Rijksbegroting & Politieke toekomst, deel 3

Gestart door Lex, 07/05/2012 | 21:13 uur

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Sandgroper op 02/07/2012 | 12:35 uur
Citaat van: jurrien visser op 02/07/2012 | 10:55 uur
Kijk alleen al welke ellende de SP in haar bakermat Oss heeft veroorzaakt....
Welke ellende?

He is een lange lijst, maaar o.a. de bouw van een te ambitieus gemeentehuis en het verlies van het lokale ziekenhuis (aan een andere gemeente)

michielnr

Citaat van: Reinier op 02/07/2012 | 11:48 uur
• Bij de marine concentreren we onze aandacht op het beveiligen van handelsroutes ten behoeve van onze koopvaardij

Wederom een prachtig staaltje isolationisme :(
NR

Marc66

Ik ben helemaal niet blij, ik vind het om verschillende redenen heel dom!

De onderzeeboot is een Nederlandse vinding! Cornelis Drebbel, een Nederlander, is de uitvinder van de onderzeeboot! Een Nederlander heeft de snuiver voor de onderzeeboot uitgevonden, zodat de sub niet boven water hoeft te komen! Nederland verzorgd de commandantenopleiding voor onderzeeboten (lees het stukje o.a.).

Onderzeeboten doen zeer nuttig werk en dit behoren zij en doen zij ook in samenspraak met de zgn. grote bovenwatervloot! Het is gewoon dat z..kw..f van de PvdA die tegen de marine is! Zij is om de een of andere reden zeer ge..l van straaljagers en daarom pakt zij de marine!

Gelukkig, of, misschien beter, helaas, zijn er veel meer van die domme lui in de politiek!

Staat er nu werkelijk niemand stil dat bij het opheffen van een dienst dit ook effect heeft op onder andere het marinebedrijf, toelevenranciers, TNO, Thales en zelfs uiteindelijk de groenteman om de hoek?  :'(

Sandgroper

Citaat van: jurrien visser op 02/07/2012 | 10:55 uur
Kijk alleen al welke ellende de SP in haar bakermat Oss heeft veroorzaakt....
Welke ellende?

Ros

Citaat van: Tanker op 02/07/2012 | 09:17 uur
Kijk wat een zelfde soort prutser als Hollande doet in Frankrijk, iedereen moet langer doorwerken omdat de pensioenen onbetaalbaar worden, nee meneer verlaagt de pensioenleeftijd met 2 jaar.

Hij schept wel onder aan de ladder banen die twee jaar eerder beschikbaar komen dan toen de pensioengerechtigde leeftijfd 2 jaar hoger lag. Zou dat wellicht niet behoorlijk schelen in werkeloosheid/uitkeringen ?.

Lex


Reinier

Citaat van: Lex op 02/07/2012 | 11:04 uur
Citaat van: Marc66 op 02/07/2012 | 09:21 uur
Ja hoor, de PvdA wil de onderzeedienst opheffen  :mad:

Bron?
• Bij de marine concentreren we onze aandacht op het beveiligen van handelsroutes ten behoeve van onze koopvaardij. De onderzeedienst wordt opgeheven.

(Uit: 'Nederland sterker en socialer'. Concept-verkiezingsprogramma PvdA, 2012)

Tanker

Mensen stemmen ook niet meer met ratio, maar kijken nog slechts naar de verkooppraatjes van politici.
Als jij geloofd dat de zorgpremie omlaag gaat, uitkeringen omhoog etc. etc. dan klinkt dat natuurlijk fantastisch, echter links om of rechtsom moet dat betaald worden.
En wie gaat dat betalen ?

Lex


jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Tanker op 02/07/2012 | 09:17 uur
Diegenen die SP stemmen die zijn echt goed gek, die laten zich voeren vanuit emotie en een mooi ingepakt verhaal van Roemer.
Iemand met gezond verstand stemt echt niet op die partijen, die partij is funest voor de BV Nederland en de economie.


Kijk alleen al welke ellende de SP in haar bakermat Oss heeft veroorzaakt....

Tanker

Ik zie de meeste winst in het afschaffen van de losse staven en alles onderbrengen bij de marine, de vloot voor de schepen en mariniers voor gevechtseenheden.
Naar model van het USMC, we zijn inmiddels zo klein dat we geen losse staven meer nodig hebben....

Maar back on topic, mooi verhaal !

Marc66

Ja hoor, de PvdA wil de onderzeedienst opheffen  :mad:

Wat is dat toch, er gaat ieder jaar 5 miljard op aan subsidies waarvan niemand weet waaraan zij op gaan. Er is namelijk geen controle! Er gaat 4.7 miljard op aan ontwikkelingsgeld (OH) waarvoor hetzelfde geldt. Niemand weet zeker of het geld wel goed aan komt, maar het is allang bewezen dat het een bodemloze put is. Helaas wil men(?) zich houden aan de domme regel die zegt dat een land zoveel procent van zijn BNP moet uitgeven aan OH, maar diezelfde men vergeet gemakshalve dat er ook zo'n regel bestaat met betrekking tot de NAVO. Sukkels!

Ik begrijp niet waarom men in Den Haag niet de subsidies, de top-salarissen bij de publieke omroepen en de OH onder de loep gaat nemen! Ik weet zeker dat hier geld valt te vallen en er onder andere binnen defensie geen ontslagen hoeven te vallen!

