'Nederland terreurdoelwit'

Gestart door Lex, 07/08/2013 | 21:25 uur

Micheltje

Vandaag op 1Vandaag (NPO1) weer een reportage gezien over Jihadisten.
Volgens deze raportage werd er aangegeven dat er bevestigingen zijn over de aankomst van ISIS strijders in Nederland en/of Duitsland.
Dit bevestigt dus alleen maar meer en meer waarvoor velen al gewaarschuwd hadden.
Het zal dus niet lang meer duren voor er ergens in Nl helaas iets staat te gebeuren.

Poleme

Citaat van: Ros op 08/08/2013 | 09:14 uur
Wel vreemd dat een dreiging maar een paar dagen duurt ?. Als er volgende week al gekeken gaat worden of het personeel weer terug kan.....

Beetje idee dat de VS de dreiging  behoorlijk opgeklopt heeft. Aandacht afleiden van....?
Het is maar goed dat jij niets met terrorisme bestrijding te maken hebt.
Want in juli, zijn bij diverse intel diensten de alarm bellen afgegaan op waarschijnlijk iets groots van Al-Qaida.
Voordat 911 plaatsvond had de FBI ook al een gelijksoortig aanknopings punt voor iets groots in ... Jemen gevonden!
Jemen, een land waar volgens buitenlanders relaties met de lokale bevolking een zeer diep gaand karakter hebben.
Heeft ook een zwarte kant, de centrale regering bestaat eigenlijk niet meer.  En is vervangen door een groep stamhoofden, criminelen en terreur groepen.  Jemen is ook het eerste land op Aarde dat spoedig niet meer de beschikking zal hebben over zoet water.  Kan nog leuk worden.
Tot voor kort, verdiende allerlei stammen aardig wat pecunia bij door buitenlanders te ontvoeren.  De Jemenitische regering betaalde dan na enkele weken het losgeld en de goed behandelde buitenlander was vrij.   Nu verhandelen de stammen hun slachtoffers door naar Al Qaida, want de regering betaald geen losgeld meer.  De ontvoeringen duren nu veel langer, de gijzelaars worden slecht behandeld of gedood.

De Jemenitische krijgsmacht is net als de regering in zeer deplorabele staat.   Dus hebben de Amerikanen dit vacuum opgevuld door eenheden die in Jemen zelf, of vanuit buurlanden  opereren.  Buitenlandse krijgsmacht over de vloer levert veel meer kwaad bloed op, dan de acties van de eigen krijgsmacht.  Zodoende willen terroristen en andere Opposing Militant Forces Amerikaanse doelen aanvallen.  Of doelen die daarmee geassocieerd worden.  En laten nou net alle Westerlingen en niet moslims door deze OMF  en een groot deel van de bevolking op een hoop worden gegooid.
Nulla tenaci invia est via - Voor de doorzetter is geen weg onbegaanbaar.

Mourning

Citaat van: Ros op 08/08/2013 | 11:25 uur

Peter Knoops is directeur van het International Centre for Counter-Terrorism in Den Haag

http://www.icct.nl/

Peter Knoope, vandaar.

Ik denk in ieder geval dat feestdagen wel degelijk een voorkeur hebben, maar dat de beveiliging in de Westerse Wereld in ieder geval op die dagen alerter is en de kans om gepakt te worden dus ook. Bovendien weten we vaak niet wat er wel gepland wordt, maar door ingrijpen van inlichtingen- en veiligheidsdiensten voorkomen wordt.
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Ros

Citaat van: Mourning op 08/08/2013 | 11:19 uur
Hoe deskundig is die Peter Knoops eigenlijk want ik kom hem nergens tegen...


Peter Knoops is directeur van het International Centre for Counter-Terrorism in Den Haag

http://www.icct.nl/

Mourning

Ok. Dus symboliek en statements afgeven, hetgeen je extra doet op feestdagen, is niet belangrijk voor Jihad terroristen? :dead:
We hebben het hier over salafisten e.d. die een heel wereldbeeld hebben waarin die elementen wel degelijk belangrijk zijn.

