Russia blast: Huge explosions rock arsenal storing 13mln shells

Gestart door jurrien visser (JuVi op Twitter), 18/06/2013 | 19:30 uur

dudge

Meest bizarre op de filmpje op RT,  http://on.rt.com/2iaawa is dat die lui op de voorgrond gewoon lekker door voetballen.

Ace1

het kom erop neer dat bijna iedereen in Nederland dan een granaat heeft?

Zeewier

In Rusland schiet je niet met munitie, munitie schiet op jouw.

dudge

CitaatToen vloog munitie in brand door een brand.
:crazy:


jurrien visser (JuVi op Twitter)

Explosies munitieopslag Rusland

Update: woensdag 19 jun 2013

De Russische stad Tsjapajevsk is opgeschrikt door een reeks zware explosies bij een wapendepot. De ontploffingen begonnen rond 17.15 uur Nederlandse tijd op een testterrein voor munitie. Op de plek lagen op dat moment zo'n 13 miljoen granaten opgeslagen.

Er zijn 30 gewonden gevallen. Een deel daarvan werd ter plaatse behandeld. Elf gewonden moesten naar het ziekenhuis. Zesduizend mensen uit omliggende dorpen zijn uit voorzorg geëvacueerd.

Kettingreactie

Wat de eerste explosies in Tsjapajevsk, zo'n 1100 kilometer ten zuidoosten van Moskou, heeft veroorzaakt is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de ontstane hitte een kettingreactie heeft veroorzaakt.

Door het ontploffingsgevaar kan niemand het terrein op om de brand die is ontstaan te blussen. Mogelijk duurt het dagen voor het vuur is gedoofd.

Munitiedepots

Er zijn in Rusland vaker explosies in munitiedepots. Ze zijn geregeld verouderd, waardoor de veiligheid niet optimaal is. In 2009 brak een brand uit in een wapenopslag bij de stad Uljanovsk. Daarbij vielen zeker twee doden. In 2011 was het raak in Centraal-Rusland. Toen vloog munitie in brand door een brand. Twee mensen kwamen daarbij om het leven

Bron: NOS

Ace1

Ik meen dat de tweede keer in een paar  jaar tijd is, wat zal Tsjaar Poetin hier aan gaan doen?

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Russia blast: Huge explosions rock arsenal storing 13mln shells

Published time: June 18, 2013 

Large explosions rock an ammunition depot in Russia's Samara Region, where over 13 million shells are stored.

The police have started evacuation of the nearby communities.

Multiple artillery shells keep exploding at an ammunition depot near the city of Chapaevsk, a police spokesman told RIA.

"It is still not possible to halt the self-destruction, as well as to enter the firing grounds," he added, saying that the shell shards are scattering in such a large area that there is no way a fire brigade could reach and extinguish the fire.

Zie link voor beelden

http://rt.com/news/ammunition-depot-blasts-russia-888/

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Russia blast: Huge explosions rock arsenal storing 13mln shells

Large explosions rock an ammunition depot in Russia's Samara Region, where over 13 million shells are stored. The police have started evacuation of the nearby communities.

DETAILS TO FOLLOW

http://rt.com/news/ammunition-depot-blasts-russia-888/