Zimbabwe traint jeugdbendes

Gestart door Ton de Zwart, 06/09/2003 | 10:18 uur

oud_zijde

It is a corvette when you ask the Treasury for money, a frigate when it is launched, a destroyer when it enters service, a cruiser when it goes to war, but only a corvette if it gets sunk.

D819

Citaat van: Mourning op 07/09/2003 | 21:21 uur
Verbaasd me niets, die Mugabe is zo machtsbellust als wat. Ooit geroemd door (voornamelijk) links Nederland als een soort tweede Mandela heeft hij de laatste 10 jaar laten zien wat hij werkelijk is een machtswellusteling met geen enkel respect voor de democratie, rechtsregels,  economie of de burgers van zijn land.

Regards,

Mourning 8)

Hee... Ech nie!

Waar haal je dat nu weer vandaan!???

Mugabe is altijd al een ongeloofelijke eikel geweest!

Links Nederland stond achter de bevrijding van Angola en Mozambique.
Tanzania, Kenia en Rhodesië was voor Britse watjes ;)
Het zijn ook de Britten geweest, die de grote problemen in Zuid Afrika op hun geweten hebben!

Gegroet, een Boer ;)


Mourning

Verbaasd me niets, die Mugabe is zo machtsbellust als wat. Ooit geroemd door (voornamelijk) links Nederland als een soort tweede Mandela heeft hij de laatste 10 jaar laten zien wat hij werkelijk is een machtswellusteling met geen enkel respect voor de democratie, rechtsregels,  economie of de burgers van zijn land.

Regards,

Mourning 8)
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Ton de Zwart

Rapport: Zimbabwe traint jeugdbendes      

23:18JOHANNESBURG (DPA/AFP) -

De regering van Zimbabwe leidt onder het mom van een scholingsprogramma voor jongeren jeugdmilities op die moorden, verkrachten en hun gemeenschap terroriseren. Dat is de vernietigende conclusie van een rapport dat is opgesteld door de Solidarity Peace Trust, een organisatie van de Zuid-Afrikaanse en Zimbabwaanse bisschoppen. Het document verscheen vrijdag in Johannesburg.
Volgens het rapport dwong de regering van president Robert Mugabe duizenden jongeren in de leeftijd van tien tot dertig jaar tot een training waar ze allerlei praktische vaardigheden zouden leren en hun vaderlandsliefde zou worden bijgebracht. ,,In werkelijkheid is het een paramilitaire trainingsprogramma voor de jeugd van Zimbabwe met als doel een anti-democratische en racistische houding aan te kweken", aldus de samenstellers.
De regering in Harare zette het zogenaamde opleidingsprogramma twee jaar geleden op. Tot nu toe zouden ongeveer 50.000 jongeren de cursus hebben gevolgd. Volgens de samenstellers is het trainingsprogramma slechts een hulpmiddel om Mugabe en de regeringspartij ZANU-PF aan de macht te houden. De jongeren werden gehersenspoeld en ,,zijn schaamteloos gebruikt door de ZANU-PF als hulpmiddel, waarbij ze straffeloos wegblokkades konden opwerpen, bijeenkomsten van de oppositionele Beweging voor Democratische Verandering (MDC) konden verstoren en kiezers konden intimideren".
Het document bevat schokkende getuigenissen over mishandeling en verkrachtingen gedurende de trainingsperiode. Ook bevat het getuigenissen over de moord door jeugdbendes op MDC-leden en blanke boeren. Het rapport is gebaseerd op waarnemingen van priesters en interviews met voormalige militieleden en hun slachtoffers.
Een militielid vertelde dat de bendeleden eerst bier of drugs kregen, voordat ze op pad werden gestuurd om te vernielen en moorden. Een jonge vrouw vertelde dat de meisjes in een jeugdkamp bij de stad Bulawayo een slaapzaal moesten delen met de jongens en elke nacht werden verkracht. ,,Als je niet meer kon of flauwviel, werd je geslagen", aldus de 22-jarige Debbie, inmiddels moeder van een kind van wie de vader onbekend is. Ze zei dat ze gedwongen werd zich aan te sluiten, omdat werd gedreigd dat anders het huis van haar oom in brand zou worden gestoken.

Bron: Nederlands Dagblad van 060903