Hoe deskundig is die Peter Knoops eigenlijk want ik kom hem nergens tegen...
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Ros

Bekijk de tijdstip van aanslagen ook eens in relatie met het samenkomen van grote(re) aantallen mensen. Meer relatie met zon en feestdagen zie ik niet en met mij enige deskundigen op dit gebied.

Mourning

Citaat van: Ros op 08/08/2013 | 10:39 uur
Wat zij roepen als zij de lucht invliegen geloof ik wel. Het gaat om het tijdstip of periode waarin aanslagen volgens de deskundigen plaats (kunnen) vinden. AQ zal zich echt niets aantrekken van een vastenperiode of Suikerfeest o.i.d.

Ja, ze zullen ook buiten die feestdagen e.d. aanslagen plegen, uiteraard. Maar dat het toch wel extra "glans" geeft aan een aanslag om deze tijdens een van de islamitische feestdagen te plegen of misschien nog beter tijdens die van de "heidenen" lijkt me toch wel behoorlijk onomstreden... blijkbaar voor sommigen dus toch niet...
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Mourning

#17
Citaat van: Ros op 08/08/2013 | 10:12 uur
De stempel paranoide past meer bij de VS. De angst er in houden is het motto. En als er al sprake is van echte terroristische praktijken....deze laten zich echt niet leiden door wel of geen Islamitische gebruiken.Uit een interview met Peter Knoops, terreurdeskundige:

Het Suikerfeest staat donderdag voor de deur. Is dat een gebruikelijk tijdstip voor aanslagen?
"Dat denk ik niet. Al-Qaeda heeft zich nooit gevoelig getoond voor data. Onvoorspelbaarheid is één van de kenmerken van terrorisme. Symboliek rond data is geredeneerd vanuit logica. En logisch denken ligt in het internationaal terrorisme niet voor de hand."[/i]


Ah, ok zit dat zo... dan maar ff een hele snelle Google search opdracht waarbij ik er een paar uithaal (want er zijn er meer)...

CitaatDoden bij aanslagen Offerfeest Irak
In Bagdad ontplofte een bom op de al-Bawia-markt» In Bagdad ontplofte een bom op de al-Bawia-markt AFP
Toegevoegd: zaterdag 27 okt 2012, 21:26
Update: zaterdag 27 okt 2012, 21:36

Een serie aanslagen in Irak heeft aan zeker 25 mensen het leven gekost. De aanslagen waren op een dag dat veel Irakezen buiten waren in verband met de viering van het Offerfeest.

De meeste doden vielen in de hoofdstad Bagdad. In de sjiitische wijk Sadr City gingen vanavond twee autobommen af waardoor volgens de autoriteiten zeker dertien mensen omkwamen. Bij een explosie eerder op de dag bij een speeltuin vielen zeven doden, onder wie drie kinderen.

Een andere dodelijke aanslag was even buiten Bagdad, op een bus met sjiitische pelgrims die naar een tempel wilden gaan. En ook in de steden Mosul en Tuz Khormato gingen bommen af.
Aanslagen

Aanslagen tijdens islamitische feestdagen zijn in Irak geen uitzondering. Bij een golf aan aanslagen rond het Suikerfeest in augustus vielen meer dan negentig doden.

link: http://nos.nl/artikel/434042-doden-bij-aanslagen-offerfeest-irak.html

CitaatSobere feestdag Jemen na aanslag
De feestdag in Jemen is sober gevierd De feestdag in Jemen is sober gevierd Reuters
Toegevoegd: dinsdag 22 mei 2012, 13:01
Update: dinsdag 22 mei 2012, 13:55

In Jemen is de nationale feestdag na de zware bomaanslag van gisteren soberder gevierd dan andere jaren. Bij de aanslag kwamen 96 mensen om het leven en vielen ongeveer 300 gewonden.

De feestdag markeert de vereniging van Noord- en Zuid-Jemen in 1990. President Abd-Rabbu Mansour Hadi bekeek de kleine, symbolische militaire parade vanachter kogelwerend glas. Hij was in het gezelschap van de militaire top, politici en diplomaten. De gepantserde auto van de president stond startklaar in de buurt.

