Selectief gebruik van de Deletebutton c.q. afdwingen van de forumregels

Gestart door Mourning, 20/11/2015 | 12:26 uur

A.J.

Met de laatste prima post van Strata lijkt me dit een goed moment om deze ook maar eens van een slot te voorzien.

A.J. Forumbeheer

StrataNL

Heb geprobeerd me buiten deze discussie te houden. Maar wil als redelijk trouw lid van het defensieforum en ervaring met zowel nationale en internationale fora wel even mijn mening kwijt over deze kwestie.

Ten eerste laat duidelijk zijn dat ik iedereen graag hier wil houden en waardering heb voor de beheerders die zich inzetten voor dit forum.
Maar, de laatste tijd gaat er iets niet helemaal goed. Mijn mening over de reacties van van Lex en Ros:

Citaat van: Lex op 20/11/2015 | 21:31 uur
Ter opfrissing van uw geheugen: toen u lid werd van het Defensie Forum heeft u, naar ik zeker mag aannemen, de "spelregels" gelezen.
In het kort een paar "kernwoorden" daaruit: zaken aangaande defensie – volwassen en beschaafde discussie – niet schelden – respecteer elkaar. Dat zou reeds voldoende moeten zijn, maar schijnbaar blijkt het tegendeel. De reden daarvoor kan ik alleen maar naar gissen.
Het tegendeel blijkt inderdaad. Dus nu zou ik verwachten van een Algeheel beheerder dat hij met maatregelen komt om dit te verbeteren/aan te pakken. Maar dat blijft uit...
CitaatEr is ook een verwijzing en/of verwijt in de richting van het beheersteam. Om het Defensie Forum beheersbaar te houden is het nodig dat er vrijwilligers/liefhebbers zijn om te handelen/reageren in de geest van de "spelregels". Naast het feit dat zij ook leden zijn, zijn zij ook mens. Een factor om rekening mee te houden. Daarbij komt ook nog het feit dat het onmogelijk is om een 24/7 dekking te garanderen.
Helemaal mee eens, natuurlijk snap ik dat iedereen (hoop ik tenminste) buiten defensieforum ook een leven heeft en soms geen tijd heeft om te modereren. Maar is n.m.m. slechts deels relevant tot dit onderwerp? Mourning stelt een/twee problemen aan de kaart en dat is tot heden nog niet opgelost, getuige de drie pagina's van dit topic.
CitaatMocht u dus de mening zijn toegedaan dat een bijdrage in uw ogen onterecht is verwijderd, benader dan de Forum beheerder. Dat voorkomt "vervuiling" van het Defensie Forum.  Daarnaast kan ik mij ook voorstellen dat u bij uzelf te rade gaat met de vraag: "Waarom is mijn bijdrage verwijderd?"
Dat is nu toch gebeurd? Het is zelfs geëscaleerd, met alleen maar méér vervuiling tot gevolg.
Citaat
Ik spreek de hoop uit dat wij allen vanaf nu op gelijke voet verder kunnen gaan met het wisselen van onze gedachten, op volwassen wijze.
Spreekwoord: "Behandel een ander op dezelfde wijze waarop ik behandel wil worden!"
Alleen hoop uitspreken helpt bij bepaalde mensen niet Lex...dat mag inmiddels duidelijk zijn. Dat gaat bij 99% goed, de rest heeft er verdere hulp bij nodig. Wat betreft het laatste helemaal mee eens.

Citaat van: Ros op 21/11/2015 | 23:47 uur
Dit is een open forum dus leden weigeren is niet bij. Als leden zich confirmeren aan de forumregels zoals samengevat in de disclaimer kunnen zij in vrijheid berichten plaatsen en topics openen.
Het moge duidelijk zijn dat die regels inmiddels meerdere malen overtreden zijn in verschillende vormen door verschillende leden. Dus als de beheerders niet consequent handelen en geen duidelijke grenzen trekken of als er geen gevolgen zijn voor het herhaaldelijk niet naleven van de disclaimer krijg je dit soort (onnodige) escalaties.
CitaatHet probleem van nu heeft volgens mij te maken met het volgende. Er komt een nieuw lid binnen met vanaf het eerste bericht een aantal vraagtekens en opmerkingen. Met als gevolg dat mensen gaan reageren, lid post weer een antwoord etc. De discussie komt niet tot een eind en krijgt grimmige trekjes. Op dat moment is het aan de beheerders de taak om dit in zo goed mogelijke banen te leiden en het topic zo zuiver mogelijk en plezierig te houden voor alle deelnemers.
Waar het beheerdersteam n.m.m. in heeft gefaald, want er is immers geen eind aan gekomen.
CitaatDe oplossing is dat leden ook zelf inzien dat reageren geen zin en effect heeft en dat ieder nieuw bericht, ook uit eigen pen, hardere vormen aan gaat nemen. Neem die beslissing dus zelf en ga niet (verder) in op postings waarvan je weet dat het tot niets gaat leiden, alleen de nekharen laat rijzen en het bloed onder de nagels vandaan haalt.
Ook hier, zulke problemen lossen zichzelf niet op. Sommige personen zien dat niet in, hoe jammer ook. Dus taak aan de beheerder om het een halt toe te roepen.


