Grotere rol Brits leger bij aanpak terrorisme

Gestart door Lex, 28/02/2015 | 17:51 uur

Poleme

Niets nieuws onder de zon, gezien de decennia lange inzet van SAS en Army Air Corps helikopters en vliegtuigen zoals de Lynx en
Britten Norman BN-2T-4S Defender 4000/ AL.2 in een IMINT (Image Intel) en COMINT (Communication Intel) boven Noord-Ierland.
Deze  Defender 4000 kistjes met een vliegduur van circa 8 uur zijn / worden ook ingezet om 'in te kijken en te luisteren' naar activiteiten van moslim extremistische terroristen in steden zoals bijvoorbeeld Londen, Manchester of Birmingham. 

Hopelijk worden ook de lessen weer in herinnering gebracht betreffende de teleurstellende resultaten van de SAS in 'bandit country', het grensgebied van Ierland en Noord-Ierland.

Aanrader: "The Dirty War" van Martin Dillon.  De "troubles' worden hierin van beide zijden belicht tot 1990.
Nulla tenaci invia est via - Voor de doorzetter is geen weg onbegaanbaar.


Lex

LONDEN -
De Britse autoriteiten willen bij terreuraanslagen speciale eenheden van het leger inzetten om de politie te ondersteunen. Ook worden in de toekomst mogelijk legerhelikopters ingezet om agenten bij een terreurdreiging sneller ter plaatse te krijgen, berichtten Britse media zaterdag.
 
Het plan zou een reactie zijn op de aanslagen in Parijs. De zoektocht naar de daders werd toen gehinderd doordat ze een veilig heenkomen zochten in een bos. Uit onderzoek van de Britse autoriteiten bleek volgens minister Michael Fallon (Defensie) dat ook in Groot-Brittanniƫ soms weinig gewapende agenten beschikbaar zijn in landelijke gebieden. ,,Je snapt waarom ze een beroep op ons zouden kunnen doen", zei Fallon.

Volgens de minister waren veel legerdiensten in het verleden vooral gericht op dreigingen van buiten de landsgrenzen. ,,Nu kijken we hoe we Groot-Brittanniƫ het beste kunnen verdedigen en hoe we de politie daarbij kunnen helpen", aldus Fallon.

Telegraaf, za 28 feb 2015, 17:43

Vooralsnog als separaat topic geplaatst. Mocht er aanleiding toe zijn dan kan dit topic verplaatst of samengevoegd worden met een ander topic.

Lex
Algeheel beheerder