Tijdens de repetitie voor de geplande grote parade liet een Jemenitische militair gisteren een bom ontploffen. Dat gebeurde niet ver van het presidentieel paleis.

De aanslag is opgeëist door al-Qaida op het Arabisch Schiereiland en was volgens een e-mail een wraakactie voor een door de Amerikanen gesteunde aanval vorig jaar op al-Qaida in het zuiden van Jemen. De chefstaf van Jemen beloofde de bevolking in een toespraak dat "we onze toekomst en onze dromen niet laten verwoesten door terrorisme".

De chefstaf was de enige spreker. Een squadron straaljagers dat een saluut zou brengen, bleef aan de grond en het aantal militairen dat aan de parade deelnam, was veel minder dan anders.
Tweede aanslag voorkomen

Er waren strenge veiligheidsmaatregelen genomen, maar de straten waren grotendeels leeg. Uit angst voor nieuwe aanslagen bleven de meeste mensen thuis.

Een overheidsfunctionaris liet weten dat een tweede aanslag was verijdeld met de arrestatie van twee mannen, vlak na de zelfmoordaanslag van gisteren. De twee droegen ieder een riem met 13 kilo explosieven.

link: http://nos.nl/artikel/375607-sobere-feestdag-jemen-na-aanslag.html


Citaatdoor wel of geen Islamitische gebruiken

Wel of geen? Dan in ieder geval wel tijdens feestdagen van andere religies...

CitaatMinimaal 50 doden door aanslag op kerk Nigeria tijdens de paasdienst

april 9, 2012

Het begint inmiddels een traditie te worden voor jihadisten om kerkdiensten aan te vallen tijdens de voor christenen heilige dagen. De paasviering van de All Nations Christian Assembly Church werd bruut verstoord door een enorme knal op het moment dat het heilig avondmaal werd genomen tijdens de paasdienst.

Twee zelfmoordterroristen brachten voor de kerk hun auto's tot explosie. Doordat beveiligers de auto's eerder hadden tegengehouden bij een wegversperring konden de auto's niet dicht genoeg bij de kerk komen om deze te vernietigen. De bommen gingen daarom af in de drukke straat voor de kerk waardoor vooral taximedewerkers en bedelaars het slachtoffer zijn geworden van de explosie. Volgens de laatste rapporten zijn er al 38 slachtoffers  te betreuren. De aanslagen van de islamitische beweging Boka Haram hebben al ruim 1000 levens gekost sinds 2009.

Beelden minuten na de aanslag. Let op beelden kunnen schokkend zijn en tonen dood en verderf!!!

Christenen zijn steeds vaker het slachtoffer van moslims die zich gegroepeerd hebben in de radicale jihadgroepering Boka Haram. Tijdens kerstmis lieten moslims ook al een bom ontploffen bij verschillende kerken, hierbij kwamen 44 mensen om het leven. Aanslagen door moslims op kerken komen in Nigeria steeds vaker voor. Hieronder een overzicht van een aantal aanslagen op Nigeriaanse kerken in de afgelopen periode:

25 december 2011 Bomaanslagen en beschietingen op 4 kerken tijdens de kerstdienst. Meer dan 40 mensen kwamen om het leven.

26 februari 2012 Zelfmoordterrorist laat auto ontploffen voor kerk. Een vader en zijn kind komen om het leven.

5 januari 2012 Moslims nemen kerkgangers onder vuur door via de kerkramen naar binnen te schieten. Hierbij komen 6 kerkgangers om het leven en 10 raken gewond. Onder de doden is ook de vrouw van de voorganger.

6 januari 2012 Moslims schieten 17 rouwende christenen dood in Nigeria. De Christenen waren bijeen om de doden van de aanslag op hun kerk de vorige dag (zie 5 januari 2012) te gedenken.

