Hans van Zetten benoemd tot coördinator topsport

Gestart door -Peter-, 31/07/2003 | 14:58 uur

-Peter-


30-07-2003

Luitenant-kolonel der Artillerie Hans van Zetten is per 1 augustus benoemd tot Coördinator Defensie Topsort Selectie. Hij is hiermee eindverantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de topsportselectie. Het Bureau Internationale Militaire Sport (BIMS) heeft met van Zetten iemand binnen de gelederen gekregen die in de topsport en in de media zijn sporen heeft verdiend.



Van Zetten is nu nog docent operaties aan het Instituut Defensie Leergangen. Hij heeft echter een ruime topsport cv. Sinds 1986 is hij onder meer freelance televisiecommentator voor NOS Studio Sport. Hij doet verslag van tal van takken van sport, zoals turnen, ritmische gymnastiek, trampolinespringen, kunstrijden op de schaats, ijsdansen en ski-acrobatiek. Op het onderdeel turnen werd Hans van Zetten zelf op 17-jarige leeftijd tweede bij het NK junioren olympische meerkamp. Toen een knieblessure hem al snel dwong de wedstrijdsport te staken, richtte hij zich op het trainen en coachen. Hij was onder meer geruime tijd bondstrainer van de damesturnploeg en coach tijdens achtereenvolgende EK's en WK's.



Sinds het midden van de jaren negentig hebben de krijgsmachtdelen diverse topsporters in dienst. Enerzijds om enigszins de gaten te vullen die dienstplichtige sporters achterlieten na het vervallen van de opkomstplicht, anderzijds om tijdens internationale militaire sportwedstrijden ook weer mee te draaien in de wereldtop. Defensie wil met het aantrekken van topsporters ook zijn imago als sportieve organisatie onderstrepen.

[bron: www.mindef.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...