Wat betreft het verwijderen van berichten heb ik voorheen ook nooit ergens problemen mee gehad. Maar de laatste tijd zag ik op een gegeven moment ook niet waar nou de grens lag. Wat kan er wel, wat kan er niet? Het verwijderen gebeurde soms willekeurig en dan weer selectief. Ook het punt over het hele bericht verwijderen ipv alleen hetgene wat er niet hoort ben ik met Mourning eens. Ipv een bericht meteen in zijn geheel te verwijderen kan men de leden verzoeken het bericht zelf aan te passen. Gebeurt dit niet kan de beheerder het aanpassen of verwijderen, gebeurt dit meerdere malen volgen er sancties. Ik ben van mening dat een groot deel van het modereren achter de schermen moet gebeuren, dus via pb. Zorgt voor de minste vervuiling en men weet waar ze aan toe zijn. Misschien gebeurt dit al wel, maar tot deze problemen zijn opgelost blijkbaar niet genoeg.

Op dat punt dus eens met Huzaar1 en DvdW. Beheerders/leiders moeten grenzen trekken, richting geven en consequent zijn. Het is een hele tijd goed gegaan, waarom gaat het dan nu zo fout? De tijd dat het nog opgelost kon worden met lieve woordjes of mondelinge waarschuwingen zijn we inmiddels al wel voorbij. Ik heb het in mijn forumhandtekening staan: Je maintiendrai. Handhaven dus!

Tenslotte, zie dit alsjeblieft niet als aanval of wat dan ook, ik denk graag mee en zie verbeterpunten. Dit is een mooi forum, laten we dat zo houden.
Strata
-Strata-
Je Maintiendrai! Blog: Krijgsmacht Next-Generation

DvdW

En waar is mod Ros/Ben/Whatever nu met zijn delete knop? Onderstaande reactie is een schoolvoorbeeld van een bericht dat linea recta de prullenbak in mag. En hoezo kun je als  internet forum geen gebruikers weigeren? Je kunt ze toch bannen? Vrij effectieve wijze van gebruikers weigeren dunkt me. Maar nee, dat is weer een brug te ver.... wordt zo langzamerhand Schijtziek hiervan. Één internet-trol wordt niet aangepakt en verneukt binnen een week een heel forum. Iets wat zelfs Ik niet kan. Goed gedaan, moderator, goed gedaan. Staat lekker op je CV... maar ga gewoon verder, help de trol een handje. Anders gooi je gewoon het hele forum op zwart. Scheelt je weer wat wollig politiek correcte berichtjes in blauwe letters. Man, man, man.... In al die jaren dat ik hier lid ben heb ik zo'n dieptepunt hier nog niet gezien.
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

Huzaar1

Citaat van: Ros op 21/11/2015 | 23:47 uur
Ik reageer nog eenmaal op dit onderwerp en daarna is het wat mij betreft afgesloten.

Dit is een open forum dus leden weigeren is niet bij. Als leden zich confirmeren aan de forumregels zoals samengevat in de disclaimer kunnen zij in vrijheid berichten plaatsen en topics openen.

Ik heb mijn berichten als forumbeheerder van de laatste jaren nog eens de revue laten passeren. Naast het feit dat ik naar verhouding weinig post in het donkerblauw zijn er nauwelijks reacties van leden geweest op mijn optreden als forumbeheerder.

Het probleem van nu heeft volgens mij te maken met het volgende. Er komt een nieuw lid binnen met vanaf het eerste bericht een aantal vraagtekens en opmerkingen. Met als gevolg dat mensen gaan reageren, lid post weer een antwoord etc. De discussie komt niet tot een eind en krijgt grimmige trekjes. Op dat moment is het aan de beheerders de taak om dit in zo goed mogelijke banen te leiden en het topic zo zuiver mogelijk en plezierig te houden voor alle deelnemers.

De oplossing is dat leden ook zelf inzien dat reageren geen zin en effect heeft en dat ieder nieuw bericht, ook uit eigen pen, hardere vormen aan gaat nemen. Neem die beslissing dus zelf en ga niet (verder) in op postings waarvan je weet dat het tot niets gaat leiden, alleen de nekharen laat rijzen en  het bloed onder de nagels vandaan haalt.

