Den Helder zijn direct eenheden van de Koninklijke Marine, het Korps Landelijke Politie Diensten, Kustwacht en de Zeehavenpolitie ingezet voor nader onderzoek.

Op het moment dat de motorboot het Marineschip Hr. Ms. 'Zierikzee' in zicht kreeg, ging men er van door. De bemanning trachtte bij Wassenaar via het strand te ontkomen, maar werd daar aangehouden door medewerkers van Koninklijke Marechaussee, Douane en Regio Politie.

FIOD
Bemanning en motorboot zijn vervolgens overgedragen aan de FIOD. De FIOD heeft het onderzoek in deze zaak gedaan, waaruit is gebleken dat het om illegale visserij ging. In deze actie is door alle diensten onder de vlag van de Kustwacht intensief samengewerkt.

DHA | 27 april 2012