Rijksbegroting & Politieke toekomst, deel 3

Gestart door Lex, 07/05/2012 | 21:13 uur

Oorlogsvis

Hoor net op het NOS journaal , dat de PVV/Wilders ook nog eens een bezuiniging van 600 miljoen op de krijgsmacht in het verkiezingsprogramma heeft staan ! :sick:

Tanker

Sinds 2008 zorgbudget verdubbeld, in 4 jaar tijd !

Zijn er zoveel zieken bijgekomen of zo ?  :crazy:

Tanker

#1481
Belastingdienst geeft 10 miljard per jaar weg

Leestipje van de dag. Televaag-columnist en Binnenhof-watcher Paul Jansen schopt zorgvuldig de door Haagse politici in stand gehouden Jenga-toren omver die wij de verzorgingsstaat noemen. Door wat voorbeelden op te sommen van lalalagratisgeld via het overheidsloket. De eindeloze stroom toeslagen, uitkeringen, vergoedingen, en overige staatshulp heeft er voor gezorgd dat veel Nederlanders nul komma nul verantwoordelijk kennen en alleen nog maar het handje kunnen ophouden. Dodelijke kwoot: "Dit is (..) symbool voor wat er mis is in Nederland. Mensen denken in rechten in plaats van in plichten, en gaan ervan uit dat zij aanspraak kunnen maken op allerlei voorzieningen, zonder dat daar iets tegenover staat. Het is het bewijs van een doorgeslagen verzorgingsstaat. Met in de hoofdrol verwende burgers die de overheid zien als geluksmachine." Wat cijfers: De zorgkosten belopen inmiddels 75 miljard euro dit jaar, hetgeen een stijging van 50% procent betreft ten opzichte van 2008. In vier jaar de helft erbij! En ondertussen worden we ouder en ouder en spekken steeds minder werkende mensen de belastingpot. Maar het uitdelen van gratis geld blijft gewoon doorgaan. "De Belastingdienst keert maandelijks 8 miljoen toeslagen uit. Bijna driekwart van alle Nederlandse huishoudens ontvangt zo geld. Dat varieert van zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag, kindgebonden budget tot huurtoeslag. In totaal zijn de toeslagen goed voor ruim 10 miljard euro per jaar; een verborgen nivelleringsoperatie van formaat." Meer voorbeelden van op hol geslagen regelingen: een op de vijf leerlingen in dit land krijgt speciaal onderwijs. En nog gekker: het aantal mensen dat aanspraak maakt op zorg voor verstandelijk gehandicapten stijgt jaarlijks twintig keer sneller dan het aantal mensen met een verstandelijke handicap in de bevolking. Maar geen politicus die deze waanzin keihard durft terug te draaien. Linkse luchtfietsers bij de PvdA en de SP niet. En Geert 'zolang Henk & Ingrid maar op hun reet kunnen blijven ruften' Wilders al helemaal niet. We sluiten af met een epische kwoot die zo op een tegeltje kan: "Wat is er sociaal en solidair aan het onverminderd opsouperen van welvaart ten koste van toekomstige generaties?" Patsboem. Niks aan toe te voegen. Helemaal raak. Kunnen we wel blijven zeiken op die Grieken, maar zelf zijn we geen haar beter.

lees verder op:
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/07/belastingdienst_deelt_8_miljoe.html#more

www.geenstijl.nl 03-07-2012

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Trouw Vandaag om 10:56
'We kiezen niet voor pappen en nathouden, maar voor helderheid en stevige oplossingen. We stappen uit de EU en uit de eurozone. Dit is geen verkiezingsprogramma, maar onze onafhankelijkheidsverklaring', aldus Wilders.

En wat is de volgende stap in deze onafhankelijkheidsverklaring, een exit uit de NAVO?

Betekend dit dan ook een volledig autonome en capabele krijgsmacht tegen 5% van het BNP?

De ideëen van Wilders beginnen nu toch wel echt gevaarlijk te worden, zeker als het stemvee hierin de oplossing ziet.


Reinier

Verkiezingsprogramma PVV: Nederland moet uit de EU

UPDATE Nederland moet uit de Europese Unie en uit de eurozone. Dat staat in het vandaag gepresenteerde verkiezingsprogramma van de PVV.

Het programma draagt de titel 'Hún Brussel, óns Nederland' en wordt op dit moment in Den Haag gepresenteerd door PVV-leider Geert Wilders.

'We kiezen niet voor pappen en nathouden, maar voor helderheid en stevige oplossingen. We stappen uit de EU en uit de eurozone. Dit is geen verkiezingsprogramma, maar onze onafhankelijkheidsverklaring', aldus Wilders.

