Open Kazernedag voormalige Isabella Kazerne te Vught (14/09/2013)

Gestart door 434ibc, 01/09/2013 | 18:34 uur

434ibc

Beste oud gediende en belangstellenden.

Stichting Ouwestomp ontstaan uit een reünie in 2004 en 2010 van,  van Heutsz is momenteel gelet op de behoefte, defensie breed met een veteranen inloophuis, exercitie peloton, muziekkorps, eigen kazerne onderkomen en historische collectie .
We hebben intussen een eigen nieuw groot onderkomen, in het hart van de Isabella kazerne te Vught oud 's-Hertogenbosch.
Om dit heugelijke feit naar buiten te brengen, hebben wij van de Gemeente Vught het complex eenmalig beschikbaar gesteld gekregen en wel op zaterdag  14 september 2013, om hier een open Kazerne dag te realiseren.
's-Morgens om 09:50 uur wordt hier een ochtend appel gerealiseerd met om 10:00 uur het door de bevelhebber der strijdkrachten goedgekeurde hijsen van de Nederlandse driekleur, gevolgd door het spelen van het muziekkorps,  van het Wilhelmus.
Op de oud Isabella kazerne bij de oude toegangspoort,  stonden reeds jaar en dag lege affuiten, waar kanonnen op horen te zitten.
Deze affuiten deels aangetast, zijn door ons geheel gerestaureerd en door Ouwestomp nu voorzien van 2 kanonnen één uit 1809 en één uit 1810.
Middels de inzet van de oud schutterij uit 1830, worden deze kanonnen  onthult en met een kleine ceremonie teruggegeven aan het complex.

Na deze overdracht wordt het complex geheel ingezet als een kazerne, zoals wij deze uit onze dienst tijd hebben gekend, met voertuigen, exercitie, wapenonderhoud en meerdere zaken.
Deze acties worden door diverse groeperingen uit Nederland uitgevoerd.
Ook aan de kinderen, kleinkinderen is gedacht, exercitie oefeningen,  schminken, aankledingen in militaire outfit voor op de foto en een kleine hindernisbaan zijn voorhanden.
Foto toestellen meenemen dus.

Het complex is één van de weinige originele kazernes uit de ons bekende vervlogen tijden, zelfs een oude, een van de weinige in Nederland zijnde houten barakken is hier te zien.
Ook de historische collectie militaire uniformen door de jaren heen van soldaat tot viersterren generaal  P.van Uhm  is te bezichtigen.
Hiernaast veel attributen zoals oude soldaten kamer met stapelbedden en model opgemaakte kasten en materialen vanuit WWII tot heden kunnen worden bekeken.
Goed om uw vrouw of anderen eens te laten zien dat ook u, kleding kunt vouwen en schoenen kunt poetsen.

Het evenement is deze dag van 09:45 uur tot 17:00 uur toegankelijk.
Adres : Isabella Kazerne b.d.
Reutsedijk 7
5264PC Vught

Let op: de oude toegangsweg naar de Isabella Kazerne is niet meer.
Controleer nu de route via de toegangsweg, welke tevens naar het van der Valk Motel staat aangegeven via de ringweg 's-Hertogenbosch west.
Van hieruit volg de militaire bordjes : Isabella Kazerne

We zien jullie graag zaterdag 14 september 2013