Verlenging werkingsduur SBK.

Gestart door -Peter-, 26/09/2003 | 11:33 uur

-Peter-

Citaat

De Centrales van Overheidspersoneel hebben op 23 september 2003 aangegeven dat het overleg over het SBK weer hervat kan worden. Zoals bekend was dit overleg opgeschort. De stukken die op Prinsjesdag bekend zijn gemaakt hebben de laatste hindernis om de gesprekken over het SBK weer op te pakken weggenomen. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden zal 2 oktober de eerste bijeen-komst plaatsvinden. Zowel het Ministerie van Defensie, als de Centrales hebben uitgesproken te streven naar het tot stand brengen van een nieuw SBK voor het einde van dit jaar. Mocht dat echter niet lukken dan kan als terugvalscenario de werkingsduur van het huidige SBK verlengd worden.
De overige punten uit de werkgroep AFR kunt u op lezen op www.vbmnov.nl

------------------------

Uitstroombevorderende maatregelen burgerpersoneel

Op 23 september 2003 ontvingen de Centrales van Overheidspersoneel de nota waarin de uitstroombevorderende maatregel voor ouder burgerpersoneel wordt aangekondigd. Ten opzichte van de versie van juli zijn er een aantal wijzigingen aangebracht. De belangrijkste zijn wel dat nu ook de burgers van 57 jaar gebruik kunnen maken van de maatregel en dat de periode waarin het vertrek moet plaatsvinden komt te liggen tussen 1 januari 2004 en 1 januari 2005. Deze week start de informatiecampagne (inclusief een persoonlijke brief).
Download de nota op www.vbmnov.nl

------------------------

Aanstellingsbrief ontvangen: dan ook militair!

De vakbond van BBT-ers (BBTV) heeft in een rechtszaak tegen de Koninklijke Luchtmacht gelijk gekregen van de rechter. Een 18-jarige aankomende militair, die nog voor feitelijke opkomst zijn ontslagbrief ontving, heeft recht op een hernieuwde beslissing en moet door de Luchtmacht als 'militair' worden aangemerkt.
Lees verder op www.vbmnov.nl

------------------------

Arbeidstijden Brigade Speciale Beveiliging (BSB) en de wet

De VBM|NOV heeft herhaaldelijk aandacht gevraagd voor de werkdruk bij de BSB. Op 11 september 2003 was het weer raak. Het overleg met de directeur operaties van de KMar hierover verliep niet naar tevredenheid.
Lees verder op www.vbmnov.nl

------------------------

Reorganisaties bij KMar verlopen rommelig

De VBM|NOV heeft de directeur operaties, brigade-generaal Datema, duilijk laten weten dat de reorganisatie van het opleidingscentrum en het district Schiphol niet goed zijn verlopen.
Lees verder op www.vbmnov.nl

[bron: www.vbmnov.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...