Wilders zei al eerder dat de verkiezingen wat hem betreft 'een groot referendum over Europa' worden. Het programma richt zich dan ook voornamelijk tegen de EU, zei Wilders vandaag tijdens de persconferentie.

Wilders zei ook dat het niet erg is dat de PVV het verwijt krijgt dat het een one-issuepartij is. 'Dat zijn we ook en dat zullen we blijven', aldus Wilders.

Vorige week lekte al uit dat de PVV het 'kwartje van Kok' wil terugdraaien. Dat is het kwartje waarmee ruim twintig jaar geleden toenmalig minister van Financiën Wim Kok (PvdA) de benzineprijzen verhoogde. In werkelijkheid ging de prijs van benzine niet met een kwartje (11,3 eurocent), maar met 18,3 guldencent omhoog, oftewel 8,3 eurocent.

De PVV wil verder de maximumsnelheid op de snelwegen verhogen naar 140 kilometer per uur.

www.trouw.nl


onderofficier

Citaat van: telegraaf op 02/07/2012 | 22:08 uur
CDA wil meer geld naar ruimtevaart

DEN HAAG -  Het CDA wil dat er meer wordt geïnvesteerd in de ruimtevaart. Op die manier moeten duizenden banen in de sector worden behouden, stelde lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma maandag op een bijeenkomst in Raalte.


En daar zijn vast veel mensen voor na de PR van de ruimtevaart door A. Kuipers....

Het is raar dat het CDA voor het behoud is van banen en aan de andere kant net zo makkelijk 12.000 banen schrapt.... 
O, andere sector......
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

onderofficier

CDA wil meer geld naar ruimtevaart

DEN HAAG -  Het CDA wil dat er meer wordt geïnvesteerd in de ruimtevaart. Op die manier moeten duizenden banen in de sector worden behouden, stelde lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma maandag op een bijeenkomst in Raalte.

Afgelopen zondag is André Kuipers veilig geland. Nederland moet beseffen dat de ruimtevaart meer is dan één astronaut. Er gaan duizenden banen schuil achter die ene astronaut. En die moeten we in stand houden", aldus Buma.

Het CDA heeft in het verkiezingsprogramma staan dat een deel van het innovatiegeld naar de ruimtevaart moet. Het inmiddels demissionaire kabinet, dat bestaat uit VVD en CDA, maakte vorige week juist bekend dat het mes wordt gezet in de uitgaven aan ruimtevaart. De bestedingen dalen van 100 miljoen naar 63 miljoen per jaar.

,,In het regeerakkoord van 2010 was er niet genoeg geld voor", weet Buma. Ook in het Lentakkoord dat vijf partijen, waaronder het CDA, sloten over de begroting voor 2013 is de ruimtevaart niet opgenomen, hoewel daar wel geld is vrijgemaakt voor innovatie. ,,Wij zijn bereid in ons verkiezingsprogramma om dat te repareren. We hopen dat andere partijen die keuze ook maken."

Buma wil onder meer bereiken dat het European Space Research and Technology Centre (Estec), dat nu is gevestigd in Noordwijk, niet uit Nederland vertrekt. Bij Estec worden satellieten ontwikkeld en getest. Er werken ongeveer 2500 mensen.


http://www.telegraaf.nl/binnenland/12477022/___Meer_geld_naar_ruimtevaart___.html
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Marc66 op 02/07/2012 | 20:28 uur
Zijn die lui in Den Haag werkelijk zo dom of kunnen zij gewoon verdomd goed dom spelen?  :confused:

Het is voornamelijk gemakkelijk scoren bij de kiezer... en vergeet niet dat Diederik Samsom  nu wel op een hele "simpele" manier zijn groene activist standpunten kan uitdragen (Volkel dicht, de plaats van de kernwapens in Nederland, de OZD, het enige echte offensieve wapensysteem wat Nederland nog rijk is)

Kortom nog één miljard structureel per jaar minder, hiermee is Diederik Samsom dé held uit zijn wereldje, waarmee het helemaal niets met bezuinigingen te maken hebben.

Nogmaals: De gezondheidszorg: 1 JSF per ochtend!


