Kamp in de (emancipatie-)bonen?

Gestart door -Peter-, 29/08/2003 | 17:04 uur

-Peter-

#1

Persbericht
Datum: 25 augustus 2003

Minister Kamp wil blijkbaar vrouwen 'ontzien' tijdens de komende drastische ontslagronde bij defensie. Volgens de (grootste) vakbond voor defensiepersoneel VBM|NOV is dat niet mogelijk zonder de bestaande afspraken met de bonden te schenden. "Dat zullen we nooit toestaan", zegt voorzitter Jean Debie.
Debie licht toe: "Met de bonden is afgesproken dat er eerst zal worden gekeken welke functies overtollig zijn. Degene die overtollig wordt komt in een herplaatsingstraject. Defensie moet dan naar een vervangende functie zoeken. Het kan niet zo zijn dat bij de herplaatsing van vrouwen andere criteria gelden dan bij de herplaatsing van mannen. Iedereen moet een even grote kans hebben. Als het gaat om het personeel dat al in dienst is, zullen we als bond geen positieve of negatieve discriminatie accepteren. Kamp mag wat ons betreft bij de instroom van nieuw personeel wel proberen om meer vrouwen binnen te halen."
Kamp wil bij de ontslagronde vrouwen ontzien omdat hij de emancipatie-streefpercentages, zoals die voor defensie gelden, wil realiseren. Debie: "Dat mag natuurlijk niet leiden tot discriminatie op grond van geslacht. Als dat wel zo zou zijn, dan denk ik dat Kamp met zijn uitspraak in Opzij een behoorlijke flater heeft geslagen."

[bron: www.vbmnov.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...