Ik hoop dat dit advies ter harte word genomen. Ik, en ik neem aan mijn collega beheerders, ga door met het modereren zoals ik dat de afgelopen jaren heb gedaan,

groet,

Ben
Forumbeheer.


Nou Ben, ik dank je alvast bij deze. Het moet toch een topprestatie zijn om fout op fout te blijven stapelen. Geniale reactie, ik raad je aan posts ( en vooral in dit topic ) eens inhoudelijk door te nemen. En m.b.v begrijpend lezen een inhoudelijke reactie te geven. Op dit moment veeg je je kont af met de input van Mourning en de daarop volgende reactie van mij. En juist deze input ( hoe vervelend of confronterend deze ook mag zijn voor je ) is juist hetgeen wat dit forum in leven houdt. Het laat zien dat het ( o.a hem ) wat uitmaakt wat hier gebeurt.

Tot zover jou bijdrage aan dit forum. Top mod werk wederom, je bent heel constructief bezig.  En niet open willen staan voor gesprek in een aanmerkingen forum gedeelte en denken dat af te kunnen dekken met " ik reageer nog 1 x en houd dan mijn mond erover dicht is een enorm zwaktebod."

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Ros

Ik reageer nog eenmaal op dit onderwerp en daarna is het wat mij betreft afgesloten.

Dit is een open forum dus leden weigeren is niet bij. Als leden zich confirmeren aan de forumregels zoals samengevat in de disclaimer kunnen zij in vrijheid berichten plaatsen en topics openen.

Ik heb mijn berichten als forumbeheerder van de laatste jaren nog eens de revue laten passeren. Naast het feit dat ik naar verhouding weinig post in het donkerblauw zijn er nauwelijks reacties van leden geweest op mijn optreden als forumbeheerder.

Het probleem van nu heeft volgens mij te maken met het volgende. Er komt een nieuw lid binnen met vanaf het eerste bericht een aantal vraagtekens en opmerkingen. Met als gevolg dat mensen gaan reageren, lid post weer een antwoord etc. De discussie komt niet tot een eind en krijgt grimmige trekjes. Op dat moment is het aan de beheerders de taak om dit in zo goed mogelijke banen te leiden en het topic zo zuiver mogelijk en plezierig te houden voor alle deelnemers.

De oplossing is dat leden ook zelf inzien dat reageren geen zin en effect heeft en dat ieder nieuw bericht, ook uit eigen pen, hardere vormen aan gaat nemen. Neem die beslissing dus zelf en ga niet (verder) in op postings waarvan je weet dat het tot niets gaat leiden, alleen de nekharen laat rijzen en  het bloed onder de nagels vandaan haalt.

Ik hoop dat dit advies ter harte word genomen. Ik, en ik neem aan mijn collega beheerders, ga door met het modereren zoals ik dat de afgelopen jaren heb gedaan,

groet,

Ben
Forumbeheer.

Huzaar1

Citaat van: Laurens op 21/11/2015 | 17:57 uur
Zo kan die wel weer, ik ga even 'selectief' gebruik maken van de Deletebutton.

Edit: aantal reacties welke geen toegevoegde waarde hadden, zijn verwijderd. Ik wil jullie er graag op wijzen dat wij forumbeheerders ook gewone mensen zijn, zelfs die vreemde KMar-paxen zoals ik. Ben je het ergens niet mee eens, stuur een PM maak er een topic over en kaart het aan.

Laurens Forumbeheer


Oke, posts als deze maken dit peobleem alleen maar groter.
Dit is geen democratie, dit is een online netwerkclub welke baat heeft bij consequente goede leiding en objectieve leiders. Dit is bullcrqp.
Ross kan het niet, doet het niet en uit zijn gedrag blijkt bovenalles dat hij het nirt eens wil.
Nu faalt eerst lex met dat blaarverhaal en dan krijgen we dit?

We zitten nu te kijken met users als Do1990, waarschijnlijk een geplaagde zolderkamer bewoner welke al zijn frustraties botviert op militairen en wordt ontzien terwijl zijn inbreng niet uitkomt buiten woorden als eikel, randdebiel en vervalt in "hun,zij en ze" gedrag. Zijn discussies lopen stuk voor stuk vast en dat is vooral te wijten aan zijn onvermogen om op een gelijkwaardige manier een discussie te voeren, zonder te vervallen in zijn gekleuter.  Of ik moet iets gemist hebben, of het is tegenwoordig de mode om stampvoetend alles vol te huilen zodra hem geen gelijk wordt gegeven.