Dat islamitische aanslagen op kerken zich niet beperken tot Nigeria blijkt wel uit het feit dat wereldwijd het aantal islamitische aanslagen op kerken schrikbarend is gestegen. Vooral tijdens christelijke feestdagen wanneer de kerk het drukst is, slaan de jihadisten het liefst toe. Hieronder een overzicht van een aantal islamitische aanslagen op kerken buiten Nigeria:


1 november 2010  Moslims gijzelen kerk in Bagdad Irak waarbij 37 christenen en 7 militairen om het leven komen.

25 december 2010 Aanslag op kerk Filipijnen tijdens kerstdienst.

1 januari 2011 21 doden bij zelfmoordaanslag op een kerk in Egypte tijdens nieuwjaarsviering christenen.


21 april 2011  Aanslag verijdeld op kerk Indonesië. Een zeer zware bom van 150 kilo wordt gevonden die begraven is onder de gasleiding bij de ingang van een kerk. Vermoedelijk was het de bedoeling om de bom af te laten gaan tijdens de goedvrijdag dienst
.

2 augustus 2011 Aanslag op kerk in Noord Irak

25 september 2011 Zelfmoordterrorist pleegt aanslag in een volle kerk op het Indonesische eiland Java. Meer dan 20 kerkgangers raakten gewond en de spijkers van de bom vlogen in het rond.

Overblijfselen van een drumstel van een Nigeriaanse kerk 26 december 2012

De behandeling van christenen in islamitische landen krijgt helaas vanuit het westen niet of nauwelijks aandacht. Waar de meeste kranten en journaals de aanslagen steevast beschrijven als sektarisch geweld, of etnische spanningen kun je bij zoveel aanslagen op christenen in verschillende moslimlanden volgens mij wel spreken over een religieuze zuivering. Dit zijn geen individuele gevallen meer!!! Dit is puur jihad tegen christenen en het christendom.

link: http://tussenderegelsdoor.wordpress.com/2012/04/09/minimaal-38-doden-door-aanslag-op-kerk-nigeria-tijdens-de-paasdienst/

Citaatnaevs wilden aanslag eigenlijk plegen op 4 juli

Boston-bommenleggers planden aanslag nationale feestdag Boston-bommenleggers planden aanslag nationale feestdag

vr 03/05/2013 - 06:04 Dirk Reynaers Dzhokar Tsarnaev, verdachte van de bomaanslagen tijdens de marathon van Boston, heeft volgens Amerikaanse media aan zijn ondervragers gezegd dat hij en zijn broer aanvankelijk een aanslag wilden plegen op 4 juli, tijdens de viering van de nationale feestdag. Omdat de bommen sneller klaar waren dan gepland, kozen ze ervoor vroeger toe te slaan.

Dzhokar en Tamerlan Tsarnaev werkten maanden aan de voorbereiding van een aanslag. Volgens de krant The New York Times maakten ze de bommen in het appartement van Tamerlan (kleine foto), de oudste van de twee, in Cambridge.
AP

Het was de bedoeling om op 4 juli, Independence Day, een aanslag te plegen. Welk doelwit ze die dag voor ogen hadden, is niet bekend. Omdat hun zelfgemaakte bom eerder klaar was dan gepland, besloten ze om een aanslag te plegen op Patriots Day.

Ze kozen de marathon van Boston als doelwit. Volgens Dzhokar Tsarnaev kozen ze voor de aankomstplaats van de marathon om hun bommen te plaatsen, nadat ze eerst in Boston hadden rondgereden op zoek naar alternatieve plaatsen.

Bij de aanslag op de marathon vielen op 15 april drie doden en meer dan 260 gewonden. De politie opende daarna een klopjacht op de Tsarnaevs. Tamerlan (26) kwam daarbij om het leven, de 19-jarige Dzhokar werd na vier dagen opgepakt.

link: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/Boston/130503_Boston_4juli

:dead:

"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Ros

Wat zij roepen als zij de lucht invliegen geloof ik wel. Het gaat om het tijdstip of periode waarin aanslagen volgens de deskundigen plaats (kunnen) vinden. AQ zal zich echt niets aantrekken van een vastenperiode of Suikerfeest o.i.d.