Marc66

Even over het NHD (Noord Hollands Dagblad) het is natuurlijk van de zotte dat een krant voor de Noordkop gaat schrijven over het eventueel wegbezuinigen van de onderzeedienst. Het is duidelijk dat de knuppels die voor de Noordkop lid zijn van de PvdA absoluut niet juit Den Helder komen, maar dat is vaak zo! Welke oetl..l haalt het in zijn hoofd om een onderdeel weg te doen dat voor werkgelegenheid zorgt. Denkt men echt dat door de verkoop van tanks, vliegtuigen en schepen de economie zal groeien? Of denkt men werkelijk dat wanneer men alle defensiemedewerkers ontslaat er zo ineens 60.000 nieuwe banen bestaan en dat het ontslag van de defensiemedewerkers geen invloed zal hebben op andere bedrijven? Waar denkt men dat de schepen van gebouwd worden of wie ze bouwt of waar de radar- maar ook wapensystemen vandaan  komen of wie er voor zorgt dat de schepen schoon naar zee gaan of voorzien worden van olie en brandstof? Of denkt men werkelijk dat dit door kaboutertjes gedaan wordt?  :mad:

Volgens maak je met geld, geld en als je niets hebt om uit te geven zal de economie echt niet groeien!

Zijn die lui in Den Haag werkelijk zo dom of kunnen zij gewoon verdomd goed dom spelen?  :confused:

Enforcer

Een winnaar, of verwacht men door het zo weg te zetten, dat er een enorme crash komt op zeer korte termijn, want anderzijds levert een spaarrekening meer op, maar wordt gegarandeerd tot 100.000 Euro?!

Reinier

Citaat van: Reinier op 02/07/2012 | 17:07 uur
Negatieve rente voor Nederland
De Euro crisis heeft winnaars en verliezers. Op dit vlak zijn wij zeker een winnaar en is het voordelig voor de Staat en dus voor ons als belastingbetalers.

Dit vormt natuurlijk wel de volgende zeepbel voor beleggers in deze waardepapieren, zodra de rente oploopt, zal men vluchten naar de uitgang. Zal niet opgaan voor deze kortlopende van 3 mnd, in sept zal de rente niet drastisch omhoog zijn gegaan.

Reinier

Negatieve rente voor Nederland
Marijn Jongsma
maandag 02 juli 2012

Beleggers die Nederlands schatkistpapier met een looptijd van drie maanden kopen, leggen daar geld op toe. Een maandag geveilde lening die eind september wordt afgelost en €1,08 mrd opbracht, levert een negatief rendement op van 0,013%.

Het betreft stukken waarop geen rente wordt betaald. Omdat de beleggers bereid zijn iets meer te betalen dan het bedrag dat uiteindelijk wordt terugbetaald, is het rendement negatief. De Staat veilt twee keer per maand kortlopend papier. Voor het eerst sinds halverwege december is sprake van een negatief rendement.

Vlucht naar veiligheid

Volgens een handelaar is dit het rechtstreekse gevolg van de vlucht naar veiligheid die sinds de start van de schuldencrisis is losgebarsten. 'Partijen zoeken een veilige plaats om hun tijdelijk overtollige kasgeld te stallen.' Kortlopend schuldpapier uit triple A-landen als Nederland is dermate veilig en makkelijk verhandelbaar, dat de kopers er vrijwillig geld op toeleggen alsof het bewaarloon betreft.

Nederland is niet het enige land waar er bij korte looptijden negatieve rendementen gelden. In Duitsland is dat het geval bij drie- en zesmaands papier, In Zwitserland zelfs bij looptijden tot en met 4 jaar. Op deze staatsobligaties wordt wel een vaste couponrente betaald, maar die is onvoldoende om te compenseren voor het feit dat er voor de stukken veel meer moet worden betaald dan dat er uiteindelijk wordt afgelost.

Rendement

De Nederlandse staat haalde gisteren ook nog €1,03 mrd op met een lening die eind juni volgend jaar wordt afgelost. Daarop is het rendement met 0,05% bijna verwaarloosbaar.

www.fd.nl

Lex

Dekkingsgraad pensioenfondsen opnieuw gedaald

ROTTERDAM (AFN) - De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen stond eind juni op 93 procent, een daling van 2 procentpunten vergeleken met mei. Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde Pensioenthermometer van adviesbureau Aon Hewitt, dat de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad dagelijks bijhoudt.

Met de daling komen de pensioenfondsen een stuk verder af te staan van de vereiste dekkingsgraad van 105 procent. De dekkingsgraad geeft aan of een pensioenfonds op termijn aan zijn verplichtingen kan voldoen.

DFT,
ma 02 jul 2012, 15:08

Tanker

Het is misschien maar goed dat ik geen geen CDS ben.....

Lex

Onderstaand artikel kreeg ik toegestuurd. Het schijnt vandag in het NHD te staan.

Onderzeedienst toch de klos

Tegen de zin van ongeveer een derde van de aanwezige leden en een betoog van de Helderse PVDA'er Richard de Graaf is dit weekend op het PVDA-congres besloten om toch het wegbezuinigen van de onderzeedienst van de marine op te nemen in het verkiezingsprogramma van deze partij.

NHD,
2 juli 2012