‘Kabinet pleegt aanslag op krijgsmacht’

Gestart door -Peter-, 19/09/2003 | 14:50 uur

Marcel1966

DOE EENS WAT BONDEN!!!!!!!

WANNEER IS ER OVERIGENS WEER EENS EEN BIJEENKOMST. ZOU GRAAG EENS MIJN VRAGEN AAN DE BOND(EN) MOGEN VOORLEGGEN.

ZIJ LIJKEN ALLES MAAR GOED TE VINDEN WAT ER NU GEBEURD.

DE KM IS STRAKS NIET MEER DAN EEN VEREDELDE KUSTWACHT.

BEDANKT BOND >:( >:( >:( >:( >:(

-Peter-

Reactie VBM op defensiebegroting 2004

Citaat
Persbericht            
Datum: 16 september 2003         

Het defensiebeleid van het kabinet Balkenende-2 is een vorm van terrorisme. Dat vindt de grootste vakbond voor defensiepersoneel VBM|NOV (30.000 le-den). Het beleid vormt een ernstige bedreiging voor de vrede en veiligheid in dit land. De eerste slachtoffers zijn al gevallen: door het schrappen van ruim 12.000 functies zijn 5000 loyale defensiemedewerkers veroordeeld tot werk-loosheid. Daarnaast krijgen vele jonge militairen geen verlenging van hun con-tract.
Terwijl duizenden militairen in Bosnië, Irak, Kirgizië, Afghanistan en andere landen zorgen voor vrede en veiligheid blaast Balkenende-2 een groot deel van de krijgsmacht op. Deze laffe daad tast het vertrouwen van het defensie-personeel in hun werkgever aan. Het personeel mag wel de hete kolen uit het vuur halen tijdens risicomissies, maar krijgt geen werkzekerheid bij terug-komst.
De aanslag die dit kabinet op de krijgsmacht pleegt zal er volgens de VBM|NOV toe leiden dat er steeds vaker met te kleine eenheden opgetreden zal moeten worden, zoals onlangs al is gebleken bij de missie in Irak. Boven-dien moet Nederland er ernstig rekening mee houden dat de krijgsmacht on-voldoende personeel heeft om de nationale taak (hulpverlening bij calamitei-ten, bescherming tegen terrorisme) uit te voeren.
Dit kabinet tast niet alleen de bestaanszekerheid van veel defensiewerkne-mers aan. Het schrikt er ook niet voor terug om hun rechtspositie te bedreigen. VBM|NOV voorzitter Jean Debie: "Ik eis dat het kabinet militairen ontziet bij de verslechteringen van de WAO. Ook de fiscale maatregelen in relatie tot VUT en pré-pensioen mogen nooit op de leeftijdsontslaguitkering van militairen toe-gepast worden. Het kan niet zo zijn dat een militair die gewond raakt tijdens een crisisbeheersingsoperatie wordt afgescheept met een bijstandsuitkering. En het leeftijdsontslag is nodig om een goed inzetbare krijgsmacht te houden. Het is overigens onbegrijpelijk dat het voortbestaan van het pré-pensioen voor burger-defensiepersoneel op de helling gaat in een periode dat ook zij in grote aantallen met ontslag worden bedreigd."
De VBM|NOV heeft weinig vertrouwen in de bewindslieden op Defensie als het gaat om hun beloftes voor werkzekerheid van het personeel dat ontslagen moet worden. Jean Debie: "Ik ben verbijsterd over het gebrek aan concrete plannen van deze bewindslieden. Hun belofte dat zij zich tot het uiterste zullen inspannen bij het zoeken naar ander werk voor hun personeel, heeft volgens mij weinig inhoud. Er is in de begroting een wel zeer schamel bedrag gereser-veerd voor het zogenaamde 'sociale beleidskader'."

[bron: www.vbm.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...