KapiteinRob

Citaat van: Ros op 08/08/2013 | 10:12 uur
En als er al sprake is van echte terroristische praktijken....deze laten zich echt niet leiden door wel of geen Islamitische gebruiken.

Aha, dus als ze op hun bomvestknop drukken roepen ze niet allemaal "Allah Achbar" (of zoiets) en kijken ze niet verlekkerd naar boven of ze de eerste van 77 maagden al uitnodigdend naar beneden zien wuiven?

Ros

#14
De stempel paranoide past meer bij de VS. De angst er in houden is het motto. En als er al sprake is van echte terroristische praktijken....deze laten zich echt niet leiden door wel of geen Islamitische gebruiken.Uit een interview met Peter Knoops, terreurdeskundige:

Het Suikerfeest staat donderdag voor de deur. Is dat een gebruikelijk tijdstip voor aanslagen?
"Dat denk ik niet. Al-Qaeda heeft zich nooit gevoelig getoond voor data. Onvoorspelbaarheid is één van de kenmerken van terrorisme. Symboliek rond data is geredeneerd vanuit logica. En logisch denken ligt in het internationaal terrorisme niet voor de hand."[/i]

Mourning

Citaat van: Ros op 08/08/2013 | 09:14 uur
Wel vreemd dat een dreiging maar een paar dagen duurt ?. Als er volgende week al gekeken gaat worden of het personeel weer terug kan.....

Beetje idee dat de VS de dreiging  behoorlijk opgeklopt heeft. Aandacht afleiden van....?


Beetje paranoide, Ros? M.b.t. de tijdelijke dreiging: deze wordt in verband gebracht met het Suikerfeest en dat is volgende week weer afgelopen. Daarom dus.

Maarrr... als je de Amerikanen weer ergens insinuerend van kunt beschuldigen c.q. zwartmaken waarom zou je het dan niet doen toch, Ros?
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Ros

Aan de andere kant begrijpelijk dat er een dreiging is. Maar wat maakt Nderland tot doelwit als de VS verantwoordelijk is voor de aanvallen op "mogelijke" Al Qaeda-terroristen.

Ros

Drone-aanvallen Jemen gaan door
Zeker zes mogelijke Al Qaeda-terroristen zijn donderdag gedood door een aanval met een Amerikaanse drone, een onbemand vliegtuigje.

Dat meldden Jemenitische regeringsfunctionarissen. Het is de zesde aanval in minder dan 2 weken.

Sinds eind juli zijn al zeker 20 vermeende aanslagplegers om het leven gekomen door een drone. Bij de jongste aanval, in de provincie Maareb in het zuidoosten van Jemen, opende het vliegtuigje het vuur donderdagochtend vroeg op twee voertuigen in de woestijn. Die vlogen in brand.

Getuigen zagen de drone na de aanval nog een tijdje rondcirkelen, voordat het toestel wegvloog.

De activiteiten van terroristische groeperingen in Jemen zijn de laatste tijd flink toegenomen. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Nederlanders in Jemen dinsdag dringend geadviseerd om het land te verlaten wegens het verhoogde risico van aanslagen.

Ook de Amerikanen en de Britten hebben hun landgenoten teruggeroepen en ambassades in Noord-Afrika en het Midden-Oosten gesloten.


Aanslag

De veiligheidsdiensten van Jemen lieten woensdag weten een aanslag op olie- en gasinstallaties te hebben verijdeld. Al-Qaeda zou ook een provinciehoofdstad in het oosten hebben willen innemen.

Jemen is een van de weinige landen waarvan Washington erkent dat er militanten met drones worden aangevallen. De Amerikanen weigeren commentaar te geven op dergelijke incidenten.

www.nu.nl


Ros

Wel vreemd dat een dreiging maar een paar dagen duurt ?. Als er volgende week al gekeken gaat worden of het personeel weer terug kan.....

Beetje idee dat de VS de dreiging  behoorlijk opgeklopt heeft. Aandacht afleiden van....?