Verdere vertraging FPU-plus regeling

Gestart door -Peter-, 05/09/2003 | 08:56 uur

Giant

 De FPU+ regeling is er door tot 01-01-2005.

-Peter-


door: Jacques van Hulsen


De Ministerraad heeft afgelopen vrijdag (29/8/2003) geen standpunt bepaalt omtrent de vrijwillige uitstroom van oudere ambtenaren. Voor defensie betekent dit dat de FPU+ regeling vooralsnog op de plank blijft liggen.

Voor het zomerreces hebben de centrales van overheidspersoneel in werkgroepverband overeenstemming bereikt met de vertegenwoordiging van de Staatsecretaris van Defensie over een uitstroombevorderende maatregel voor ouder burger personeel; de FPU+ regeling. Deze afspraak is nog steeds niet geformaliseerd door middel van overeenstemming in het Sector Overleg Defensie. Defensie heeft de maatregel, die volgens ons een belangrijk instrument is om de vrijwillige uitstroom gestalte te geven, aangehouden.

De reden voor deze vertraging houdt verband met een ontwikkeling elders binnen de overheid. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft voor de sector Rijk het initiatief genomen om tot een soortgelijke maatregel te komen. Dit initiatief heeft aanleiding gegeven tot politieke reacties. Met name de verhouding tussen dat voornemen en het algemene beleid om ouderen langer aan het werk te houden staat daarbij centraal.

Voor nadere standpuntbepaling zou het kabinet over deze aangelegenheid spreken. Dit zou vrijdag 29 augustus gebeuren. De laatste stand van zaken is dat aan dat voornemen geen invulling is gegeven, zodat de "rust bij de stukken"-situatie voortgezet wordt. Naar verluid zeker tot 12 september aanstaande. De vertraging betekent op zijn minst dat de kans dat de eersten al in november op basis van deze regeling kunnen uitstromen duidelijk kleiner wordt.


[bron: www.vbmnov.nl]



Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...