Maarja, in Den Haag loopt volk rond dat geen interesse heeft in wat een mens denkt! In Den Haag denkt men enkel aan zichzelf!  :( :mad: :hrmph:

Tanker

Diegenen die SP stemmen die zijn echt goed gek, die laten zich voeren vanuit emotie en een mooi ingepakt verhaal van Roemer.
Iemand met gezond verstand stemt echt niet op die partijen, die partij is funest voor de BV Nederland en de economie.

Kijk wat een zelfde soort prutser als Hollande doet in Frankrijk, iedereen moet langer doorwerken omdat de pensioenen onbetaalbaar worden, nee meneer verlaagt de pensioenleeftijd met 2 jaar.
Die denkt dus niet aan landsbelang maar aan zijn kiezers, en anders hebben zij de Noord-Europese landen nog die bijspringen jog, dat moet hun redenatie wel zijn.

Wij werken wel 2 jaar langer door joh !

Reinier

#1455
 :omg:
Dit onderstaande komt van de SP website. Voor degene die overwegen om SP te stemmen/ of denken dat dit de oplossing is (...) Ik als atheïst zal op mijn blote knieën bidden tot God voor de zielen van deze armzalige.

Nu de essentiële vraag: Waarom moeten landen geld lenen wanneer ze dat ook kunnen drukken ?

Om te beginnen : de Eurolanden hebben hun recht om geld te drukken aan de ECB, de Europese Centrale Bank gegeven. Dus ieder land mag zelf geen geld meer drukken. Hoe komt een Europees land aan extra geld wanneer dat voor de economie noodzakelijk is ?
Lenen op de kapitaalmarkt. Op die "Vrije" markt waar roversbenden en Aasgieren de dienst uitmaken. En wie bepaalt de rente die voor de lening betaald moet worden ? Dat zijn die Rating Manipulatie Agencies, die – U raadt het al – onderdeel uitmaken c.q. eigendom zijn van die wereld van de financiële "dienstverlening".
Dat gaat dus zo : een land drukt staatsobligaties (Schuldpapier) en verkoopt die (met de verplichting af te lossen en rente te betalen) aan de beste bieder. Vervolgens heeft het land dan geld om te gebruiken.
Onze Emile !De vraag die Emile centraal staat is deze : Waarom drukt een land het geld dat ze extra nodig hebben vanwege de economische omstandigheden niet gewoon zelf ? Dat scheelt een heleboel rente...
€ 400 miljard (onze huidige staatsschuld) tegen 3% rente is € 12 miljard kapitaalmarktbelasting per jaar !!
Het antwoord op die vraag ligt in de geschiedenis. De macht van degenen die over geld (goud) beschikten en de behoefte van nationale staten naar goud om wapens te kopen en dergelijke. Het autonome recht van een staat om zelf hun eigen geld uit te geven met als dekking de geloofwaardigheid van die staat heeft door de eeuwen heen onder schot gestaan van wat nu de financiële markten heet.
(...)
De Euro, Europa en de Europese landen liggen onder vuur van de Roversbendes (Hedgefondsen) en Aasgieren (Speculanten) uit de as Wallstreet-LondonCity, om de huidige zwakte van de Dollar en het Pond te verhullen.
Ze worden daarbij gesteund door de "Spotters" (de Rating manipulatie Agencies) die aangeven waar de volgende aanval moet plaatsvinden.
In plaats van geld te lenen op die vijandelijke financiële markten tegen woekerrentes, moet Europa (de ECB dus) de benodigde Euro's zelf drukken en niet langer de lidstaten vragen borg te staan (schuld) voor leningen (het ESM, het Noodfonds etc.).
Het recht om geld te drukken dient uiteraard in handen van een parlement te komen, in dit geval het Europese. Zo kan de Europese bevolking invloed uitoefenen op de hoeveelheid geld die gedrukt mag worden.
(...)
Dus Banken maken geld en ze kunnen dat dus verminderen en vermeerderen. Op dit moment weigeren de banken geld uit te lenen en loopt de economie krakend vast. Een complot ? Geen idee... Maar hoe het ook is, dat moet veranderen anders komen we in een grote depressie.
Dus één geld in omloop brengen door het in opdracht van het Europese Parlement te drukken (wellicht na nieuwe verkiezingen).
Maar twéé : aanpakken van de Banken en geleidelijk aan hun het recht ontnemen om geld te maken... Dat betekent dat het door de banken in omloop gebrachte geld vervangen zal moeten worden door het door de centrale Bank gedrukte geld. Tegelijk wordt daarmee de macht van de Banken en de Financiële markten gebroken, want tegen een verenigd Europa kunnen ze niet op.
Vervolgens zullen we als Europa ons moeten wenden tot de andere slachtoffers van die financiële markten : de ontwikkelingslanden (China, Brazilië Zuid-Afrika etc.). Samen kunnen we deze strijd winnen : breek de macht van het kapitaal zouden de oude socialisten het noemen.

http://schagen.sp.nl/bericht/91465/tw

Als dit zou worden uitgevoerd dan zetten we de klok zo'n 90 jaar terug; jaren '20 precies dezelfde retoriek in Weimar Duitsland.

Als dit het niveau is dan ons land wilt gaan leiden... God behoed onze zielen, laat ze bij de SP a.ub. een spoed cursus economie volgen.  :dead:

Noot: De ECB is de instantie in Europa die bepaald hoeveel geld er inloop mag worden gebracht, dat doen niet de 'aasgieren' van Wall Street-City as (met SP termen te spreken), noch drukken 'normale' banken geld.

Ros

#1454
Citaat van: jurrien visser op 01/07/2012 | 12:57 uur
Voor de een is het attractief en voor de ander niet.
En daarom is er een regelgeving om het voor alle partijen zo eerlijk mogelijk te maken........