Nu ontbreekt het dus niet meer alleen do aan zelfreflectie. We tellen daar nu ook een moderator bij, en het gebrek aan leiding over hem zorgt ervoor dat forumleden geirriteerd raken en hiervan mding maken.

Kortom, neemt hier nog iemand de leiding of gaan we allemaal zoals Do1990 huilen in een hoekje en naar anderen wijzen?
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

5m@sh_1up

Damn... Ik dacht dat ik wel eens irritant was naar medeforumgebruikers, maar wat hier nu allemaal gebeurt.... Ik heb het allemaal niet zo goed meegekregen omdat ik tegenwoordig niet heel veel meer volg, maar als ik dit nu als soort van 'buitenstaander' lees, kan ik alleen maar denken:

Wat een kinderachtig gezeik. Doe eens effe normaal. Tis een fucking internetforum. Doe lekker leuk ofzo, en ga je druk maken om belangrijkere dingen.

Laurens

Zo kan die wel weer, ik ga even 'selectief' gebruik maken van de Deletebutton.

Edit: aantal reacties welke geen toegevoegde waarde hadden, zijn verwijderd. Ik wil jullie er graag op wijzen dat wij forumbeheerders ook gewone mensen zijn, zelfs die vreemde KMar-paxen zoals ik. Ben je het ergens niet mee eens, stuur een PM maak er een topic over en kaart het aan.

Laurens Forumbeheer

A.J.

Citaat van: DvdW op 21/11/2015 | 16:02 uur
+1 met alle titels die ik heb hier ;)

Gelukkig voor Do is een forum geen democratie...  :lol:

A.J.

Citaat van: Do1990 op 21/11/2015 | 15:22 uur
Mierenneuker. :lol:

Aww, arme knul heeft geen argumenten. Dus gaat hij maar kleinzielig doen, arm ventje. Jij bent zeker ook zo'n zielig ventje die een levenslange vete heeft met zijn buurman omdat hij tijdens een etentje alle patat had opgegeten? :lol:

Kleinzielige Hollander.

Jouw argumenten waren al een tijdje op...

Daarbij is het wel aandoenlijk om te zien hoe jij anderen mbt grammatica de maat denkt te nemen maar je zelf geen reply foutloos neer kunt zetten.

Do1990

Citaat van: A.J. op 21/11/2015 | 14:46 uur
Wel gaaf dat jij zo makkelijk op de kast te krijgen bent. Dat maakt deze regenachtige dag weer ruim goed. Moet er nog een schepje bovenop?

Daarbij reageer ik gewoon als lid.
Hetzelfde kan ik tegen jou zeggen.

En ik zie onder jou naam toch echt staan "forum beheerder", dus wanneer het jou goed uitkomt reageer je als lid. Maar wanneer het je even niet goed uitkomt, spreek je als mod?

Geen toevoeging tot de discussie

A.J.

Citaat van: Do1990 op 21/11/2015 | 14:18 uur
En dat noemt zich een mod, een mod behoort onpartijdig te zijn. Jij bent dat overduidelijk niet A.J, dus als er iemand ontboden moet worden. Dan ben jij het wel, en niet Ros.

Ontboden? Moet ik bij jou op audiëntie ofzo?

Daarbij wil jij schijnbaar lid van deze vereniging worden en dan ga je maar in de pas lopen, wil je dat niet dan blijf je weg. Niemand verplicht jou om op dit forum te zitten.

En guess what, een forum is geen democratie je zult net als in de grote boze mensenwereld naar de pijpen van een select clubje moeten dansen.

Wil je dat niet of wil je zelf de lakens uitdelen dan start je je eigen forum.

Do1990

En dat noemt zich een mod, een mod behoort onpartijdig te zijn. Jij bent dat overduidelijk niet A.J, dus als er iemand ontboden moet worden. Dan ben jij het wel, en niet Ros.

A.J.

Citaat van: Do1990 op 21/11/2015 | 14:09 uur
Dit topic is aangemaakt door iemand die zeikt over dat zijn berichten worden verwijderd, en hem beledig je niet. Dat is dus wat zo frappant is, je bent nogal selectief in je persoonlijke aanvallen.

Boehoe het is niet eerlijk! Al die stomme forumleden zijn het niet met mij eens.... Stomme defensieforum!...

DvdW

Citaat van: Do1990 op 21/11/2015 | 14:09 uur
Dit topic is aangemaakt door iemand die zeikt over dat zijn berichten worden verwijderd, en hem beledig je niet. Dat is dus wat zo frappant is, je bent nogal selectief in je persoonlijke aanvallen.
Omdat Mourning gelijk heeft en jij niet. Dat heb ik een paar berichten eerder ook al gemeld.  Kun je niet lezen of zo?
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל